15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Μήνυση στη Google γιατί παρακολουθεί το ιστορικό τοποθεσίας των χρηστών

GoogleΤην περασμένη εβδομάδα η Google παραδέχτηκε ότι παρακολουθεί το ιστορικό τοποθεσίας των χρηστών ακόμα και μετά την απενεργοποίηση των υπηρεσιών τοποθεσίας. Λίγες μέρες αργότερα, ένας χρήστης με το όνομα Napoleon Patacsil από το Σαν Ντιέγκο, κατέθεσε αγωγή εναντίον του τεχνολογικού γίγαντα για τον λόγο αυτό.

Η μήνυση κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σαν Φρανσίσκο, όπου οι δικηγόροι του ισχυρίστηκαν ότι «η Google παραβιάζει το νόμο της Καλιφόρνια για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και το συνταγματικό δικαίωμα του κράτους στην προστασία της ιδιωτικής ζωής».

Επιδιώκουν η αγωγή να έχει αντιπροσωπευτικό χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης τόσο της «Κατηγορίας Android» όσο και της «Κατηγορίας iPhone» για εκατομμύρια ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι παρακολουθήθηκαν από την Google, παρά το γεγονός ότι απενεργοποίησαν το Ιστορικό τοποθεσίας τους.

Ωστόσο, θα χρειαστούν μήνες πριν ο δικαστής μπορέσει να κηρύξει την αγωγή έγκυρη.

Εν τω μεταξύ, οι δικηγόροι του Electronic Privacy Information Center έχουν γράψει μια επιστολή 3 σελίδων στην FTC, η οποία αναφέρει ότι οι πρακτικές της Google παραβιάζουν σαφώς τη διαταγή συγκατάθεσης του 2011.

Σύμφωνα με τη διαταγή, η Google συμφώνησε να μην παραποιήσει τα γεγονότα που σχετίζονται με «(1) τους σκοπούς για τους οποίους συλλέγει και χρησιμοποιεί τις ιδιωτικές πληροφορίες και (2) τον βαθμό στον οποίο οι καταναλωτές μπορούν να ασκούν έλεγχο στη συλλογή, χρήση ή αποκάλυψη των ιδιωτικών πληροφοριών.»

Μέχρις ότου έρθει στο φως όλη η ιστορία σχετικά με την παρακολούθηση της τοποθεσίας των χρηστών, η πολιτική της εταιρείας δήλωνε απλώς ότι το Ιστορικό τοποθεσίας μπορεί να απενεργοποιηθεί ανά πάσα στιγμή και ότι δεν θα αποθηκευτεί για όσο διάστημα είναι εκτός λειτουργίας.

Ωστόσο, αυτό αποδείχθηκε λανθασμένο και το χειρότερο είναι ότι η εταιρεία απλώς επέλεξε να ενημερώσει τις πολιτικές της αντί να σταματήσει αυτή την πρακτική.

Την περασμένη Παρασκευή, η Google ενημέρωσε την πολιτική στον ιστότοπό της, διευκρινίζοντας ότι «ορισμένα δεδομένα τοποθεσίας μπορεί να αποθηκευτούν ως μέρος της δραστηριότητάς σας σε άλλες υπηρεσίες, όπως τα Search και Maps.»

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *