ΑρχικήinetΗ Cortana θα αντικαταστήσει τον οδηγό γρήγορης εκκίνησης σε νέες συσκευές?

Η Cortana θα αντικαταστήσει τον οδηγό γρήγορης εκκίνησης σε νέες συσκευές?

Η  Microsoft προσπαθεί να προωθήσει την Cortana όσο περισσότερο μπορεί και ως μέρος των προσπαθειών της να πείσει τον κόσμο να αγκαλιάσει την ψηφιακό βοηθό, η εταιρεία εξετάζει μια τεχνολογία που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να εγκαταλείψει εντελώς τα εγχειρίδια χρήσης.

cortana

Συγκεκριμένα, η Microsoft βλέπει το μέλλον χωρίς οδηγούς γρήγορης εκκίνησης, τους οποίους μόνο λίγοι άνθρωποι διαβάζουν κατά τη ρύθμιση νέων συσκευών, με την Cortana να είναι υπεύθυνη για την παροχή βοήθειας στους χρήστες μετά την αγορά νέων οδηγών.

Αυτό σημαίνει ότι αντί να χρειάζεται να διαβάσετε το εγχειρίδιο, οι χρήστες θα καθοδηγούνται από την Cortana ρυθμίζοντας μια νέα συσκευή χρησιμοποιώντας οδηγίες που μπορούν να βρεθούν στο διαδίκτυο. Ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που υπέβαλε πρόσφατα η Microsoft δείχνει ότι ως μέρος ενός τέτοιου χαρακτηριστικού, η Cortana μπορεί να φροντίσει ακόμα και τις διαδικασίες εγγραφής συμπληρώνοντας αυτόματα τις πληροφορίες που ήδη γνωρίζει για εσάς.

«Η ψηφιακή συσκευή βοήθειας εν μέρει αυτοματοποιεί την διαδικασία ρύθμισης που έρχεται συνήθως με  έναν οδηγό γρήγορης εκκίνησης. Αυτό γίνεται εφικτό με την ψηφιοποίηση του οδηγού γρήγορης εκκίνησης ώστε να ερμηνεύεται τουλάχιστον μερικώς από τη συσκευή ψηφιακής βοήθειας “, λέει η Microsoft στο patent όπως ανακαλύφθηκε από την MSPU.

«Η ψηφιακή συσκευή βοήθειας μπορεί έτσι να προσδιορίσει, για κάθε βήμα, τι μπορεί να κάνει με βάση τις πληροφορίες και τις ικανότητές της, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι οδηγίες μπορούν να απλοποιηθούν με βάση αυτό που γνωρίζει και για το τι δεν μπορεί να περάσει. Συνεπώς, οι πιθανές εργασίες χειροκίνητης ρύθμισης εκφορτώνονται σε αυτοματοποίηση, απλοποιώντας έτσι τη ρύθμιση μιας συσκευής μέσω τεχνικής αυτοματοποίησης.»

Η Microsoft δεν διευκρινίζει πού θα τρέξει η Cortana, αλλά υπάρχει πιθανότητα η Microsoft να θέλει να στηριχθεί στις συσκευές Windows των χρηστών όπου υπάρχει ήδη η προσωπική βοηθός.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS