ΑρχικήinetΤο Facebook κατηγορείται ότι επιτρέπει διακρίσεις μεταξύ των φύλων

Το Facebook κατηγορείται ότι επιτρέπει διακρίσεις μεταξύ των φύλων

διακρίσειςΜια ομάδα γυναικών που διαθέτουν λογαριασμούςFacebook, υπέβαλε καταγγελία κατά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης καθώς και σε εννέα άλλες εταιρείες, για διακρίσεις λόγω φύλου, αφού προωθούν ορισμένες διαφημίσεις εργασίας μόνο σε άντρες.

Η ACLU, μαζί με τη δικηγορική εταιρία Outten & Golden LLP και οι εργαζόμενοι στον τομέα της επικοινωνίας της Αμερικής, έχουν καταθέσει αγωγή, για λογαριασμό τριών γυναικών εργαζομένων στην Επιτροπή Equal Employment Opportunity των ΗΠΑ.

Η κατηγορία για το Facebook και άλλες εταιρείες είναι η παράνομη διάκριση μεταξύ των φύλων, στοχεύοντας τις διαφημίσεις εργασίας τους μόνο στους άνδρες χρήστες του Facebook. Τέτοιες διαφημίσεις εμποδίζουν τις γυναίκες να λαμβάνουν τις ίδιες ευκαιρίες για εύρεση εργασίας.

Οι εν λόγω διαφημίσεις εργασίας προέρχονταν από πεδία που κυριαρχούνται από άνδρες, όπως μηχανικοί, οδηγοί φορτηγών κλπ. Το κοινωνικό δίκτυο βρίσκετε στο στόχαστρο επειδή χρησιμοποιεί το σύστημα στόχευσής του, για να ελέγξει ποιος λαμβάνει αυτές τις διαφημίσεις.

Η Bobbi Spees, μία από τις τρεις ενάγουσες της υπόθεσης, δήλωσε: “Έχω ακούσει ιστορίες για τότε που οι άνθρωποι αναζητούσαν δουλειές στις αγγελίες και έβλεπαν τίτλους όπως “ζητείται προσωπικό-άνδρας” ή “ζητείται προσωπικό-γυναίκα”. Σοκαρίστηκα όταν διαπίστωσα ότι αυτή η διάκριση εξακολουθεί να υφίσταται, απλά τώρα παρουσιάζεται online και όχι σε εφημερίδες”

“Δεν πρέπει να αποκλείομαι από την ευκαιρία να ακούσω για μια αγγελία για εργασία, μόνο και μόνο επειδή είμαι γυναίκα”, πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, το κοινωνικό δίκτυο έχει δηλώσει ότι «δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις στο Facebook. Απαγορεύεται αυστηρά από την πολιτική μας.» Η πλατφόρμα επανεξετάζει τώρα την καταγγελία που υπέβαλε η ACLU.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS