Παρασκευή, 10 Απριλίου, 05:29
Αρχική inet Google Search Κίνα: αποκαλύψεις για γέλια και για κλάματα

Google Search Κίνα: αποκαλύψεις για γέλια και για κλάματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Google κατασκευάζει ένα πρωτότυπο σύστημα που θα συνδέει τις αναζητήσεις των Κινέζων χρηστών της υπηρεσίας με τους προσωπικούς τηλεφωνικούς αριθμούς τους.
Ναι είναι η νέα υπηρεσία αναζήτησης που ετοιμάζει η Google για να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις λογοκρισίας της κυβέρνησης της Κίνας.

google
Εικόνα TheVerge

Το Intercept αναφέρει ότι η Dragonfly μια εφαρμογή για Android, είναι ένα μυστικό πρόγραμμα που αποκαλύφθηκε μετά από μια καταγγελία τον περασμένο μήνα, Η εφαρμογή μπορούσε να συνδεθεί με τον τηλεφωνικό αριθμό ενός χρήστη, καθιστώντας πολύ απλό τον εντοπισμό των μεμονωμένων αναζητήσεων των χρηστών της υπηρεσίας.
Ο εντοπισμός του Dragonfly εκτός από το να αναζητεί από μια hardcoded μαύρη λίστα τους όρους “ανθρώπινα δικαιώματα”, “φοιτητική διαμαρτυρία” και “βραβείο Nobel” μπορεί και να πλασάρει δεδομένα που έχουν επεξεργαστεί από την Κινέζικη κυβέρνηση. Έτσι οι χρήστες θα μπορούσαν να διαβάσουν εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα για τον Κινέζο ακτιβιστή και κάτοχο βραβείου Nobel Liu Xiaobo.
Πηγές ανέφεραν επίσης στο Intercept ότι τα “hardcoded” αποτελέσματα αφορούν σχεδόν τα πάντα. Έτσι θα μπορεί να γίνει αντικατάσταση των καιρικών συνθηκών και των αποτελεσμάτων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης με επεξεργασμένα δεδομένα από την Κίνα.
Η Google δεν έχει επιβεβαιώσει την ύπαρξη του Dragonfly, αν και έχει αναφέρει ότι πραγματοποιεί μια “διερευνητική” εργασία για μια υπηρεσία αναζήτησης στην Κίνα.
Οι παραπάνω αναφορές έχουν προκαλέσει αντιδράσεις εντός και εκτός της εταιρείας. Περίπου 1.400 εργαζόμενοι της Google υπέγραψαν μια επιστολή που απαιτεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το project. Το Intercept αναφέρει ότι ο ανώτερος ερευνητής της Google, Jack Poulson παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενος για το project, αναφέροντας ότι έχουν απομείνει συνολικά πέντε εργαζόμενοι λόγω του Dragonfly.
Η Google αποχώρησε από την ηπειρωτική Κίνα το 2010, όταν ανακάλυψε μια επίθεση ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) που απευθυνόταν σε ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση της Κίνας έχει περιορίσει τα δικαιώματα των χρηστών στο διαδίκτυο από το 2010 και ταυτόχρονα επεκτείνει ένα καθεστώς κοινωνικού ελέγχου υψηλής τεχνολογίας που περιλαμβάνει αποτελέσματα “κοινωνικής πίστης” και μια εξελιγμένη συσκευή επιτήρησης για την παρακολούθηση των μουσουλμάνων στο Xinjiang.
Να αναφέρουμε ότι ακόμα και χωρίς την σύνδεση κάποιου τηλεφωνικού αριθμού με τους λογοκριμένους όρους, οι αναζητήσεις στο Dragonfly δεν θα είναι ασφαλείς.
Ο Poulson εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι τα δεδομένα των χρηστών απλώς θα φιλοξενούνται στην Κίνα, κάτι που σημαίνει ότι οι κυβερνητικές υπηρεσίες, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση. Ωστόσο, το χαρακτηριστικό που αναφέρθηκε προσθέτει ακόμη ένα επίπεδο ελέγχου και υποδηλώνει την προθυμία της Google να κάνει την επιτήρηση πολύ πιο εύκολη.
__________________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Προτείνω να λαμβάνεται και μια σταγόνα αίματος για να υπάρχει ΚΑΙ βάση δεδομένων DNA.
    Ίσως μια επίσης καλή ιδέα να ήταν και η προσέλευση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα άπαξ της εβδομάδος και η υπογραφή δήλωσης νομιμοφροσύνης από μέρους των χρηστών του internet.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...