ΑρχικήinetΤο Facebook επεκτείνει την τεχνολογία καταπολέμησης ψευδών ειδήσεων

Το Facebook επεκτείνει την τεχνολογία καταπολέμησης ψευδών ειδήσεων

To Facebook θα επεκτείνει την τεχνολογία ελέγχου γεγονότων που έχει σχεδιαστεί για την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων τόσο σε βίντεο όσο και σε περιεχόμενο φωτογραφιών.

Συγκεκριμένα, έχει κατασκευάσει ένα μοντέλο μηχανικής μάθησης που χρησιμοποιεί διάφορα engagement σήματα, συμπεριλαμβανομένης της ανατροφοδότησης από άτομα στο Facebook, για να εντοπίσει πιθανά ψευδή περιεχόμενα. Στη συνέχεια, οι φωτογραφίες και τα βίντεο αποστέλλονται σε ελεγκτές για την αναθεώρησή τους ή την επίλυση τους.

Το Facebook διαθέτει 27 εταίρους παγκοσμίως που ασχολούνται με τον έλεγχο της πληροφορίας σε βίντεο και φωτογραφίες με σκοπό την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης.  Οι περισσότεροι από τους οργανισμούς-εταίρους του Facebook διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στην αξιολόγηση βίντεο και φωτογραφικού περιεχομένου, με ειδίκευση στην ανάλυση μεταδεδομένων εικόνας, αντίστροφη αναζήτηση εικόνων και οπτική επαλήθευση.

Facebook

Οι Fact- checkers, όπως ονομάζονται οι ελεγκτές,  μπορούν να αποφασίσουν εάν ένα βίντεο ή μια φωτογραφία που μοιράζονται οι χρήστες στο κοινωνικό δίκτυο παρέχει ψευδείς πληροφορίες, χρησιμοποιώντας όλες τις ικανότητες που περιεγράφηκαν προηγουμένως, βοηθώντας έτσι το Facebook να εκπαιδεύσει το μοντέλο μηχανοκίνητης εκμάθησης για να βελτιώσει την ανίχνευση παραπλανητικών και εσφαλμένων περιεχομένων.

Το Facebοok φιλτράρει όλα τα βίντεο και τις φωτογραφίες που γίνονται share για να είναι σε θέση να ανιχνεύει παραπλανητικό περιεχόμενο και το ταξινομεί σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες: κατασκευασμένο, εκτός πλαισίου καθώς και παραπλανητικές πληροφορίες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS