Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Η Cisco προειδοποιεί για σφάλμα κωδικού στο Network Assurance Engine

Η Cisco προειδοποιεί τους πελάτες της πως πρέπει άμεσα να εγκαταστήσουν μία αναβάθμιση, η οποία θα διορθώσει ένα πολύ σοβαρό...
Read More
infosec

500px: Παραβίαση δεδομένων του 2018 εξέθεσε πληροφορίες χρηστών

500px: Η πλατφόρμα κοινοποίησης φωτογραφιών αποκάλυψε πως υπήρχε ένα σφάλμα ασφαλείας που εξέθεσε τα προσωπικά δεδομένα χρηστών και τις πληροφορίες...
Read More
infosec

Χακαρισμένοι λογαριασμοί Twitter χρησιμοποιούνται για να προμοτάρουν την Σαουδική Αραβία

Αρκετοί verified λογαριασμοί Twitter έχουν αναληφθεί από παλιούς συνεργάτες την Σαουδική Αραβία και μερικοί τους έχουν χρησιμοποιήσει για να προωθήσουν...
Read More
infosec

10 εταιρείες που προσπάθησαν να αγοράσουν το Facebook

Το Facebook, όπως γνωρίζουμε όλοι, δεν είναι μόνο μια από τις πιο αγαπημένες και δημοφιλής πλατφόρμες δισεκατομμύρια χρηστών αλλά και...
Read More
Latest Posts

Το Chrome OS 69 φέρνει σημαντικές βελτιώσεις στις ChromeBook συσκευές

Η Google κυκλοφόρησε το λειτουργικό σύστημα Chrome OS 69 για συσκευές Chromebook, μια κρίσιμη έκδοση που ακολουθεί τα βήματα του Chrome 69, προσφέροντας σημαντικές αναβαθμίσεις.

Το Chrome OS 69 είναι η πρώτη έκδοση του λειτουργικού συστήματος που βασίζεται στο Linux και επιτρέπει υποστήριξη για Linux εφαρμογές σε Chromebook. Ωστόσο, η δυνατότητα αυτή παρουσιάζεται στους χρήστες σε μορφή beta και είναι διαθέσιμη μόνο σε επιλεγμένες συσκευές λόγω περιορισμών υλικού.

Επιπρόσθετα, το Chrome OS 69 εισάγει κάποιες πολύ αναμενόμενες λειτουργίες όπως το Night Light, το οποίο μειώνει το μπλε φως της οθόνης του Chromebook σας για να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας, το text-to-speech, την υποστήριξη υπαγόρευσης σε οποιοδήποτε πεδίο κειμένου και την ενοποίηση της λειτουργίας Tablet Mode.

Το Chrome OS 69 συνοδεύεται επίσης από μια ανασχεδιασμένη εφαρμογή «Files» που όχι μόνο επιτρέπει στους χρήστες να προβάλλουν αρχεία από τις εγκατεστημένες εφαρμογές Android και Linux, αλλά επίσης προσθέτει εγγενή υποστήριξη για Team Drives. Οι χρήστες θα μπορούν πλέον να αποθηκεύουν τα αρχεία εφαρμογών του Google Play απευθείας στην εφαρμογή Files μέσω του share sheet.

Chrome

Επίσης, προστίθενται power state alerts για τις εφαρμογές Kiosk, ταχύτερη πρόσβαση στα emojis και η δυνατότητα απενεργοποίησης των εφαρμογών στο Overview mode, μετακινώντας απλά το κουμπί.

Τέλος, το Chrome OS 69 προσθέτει μια νέα υπηρεσία λήψης βίντεο και φέρνει διάφορες οπτικές βελτιώσεις για μια καλύτερη εμπειρία στο Chromebook.

Από την άλλη, όπως αναμενόταν, η έκδοση αντιμετωπίζει μερικές από τις πιο πρόσφατες ευπάθειες ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του ελαττώματος χρονισμού L1 Terminal Fault (L1TF), γνωστού ως Foreshadow.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *