15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Το Chrome OS 69 θα φέρει Linux apps στα Chromebooks

Η Google έχει θέσει σε εφαρμογή τα σχέδια για τον επερχόμενο Chrome και το λειτουργικό σύστημα Chrome OS για Chromebook, έκδοση 69, το οποίο θα εισαγάγει πολλές συναρπαστικές νέες λειτουργίες και βελτιώσεις.

Chrome

Το Chrome OS είναι το λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στο Linux για συσκευές Chromebook και η γιγαντιαία εταιρεία τεχνολογίας δοκιμάζει αυτήν την περίοδο την υποστήριξη για την εγκατάσταση και λειτουργία εφαρμογών Linux στο Chrome OS, μια λειτουργία που θα εισαχθεί μαζικά με την επόμενη σταθερή έκδοση του λειτουργικού συστήματος, Chrome OS 69, αν και θα είναι ακόμα διαθέσιμη σε μορφή beta.

«Το Linux (Beta) για Chromebook επιτρέπει στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν επεξεργαστές και εργαλεία γραμμής εντολών προσθέτοντας υποστήριξη για Linux σε μια συσκευή Chrome», δήλωσε η Google. «Αφού οι προγραμματιστές ολοκληρώσουν τη ρύθμιση, θα δουν ένα τερματικό στο πρόγραμμα εκκίνησης του Chrome. Οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τερματικό για να εγκαταστήσουν εφαρμογές ή πακέτα και οι εφαρμογές θα είναι ασφαλείς μέσα σε ένα εικονικό μηχάνημα».

Ωστόσο, η υποστήριξη για εφαρμογές Linux θα είναι διαθέσιμη σε έναν περιορισμένο αριθμό Chromebook, ο οποίος αυξάνεται κάθε μήνα καθώς η Google ολοκληρώνει τη νέα λειτουργία. Μετά την ενημέρωση στο Chrome OS 69, οι χρήστες του Chromebook με μια υποστηριζόμενη συσκευή θα μπορούν να ενεργοποιήσουν τη νέα λειτουργία Linux (Beta) στις Ρυθμίσεις. Στη συνέχεια, μπορούν να εγκαταστήσουν εφαρμογές Linux στα Chromebook, το οποίο μπορεί να διαρκέσει αρκετά λεπτά.

Η έκδοση του Chrοme OS 69 θα βελτιώσει επίσης το Files app για να επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται αρχεία από εφαρμογές Linux, να εισάγουν υποστήριξη Night Light στα Chromebook, να κάνουν τη λειτουργία υπαγόρευσης φωνής αυτόνομη και επομένως προσβάσιμη από οπουδήποτε μέσω ενός μικρού κουμπιού στο κάτω μέρος της επιφάνειας εργασίας μια νέα σελίδα παγκόσμιων ρυθμίσεων κειμένου σε ομιλία.

Προβλέπεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου μήνα, ενώ το πρόγραμμα περιήγησης Chrome69 προσθέτει μια πολιτική προειδοποίησης για τον κωδικό πρόσβασης, ώστε να επιτρέπει στους χρήστες να καθορίζουν τους λογαριασμούς Google και εκτός Google, αποκλείει από προεπιλογή λογισμικό τρίτων για να μειώσει τις διακοπές λειτουργίας του Chrοme, βελτιώνει τη διαχείριση του Chrοme με το Intune, Legacy Browser επέκταση υποστήριξης και προσθέτει ένα νέο εργαλείο reporting.

Με το Chrοme 69, η Google επεκτείνει επίσης το νέο σχεδιασμό interface του Material Design 2.0 σε όλα τα υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των Windows, του GNU / Linux και του macOS.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *