ΑρχικήinetΠώς να ελέγξετε και να διαγράψετε το ιστορικό στα Windows 10

Πώς να ελέγξετε και να διαγράψετε το ιστορικό στα Windows 10

WindowsΌταν χρησιμοποιείτε τα Windows 10, κάνετε αναζητήσεις Bing, ελέγχετε την Cortana με τη φωνή σας, περιηγείστε στον ιστό χρησιμοποιώντας το Microsoft Edge. Όλες αυτές οι πληροφορίες συλλέγονται από τη Microsoft για να κάνουν την εμπειρία πιο εξατομικευμένη για τους χρήστες. Είναι ακριβώς αυτό που κάνει και η Google για τους χρήστες των λογαριασμών της.

Μπορείτε να δείτε μερικές πληροφορίες που συλλέγονται από τα Windows 10 με τη μορφή του ιστορικού δραστηριότητας. Και ευτυχώς, δεν είναι ούτε κουραστικό ούτε αδύνατο να ελέγξετε τη δραστηριότητα που σχετίζεται με τα Windows 10.

Εκτός από την παρακολούθηση του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας, το ιστορικό δραστηριότητας των Windows 10 μπορεί να σας βοηθήσει με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, εάν δώσετε τον υπολογιστή σας στα παιδιά σας, μπορείτε να ξέρετε αν ακολουθούν τους κανόνες που τους έχετε βάλει σχετικά με τη χρήση του. Επίσης, αν χάσετε τη συσκευή σας κάποια μέρα, οι ενημερώσεις τοποθεσίας στο ιστορικό δραστηριότητας μπορεί να σας βοηθήσουν.

Πώς να προβάλετε και να διαγράψετε το ιστορικό δραστηριότητας των Windows 10:

Μπορείτε να διαγράψετε το ιστορικό δραστηριότητας των Windows 10 οπουδήποτε και οποτεδήποτε μόλις συνδεθείτε στο Microsoft λογαριασμό σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Στον υπολογιστή σας, μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις> Απόρρητο. Στην οθόνη Γενικά, κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση πληροφοριών που αποθηκεύονται στο cloud. Αυτό θα ανοίξει μια καρτέλα προγράμματος περιήγησης. Εναλλακτικά, αν βρίσκεστε σε κάποια άλλη συσκευή, μπορείτε να επισκεφθείτε το accounts.microsoft.com και να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια του Microsoft λογαριασμού σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο σύνδεσμο που ονομάζεται Απόρρητο.

Στην ιστοσελίδα του Πίνακα ελέγχου του απορρήτου, κάντε κλικ στην επιλογή Ιστορικό δραστηριότητας.

Η σελίδα Ιστορικό δραστηριοτήτων διαχωρίζει τα δεδομένα που συλλέγονται με διαφορετικά φίλτρα, όπως:

Φωνή – Οι φωνητικές εντολές Cortana (και φωνητικές εντολές από εφαρμογές που χρησιμοποιούν την υπηρεσία ομιλίας των Windows)

Αναζήτηση – Οι αναζητήσεις που έχετε πραγματοποιήσει χρησιμοποιώντας το Bing.

Περιήγηση – Το ιστορικό περιήγησης του Microsoft Edge.

Τοποθεσίες – Το ιστορικό τοποθεσίας σας εάν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία “Τοποθεσία” στα Windows 10.

Τώρα, μπορείτε να διαγράψετε τα στοιχεία που θέλετε.

Λάβετε υπόψη ότι δεν είναι δυνατό να διαγραφούν ταυτόχρονα όλα τα ιστορικά των δραστηριοτήτων των Windows 10. Πρέπει να επιλέξετε ένα φίλτρο και στη συνέχεια να κάνετε κλικ στην επιλογή “Εκκαθάριση δραστηριότητας” για να καταργήσετε όλα τα στοιχεία που αναφέρονται σε αυτό το φίλτρο.

Μπορείτε να αποτρέψετε τη συγκέντρωση των στοιχείων σας στη σελίδα ιστορικού δραστηριότητας των Windows 10, απενεργοποιώντας τις αντίστοιχες λειτουργίες στον υπολογιστή σας.

Για το ιστορικό φωνής, μπορείτε να επισκεφτείτε τις Ρυθμίσεις> Απόρρητο> Ομιλία. Εκεί, ενεργοποιήστε το κουμπί εναλλαγής που λέει Απενεργοποίηση υπηρεσιών ομιλίας και πληκτρολόγησης προτάσεων.

Για να απενεργοποιήσετε το ιστορικό τοποθεσίας, στον υπολογιστή σας, ανοίξτε το Κέντρο δράσης και κάντε κλικ στο κουμπί “Εντολή γρήγορης ενέργειας”

Ο πίνακας ελέγχου απορρήτου σας επιτρέπει επίσης να κάνετε άλλα πράγματα όπως η προβολή του σημειωματάριου της Cortana και η επεξεργασία των ρυθμίσεων της διαφήμισής σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS