Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα
infosec

Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα

Το Google Play Store, δυστυχώς φιλοξενεί πολλές εφαρμογές adware και clickfraud για συσκευές Android. Μια πρόσφατη έρευνα έριξε φως σε...
Read More
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
Latest Posts

Το Facebook κατηγορείται ότι επιτρέπει διακρίσεις μεταξύ των φύλων

διακρίσειςΜια ομάδα γυναικών που διαθέτουν λογαριασμούς Facebook, υπέβαλε καταγγελία κατά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης καθώς και σε εννέα άλλες εταιρείες, για διακρίσεις λόγω φύλου, αφού προωθούν ορισμένες διαφημίσεις εργασίας μόνο σε άντρες.

Η ACLU, μαζί με τη δικηγορική εταιρία Outten & Golden LLP και οι εργαζόμενοι στον τομέα της επικοινωνίας της Αμερικής, έχουν καταθέσει αγωγή, για λογαριασμό τριών γυναικών εργαζομένων στην Επιτροπή Equal Employment Opportunity των ΗΠΑ.

Η κατηγορία για το Facebook και άλλες εταιρείες είναι η παράνομη διάκριση μεταξύ των φύλων, στοχεύοντας τις διαφημίσεις εργασίας τους μόνο στους άνδρες χρήστες του Facebook. Τέτοιες διαφημίσεις εμποδίζουν τις γυναίκες να λαμβάνουν τις ίδιες ευκαιρίες για εύρεση εργασίας.

Οι εν λόγω διαφημίσεις εργασίας προέρχονταν από πεδία που κυριαρχούνται από άνδρες, όπως μηχανικοί, οδηγοί φορτηγών κλπ. Το κοινωνικό δίκτυο βρίσκετε στο στόχαστρο επειδή χρησιμοποιεί το σύστημα στόχευσής του, για να ελέγξει ποιος λαμβάνει αυτές τις διαφημίσεις.

Η Bobbi Spees, μία από τις τρεις ενάγουσες της υπόθεσης, δήλωσε: «Έχω ακούσει ιστορίες για τότε που οι άνθρωποι αναζητούσαν δουλειές στις αγγελίες και έβλεπαν τίτλους όπως «ζητείται προσωπικό-άνδρας» ή «ζητείται προσωπικό-γυναίκα». Σοκαρίστηκα όταν διαπίστωσα ότι αυτή η διάκριση εξακολουθεί να υφίσταται, απλά τώρα παρουσιάζεται online και όχι σε εφημερίδες»

«Δεν πρέπει να αποκλείομαι από την ευκαιρία να ακούσω για μια αγγελία για εργασία, μόνο και μόνο επειδή είμαι γυναίκα», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, το κοινωνικό δίκτυο έχει δηλώσει ότι «δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις στο Facebook. Απαγορεύεται αυστηρά από την πολιτική μας.» Η πλατφόρμα επανεξετάζει τώρα την καταγγελία που υπέβαλε η ACLU.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *