ΑρχικήsecurityΜήνυση στη Google γιατί παρακολουθεί το ιστορικό τοποθεσίας των χρηστών

Μήνυση στη Google γιατί παρακολουθεί το ιστορικό τοποθεσίας των χρηστών

GoogleΤην περασμένη εβδομάδα η Google παραδέχτηκε ότι παρακολουθεί το ιστορικό τοποθεσίας των χρηστών ακόμα και μετά την απενεργοποίηση των υπηρεσιών τοποθεσίας. Λίγες μέρες αργότερα, ένας χρήστης με το όνομα Napoleon Patacsil από το Σαν Ντιέγκο, κατέθεσε αγωγή εναντίον του τεχνολογικού γίγαντα για τον λόγο αυτό.

Η μήνυση κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σαν Φρανσίσκο, όπου οι δικηγόροι του ισχυρίστηκαν ότι «η Google παραβιάζει το νόμο της Καλιφόρνια για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και το συνταγματικό δικαίωμα του κράτους στην προστασία της ιδιωτικής ζωής».

Επιδιώκουν η αγωγή να έχει αντιπροσωπευτικό χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης τόσο της “Κατηγορίας Android” όσο και της “Κατηγορίας iPhone” για εκατομμύρια ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι παρακολουθήθηκαν από την Google, παρά το γεγονός ότι απενεργοποίησαν το Ιστορικό τοποθεσίας τους.

Ωστόσο, θα χρειαστούν μήνες πριν ο δικαστής μπορέσει να κηρύξει την αγωγή έγκυρη.

Εν τω μεταξύ, οι δικηγόροι του Electronic Privacy Information Center έχουν γράψει μια επιστολή 3 σελίδων στην FTC, η οποία αναφέρει ότι οι πρακτικές της Google παραβιάζουν σαφώς τη διαταγή συγκατάθεσης του 2011.

Σύμφωνα με τη διαταγή, η Google συμφώνησε να μην παραποιήσει τα γεγονότα που σχετίζονται με “(1) τους σκοπούς για τους οποίους συλλέγει και χρησιμοποιεί τις ιδιωτικές πληροφορίες και (2) τον βαθμό στον οποίο οι καταναλωτές μπορούν να ασκούν έλεγχο στη συλλογή, χρήση ή αποκάλυψη των ιδιωτικών πληροφοριών.”

Μέχρις ότου έρθει στο φως όλη η ιστορία σχετικά με την παρακολούθηση της τοποθεσίας των χρηστών, η πολιτική της εταιρείας δήλωνε απλώς ότι το Ιστορικό τοποθεσίας μπορεί να απενεργοποιηθεί ανά πάσα στιγμή και ότι δεν θα αποθηκευτεί για όσο διάστημα είναι εκτός λειτουργίας.

Ωστόσο, αυτό αποδείχθηκε λανθασμένο και το χειρότερο είναι ότι η εταιρεία απλώς επέλεξε να ενημερώσει τις πολιτικές της αντί να σταματήσει αυτή την πρακτική.

Την περασμένη Παρασκευή, η Google ενημέρωσε την πολιτική στον ιστότοπό της, διευκρινίζοντας ότι “ορισμένα δεδομένα τοποθεσίας μπορεί να αποθηκευτούν ως μέρος της δραστηριότητάς σας σε άλλες υπηρεσίες, όπως τα Search και Maps.”

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS