15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Το νέο «Rosetta» AI του Facebook μπορεί να εντοπίσει προσβλητικές εικόνες και βίντεο

FacebookΟι εικόνες και τα βίντεο αποτελούν αναπόσπαστο μέρος οποιουδήποτε κοινωνικού δικτύου. Ωστόσο αυτά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να αποδειχτούν επίσης ως οι συνήθεις ύποπτοι για τη διάδοση fake news και ρητορικών μίσους. Για να ελαχιστοποιηθεί η επίδραση τέτοιων αρνητικών περιστατικών, εταιρείες όπως το Facebook χρησιμοποιούν αυτοματοποιημένα εργαλεία.

Σε πρόσφατη ανάρτηση στο ιστολόγιό του, το Facebook περιέγραψε ένα νέο σύστημα που βασίζεται στη μηχανική εκμάθηση, το οποίο μπορεί να αναγνωρίσει αν υπάρχει κείμενο σε βίντεο και εικόνες και να το μεταγράψει το σε μηχανικά αναγνώσιμη μορφή.

Το σύστημα αυτό που ονομάζεται Rosetta, πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα από την παραδοσιακή τεχνική της οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων (OCR), καθώς καταβάλλει προσπάθειες να κατανοήσει το πλαίσιο της εικόνας και του κειμένου μαζί.

Η εταιρεία χρησιμοποίησε ένα δισεκατομμύριο εικόνες και βίντεο από το Facebook και το Instagram, για να εκπαιδεύσει το πρότυπο αναγνώρισης κειμένου. Η συνολική διαδικασία περιλαμβάνει δύο βήματα: ανίχνευση μιας ορθογώνιας περιοχής που μπορεί να περιέχει κείμενο και στη συνέχεια εκτελεί αναγνώριση κειμένου χρησιμοποιώντας convolutional neural network (CNN).

Το μοντέλο δεν περιορίζεται απλώς στο αγγλικό κείμενο. Υποστηρίζει διάφορες γλώσσες και κωδικοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων των Χίντι και των Αραβικών.

Το σύστημα Rosetta έχει ήδη ενσωματωθεί ευρέως σε διάφορα προϊόντα του Instagram και του Facebook. Η εταιρεία λέει ότι το χρησιμοποιεί επίσης για τη βελτίωση της αναζήτησης φωτογραφιών, την προβολή εξατομικευμένου περιεχομένου και την αναγνώριση περιεχομένου ρητορικής μίσους σε διάφορες γλώσσες.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *