ΑρχικήinetΤο νέο AI εργαλείο του Facebook κάνει αυτόματα code debugging

Το νέο AI εργαλείο του Facebook κάνει αυτόματα code debugging

εργαλείοΣτο συνέδριο engineering του Facebook, η εταιρεία ανακοίνωσε ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται “SapFix”. Το εργαλείο λειτουργεί προς όφελος των μηχανικών του Facebook, δεδομένου ότι κάνει αυτόματα code debugging.

Το υβριδικό εργαλείο AI δημιουργεί αυτόματα διορθώσεις για συγκεκριμένα σφάλματα στον κώδικα του Facebook και στη συνέχεια τις προτείνει στους μηχανικούς για έγκριση και εφαρμογή.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το SapFix χρησιμοποιείται ήδη για την αποστολή ισχυρών, σταθερών ενημερώσεων κώδικα σε εκατομμύρια συσκευές Android που χρησιμοποιούν το Facebook.

Το SapFix τρέχει με ή χωρίς το Sapienz, το οποίο είναι το έξυπνο αυτόματο εργαλείο δοκιμής λογισμικού του Facebook. Το Sapienz εντοπίζει ένα συγκεκριμένο τμήμα του κώδικα που είχε εμπλακεί σε code crash, το οποίο στη συνέχεια διαβιβάζεται στο SapFix. Το εργαλείο AI διαθέτει ορισμένες μεθόδους για να δημιουργήσει ένα fix patch.

Το Facebook σκοπεύει να κάνει το SapFix ανοικτού κώδικα στο μέλλον για την κοινότητα των μηχανικών.

Το Facebook προσθέτει υποστήριξη συνεργατών hardware για το Glow compiler

Προφανώς, το SapFix δεν είναι η μοναδική πρόοδος που ανακοίνωσε το Facebook σχετικά με την τεχνολογία μηχανικής εκμάθησης.

Το Facebook προσθέτει επίσημα υποστήριξη συνεργατών για το Glow Compiler που χρησιμοποιείται για επιτάχυνση του hardware μηχανικής μάθησης. Οι Cadence, Esperanto, Intel, Marvell και Qualcomm Technologies Inc, θυγατρική της Qualcomm Incorporated, αποτελούν πλέον μέρος του έργου Glow που βελτιώνει δραστικά τα προϊόντα πυριτίου.

Το Glow είναι ένα λογισμικό compiler που βοηθά στο σχεδιασμό των προϊόντων AI και ML-ready πολύ πιο γρήγορα από τις προηγούμενες μεθοδολογίες.

Ενώ οι τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Apple και η Google κατασκευάζουν τα δικά τους τσιπ πυριτίου, φαίνεται ότι το Facebook πρόκειται να αναθέσει αλλού την κατασκευή τσιπ υψηλής απόδοσης, χρησιμοποιώντας το δικό του ML κώδικα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS