ΑρχικήsecurityΠόσο εύκολα χρησιμοποιούνται τα καλώδια USB για εισαγωγή malware;

Πόσο εύκολα χρησιμοποιούνται τα καλώδια USB για εισαγωγή malware;

USBΈνας ερευνητής από την SYON Security κατάφερε να δημιουργήσει ένα τροποποιημένο καλώδιο φόρτισης USB το οποίο θα επέτρεπε σε hackers να μεταφέρουν κακόβουλα προγράμματα στον υπολογιστή σας χωρίς να το παρατηρήσετε. Κάτω από αυτή την πρακτική βρίσκεται η περίφημη ευπάθεια BadUSB.

Πίσω στο Black Hat Conference 2014, οι ειδικοί κρυπτογράφησης Karsten Nohl και Jakob Lell εισήγαγαν στον κόσμο την έννοια του BadUSB – ένα ελάττωμα ασφαλείας που επέτρεπε στους επιτιθέμενους να μετατρέψουν ένα USB σε πληκτρολόγιο, πληκτρολογώντας μέσω αυτού κακόβουλες εντολές.

Με τον τίτλο USBHarpoon, το καλώδιο βασίζεται σε ένα εναλλακτικό τσιπ και ένα διαφορετικό υλικολογισμικό. Το καλώδιο φόρτισης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με πολλά smartphones και άλλες συσκευές.

Σύμφωνα με τον γερμανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο WinFuture, μόλις το μολυσμένο καλώδιο USB συνδεθεί μέσω του HID, ο δράστης μπορεί να στείλει στον υπολογιστή κακόβουλους κωδικούς, όπως Trojans ή άλλους ιούς. Το site αναφέρει ότι τα Windows, Linux και Mac είναι εξίσου ευάλωτα στην εν λόγω επίθεση.

Προηγουμένως, το καλώδιο USB διέκοπτε τη δυνατότητα φόρτισης κατά την εφαρμογή του BadUSB, κάτι το οποίο θα μπορούσε να βάλει το θύμα σε υποψίες.

Ο Vincent Yiu και η ερευνητική του ομάδα εργάζονται πάνω σε ένα τρόπο που θα ενεργοποιεί την επίθεση, ενώ το θύμα είναι μακριά από τη συσκευή.

Ενώ το BadUSB αναρριχείται σταδιακά ως μία από τις κύριες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, οι άνθρωποι ανακαλύπτουν επίσης τα αντίστοιχα τείχη προστασίας για να αντιμετωπίσουν αυτές τις νέου τύπου επιθέσεις.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS