Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα
infosec

Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα

Το Google Play Store, δυστυχώς φιλοξενεί πολλές εφαρμογές adware και clickfraud για συσκευές Android. Μια πρόσφατη έρευνα έριξε φως σε...
Read More
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
Latest Posts

Το Chrome OS 69 φέρνει σημαντικές βελτιώσεις στις ChromeBook συσκευές

Η Google κυκλοφόρησε το λειτουργικό σύστημα Chrome OS 69 για συσκευές Chromebook, μια κρίσιμη έκδοση που ακολουθεί τα βήματα του Chrome 69, προσφέροντας σημαντικές αναβαθμίσεις.

Το Chrome OS 69 είναι η πρώτη έκδοση του λειτουργικού συστήματος που βασίζεται στο Linux και επιτρέπει υποστήριξη για Linux εφαρμογές σε Chromebook. Ωστόσο, η δυνατότητα αυτή παρουσιάζεται στους χρήστες σε μορφή beta και είναι διαθέσιμη μόνο σε επιλεγμένες συσκευές λόγω περιορισμών υλικού.

Επιπρόσθετα, το Chrome OS 69 εισάγει κάποιες πολύ αναμενόμενες λειτουργίες όπως το Night Light, το οποίο μειώνει το μπλε φως της οθόνης του Chromebook σας για να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας, το text-to-speech, την υποστήριξη υπαγόρευσης σε οποιοδήποτε πεδίο κειμένου και την ενοποίηση της λειτουργίας Tablet Mode.

Το Chrome OS 69 συνοδεύεται επίσης από μια ανασχεδιασμένη εφαρμογή «Files» που όχι μόνο επιτρέπει στους χρήστες να προβάλλουν αρχεία από τις εγκατεστημένες εφαρμογές Android και Linux, αλλά επίσης προσθέτει εγγενή υποστήριξη για Team Drives. Οι χρήστες θα μπορούν πλέον να αποθηκεύουν τα αρχεία εφαρμογών του Google Play απευθείας στην εφαρμογή Files μέσω του share sheet.

Chrome

Επίσης, προστίθενται power state alerts για τις εφαρμογές Kiosk, ταχύτερη πρόσβαση στα emojis και η δυνατότητα απενεργοποίησης των εφαρμογών στο Overview mode, μετακινώντας απλά το κουμπί.

Τέλος, το Chrome OS 69 προσθέτει μια νέα υπηρεσία λήψης βίντεο και φέρνει διάφορες οπτικές βελτιώσεις για μια καλύτερη εμπειρία στο Chromebook.

Από την άλλη, όπως αναμενόταν, η έκδοση αντιμετωπίζει μερικές από τις πιο πρόσφατες ευπάθειες ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του ελαττώματος χρονισμού L1 Terminal Fault (L1TF), γνωστού ως Foreshadow.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *