ΑρχικήinetΤο Chrome OS 69 θα φέρει Linux apps στα Chromebooks

Το Chrome OS 69 θα φέρει Linux apps στα Chromebooks

Η Google έχει θέσει σε εφαρμογή τα σχέδια για τον επερχόμενο Chrome και το λειτουργικό σύστημα Chrome OS για Chromebook, έκδοση 69, το οποίο θα εισαγάγει πολλές συναρπαστικές νέες λειτουργίες και βελτιώσεις.

Chrome

Το Chrome OS είναι το λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στο Linux για συσκευές Chromebook και η γιγαντιαία εταιρεία τεχνολογίας δοκιμάζει αυτήν την περίοδο την υποστήριξη για την εγκατάσταση και λειτουργία εφαρμογών Linux στο Chrome OS, μια λειτουργία που θα εισαχθεί μαζικά με την επόμενη σταθερή έκδοση του λειτουργικού συστήματος, Chrome OS 69, αν και θα είναι ακόμα διαθέσιμη σε μορφή beta.

“Το Linux (Beta) για Chromebook επιτρέπει στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν επεξεργαστές και εργαλεία γραμμής εντολών προσθέτοντας υποστήριξη για Linux σε μια συσκευή Chrome”, δήλωσε η Google. “Αφού οι προγραμματιστές ολοκληρώσουν τη ρύθμιση, θα δουν ένα τερματικό στο πρόγραμμα εκκίνησης του Chrome. Οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τερματικό για να εγκαταστήσουν εφαρμογές ή πακέτα και οι εφαρμογές θα είναι ασφαλείς μέσα σε ένα εικονικό μηχάνημα”.

Ωστόσο, η υποστήριξη για εφαρμογές Linux θα είναι διαθέσιμη σε έναν περιορισμένο αριθμό Chromebook, ο οποίος αυξάνεται κάθε μήνα καθώς η Google ολοκληρώνει τη νέα λειτουργία. Μετά την ενημέρωση στο Chrome OS 69, οι χρήστες του Chromebook με μια υποστηριζόμενη συσκευή θα μπορούν να ενεργοποιήσουν τη νέα λειτουργία Linux (Beta) στις Ρυθμίσεις. Στη συνέχεια, μπορούν να εγκαταστήσουν εφαρμογές Linux στα Chromebook, το οποίο μπορεί να διαρκέσει αρκετά λεπτά.

Η έκδοση του Chrοme OS 69 θα βελτιώσει επίσης το Files app για να επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται αρχεία από εφαρμογές Linux, να εισάγουν υποστήριξη Night Light στα Chromebook, να κάνουν τη λειτουργία υπαγόρευσης φωνής αυτόνομη και επομένως προσβάσιμη από οπουδήποτε μέσω ενός μικρού κουμπιού στο κάτω μέρος της επιφάνειας εργασίας μια νέα σελίδα παγκόσμιων ρυθμίσεων κειμένου σε ομιλία.

Προβλέπεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου μήνα, ενώ το πρόγραμμα περιήγησης Chrome69 προσθέτει μια πολιτική προειδοποίησης για τον κωδικό πρόσβασης, ώστε να επιτρέπει στους χρήστες να καθορίζουν τους λογαριασμούς Google και εκτός Google, αποκλείει από προεπιλογή λογισμικό τρίτων για να μειώσει τις διακοπές λειτουργίας του Chrοme, βελτιώνει τη διαχείριση του Chrοme με το Intune, Legacy Browser επέκταση υποστήριξης και προσθέτει ένα νέο εργαλείο reporting.

Με το Chrοme 69, η Google επεκτείνει επίσης το νέο σχεδιασμό interface του Material Design 2.0 σε όλα τα υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των Windows, του GNU / Linux και του macOS.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS