ΑρχικήsecurityΗ Google αφαιρεί τις mining εφαρμογές από το Play Store

Η Google αφαιρεί τις mining εφαρμογές από το Play Store

Με την πρόσφατη αλλαγή των όρων χρήσης της η υπηρεσία του Google Play Store ανακοίνωσε την απαγόρευση των crypto mining εφαρμογών. “Δεν επιτρέπονται  οι εφαρμογές που κάνουν mine στις συσκευές των χρηστών” αναφέρει ο νέος όρος, και σύντομα θα αρχίσουν να αφαιρούνται οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν την επεξεργαστική ισχύ των συσκευών.
Ωστόσο εφαρμογές που χρησιμοποιούνται για να διαχειριστούν κάποια άλλη συσκευή, επιτρέπονται και δεν θα αφαιρεθούν.

google bans mining apps

Η κίνηση της Google είναι πολύ σημαντική, καθώς  εάν κάποια συσκευή κάνει mine για πολλές ώρες συνεχόμενα, είναι πολύ πιθανό να υπερθερμανθεί και να καταστραφεί η μπαταριά του,  να παραμορφωθεί ή ακόμα και να πάρει φωτιά. Τέτοια σενάρια δεν είναι υποθετικά καθώς έχουν συμβεί στο παρελθόν με walware όπως το Loapi και το HiddenMalware.

Η αλλαγή της πολιτικής δεν ανακοινώθηκε κάπου αλλά έγινε κρυφά. Αμέσως οι δημιουργοί των εφαρμογών που αποκλείστηκαν από το Play store άρχισαν να παραπονιούνται στο Reddit για την ενημέρωση που δεν έλαβαν. Οι ανανεωμένοι οροί χρήσης είναι διαθέσιμοι εδώ.

Η Apple απαγόρευσε τις mining εφαρμογές τον περασμένο μήνα στο App Store

Η απόφαση της εταιρείας να απαγορεύσει τις crypto mining εφαρμογές στο Play Store έγινε περίπου έναν μήνα μετά την αντίστοιχη απαγόρευση που έκανε η Apple στο App Store της στις αρχές του Ιουνίου.

Η Google στο στις αρχές του Απρίλιου, αφαίρεσε όλα τα extensions που σχετίζονταν με το  mining από το web store της.

Ακόμα, οι διαφημίσεις με περιεχόμενο σχετικό με  κρυπτονομίσματα έχουν πλέον απαγορευτεί από την Google και το Facebook καθώς πολύ συχνά καταλήγουν σε απάτες ή phishing sites.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS