Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!
infosec

Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!

Σας προσκαλούμε στο Symantec Security Day 2018 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα της κυβερνοασφάλειας, μέσα από την πρακτική προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των σημερινών κυβερνοαπειλών. Στην ημερίδα αυτή θα εστιάσουμε στις τάσεις της αγοράς και τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας στον ψηφιακό...
Read More
infosec

Play Store: Κακόβουλες εφαρμογές με περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις

Πολλές νέες εφαρμογές χωρίς κάποια λειτουργικότητα έχουν τρυπώσει στο Google Play Store τον τελευταίο καιρό, και έχουν πετύχει περισσότερες από...
Read More
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
Latest Posts

Πόσο εύκολα χρησιμοποιούνται τα καλώδια USB για εισαγωγή malware;

USBΈνας ερευνητής από την SYON Security κατάφερε να δημιουργήσει ένα τροποποιημένο καλώδιο φόρτισης USB το οποίο θα επέτρεπε σε hackers να μεταφέρουν κακόβουλα προγράμματα στον υπολογιστή σας χωρίς να το παρατηρήσετε. Κάτω από αυτή την πρακτική βρίσκεται η περίφημη ευπάθεια BadUSB.

Πίσω στο Black Hat Conference 2014, οι ειδικοί κρυπτογράφησης Karsten Nohl και Jakob Lell εισήγαγαν στον κόσμο την έννοια του BadUSB – ένα ελάττωμα ασφαλείας που επέτρεπε στους επιτιθέμενους να μετατρέψουν ένα USB σε πληκτρολόγιο, πληκτρολογώντας μέσω αυτού κακόβουλες εντολές.

Με τον τίτλο USBHarpoon, το καλώδιο βασίζεται σε ένα εναλλακτικό τσιπ και ένα διαφορετικό υλικολογισμικό. Το καλώδιο φόρτισης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με πολλά smartphones και άλλες συσκευές.

Σύμφωνα με τον γερμανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο WinFuture, μόλις το μολυσμένο καλώδιο USB συνδεθεί μέσω του HID, ο δράστης μπορεί να στείλει στον υπολογιστή κακόβουλους κωδικούς, όπως Trojans ή άλλους ιούς. Το site αναφέρει ότι τα Windows, Linux και Mac είναι εξίσου ευάλωτα στην εν λόγω επίθεση.

Προηγουμένως, το καλώδιο USB διέκοπτε τη δυνατότητα φόρτισης κατά την εφαρμογή του BadUSB, κάτι το οποίο θα μπορούσε να βάλει το θύμα σε υποψίες.

Ο Vincent Yiu και η ερευνητική του ομάδα εργάζονται πάνω σε ένα τρόπο που θα ενεργοποιεί την επίθεση, ενώ το θύμα είναι μακριά από τη συσκευή.

Ενώ το BadUSB αναρριχείται σταδιακά ως μία από τις κύριες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, οι άνθρωποι ανακαλύπτουν επίσης τα αντίστοιχα τείχη προστασίας για να αντιμετωπίσουν αυτές τις νέου τύπου επιθέσεις.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *