ΑρχικήinetCredential Stuffing επιθέσεις εκτελούν δισεκατομμύρια login προσπάθειες

Credential Stuffing επιθέσεις εκτελούν δισεκατομμύρια login προσπάθειες

Οι επιθέσεις credential stuffing είναι ένα ολοένα και μεγαλύτερο πρόβλημα, κυρίως στον οικονομικό τομέα, όπου botnets μπορούν να πραγματοποιήσουν μαζικά τόσες πολλές login προσπάθειες, όπου το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει με επίθεση DDoS (distributed denial of service).

Credential stuffing

Credential stuffing επιθέσεις πραγματοποιούνται δοκιμάζοντας συνδυασμούς από usernames και Passwords που έχουν διαρρεύσει στο παρελθόν, σε διαφορετικές υπηρεσίες όπως είναι το Facebook, Twitter, Google και άλλα. Η επιτυχία της επίθεσης βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην κοινή πρακτική που έχουν πολλοί χρήστες, να χρησιμοποιούν κοινά usernames και passwords μεταξύ των online λογαριασμών τους.

Οι κυβερνοεγκληματίες που κρύβονται πίσω από αυτές τις επιθέσεις, χρησιμοποιούν αυτοματοποιημένα εργαλεία τα οποία δοκιμάζουν έναν προς έναν του συνδυασμούς. Ο τελικός στόχος είναι να επιτευχθεί η σύνδεση σε κάποιον λογαριασμό, και ύστερα να κλαπούν στοιχεία πιστωτικών καρτών ή προσωπικά στοιχεία του ιδιοκτήτη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αργότερα για identity theft επιθέσεις.

Πληροφορίες που δημοσίευσε μια εταιρεία που παρέχει προστασία από DDoS επιθέσεις, δείχνουν το εξωπραγματικό ποσό των 30 δισεκατομμυρίων κακόβουλων login προσπαθειών μέσα σε διάστημα μικρότερο από ενός χρόνου.

Όταν εκτελούνται credential stuffing επιθέσεις, αυξάνεται σημαντικά η «κίνηση» που υπάρχει στο site. Έτσι όχι μόνο η απόκριση του ιστότοπου γίνεται πιο αργή, αλλά σε μερικές περιπτώσεις υπάρχει και ολική κατάρρευση, όπου οι χρήστες δεν μπορούν ούτε να επισκεφτούν την σελίδα.

Η Akamai μιλάει για μια επίθεση που εκτέλεσε ένα botnet σε διάστημα μιας εβδομάδας. Το botnet εκτέλεσε 315.178 προσπάθειες σύνδεσης από 20.000 διαφορετικές IP από 1.750 διαφορετικούς ISPs (Internet service providers). Στις 3 ποιο έντονες ημέρες της εβδομάδας το botnet έκανε κατά μέσω ωρών 59 requests το δευτερόλεπτο. Ωστόσο ήταν εύκολο να «φιλτραριστεί» ένα μέρος της επιθέσεις καθώς το εισερχόμενα traffic χρησιμοποιούσε το ίδιο user agent (Samsung Galaxy SM-G531H).

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS