ΑρχικήinetΗ Apple απαγορεύει τις εφαρμογές που κάνουν mining

Η Apple απαγορεύει τις εφαρμογές που κάνουν mining

Η Apple ανανέωσε τα guidelines της ώστε να απαγορεύσει τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν τις IOS και Mac συσκευές της για mining κρυπτονομίσματα. Η απαγόρευση ισχύει για εφαρμογές που εστιάζουν αποκλειστικά και μόνο στο mining, αντιθέτως,  εφαρμογές όπως exchange crypto ή crypto wallets επιτρέπονται ακόμα.

apple-apogoreuei-mining-efarmoges

Δυο τμήματα των guidelines ανανεώθηκαν, το 2.4.2 (Hardware Compatibility) και το 3.1.5 (Cryptocurrencies). Αναλυτικότερα, το 2.4.2 αναφέρει ότι η κάθε εφαρμογή θα πρέπει να  μην καταναλώνει πολύ μπαταρία, να μην θερμαίνει την συσκευή και να μην αντλεί πολλά resources. Οι εφαρμογές δεν θα πρέπει να τρέχουν άσχετες διεργασίες στο παρασκήνιο, όπως cryptocurrency miners. Στο 3.1.5 αναφέρεται ότι οι εφαρμογές δεν θα πρέπει να κάνουν mining εκτός και αν η διεργασία εκτελείται σε άλλη συσκευή (όπως cloud based mining ή mining monitors).

Η αλλαγή έγινε την περασμένη εβδομάδα και η εταιρία δήλωσε ότι έπρεπε να την κάνει καθώς το κρυφό cryptocurrency mining είναι πλέον ένα πολύ σύνηθες φαινόμενο που παρατηρείται από πέρσι σε πολλές εφαρμογές του store.

Παρόλο που οι χρήστες Mac και IOS δεν έχουν γίνει όσο μεγάλοι στόχοι έχουν γίνει οι χρήστες των Windows, η Apple αποφάσισε να προβεί σε αυτή την αλλαγή μετά από μια εφαρμογή ημερολογίου που κυκλοφόρησε πέρσι στο store της, η οποία έκανε αισθητά πιο αργή την συσκευή καθώς εκτελούσε mining διεργασίες στο background.

Η απαγόρευση του cryptomining στις IOS συσκευές είναι πολύ σημαντική καθώς τέτοιες διεργασίες μπορούν να υπερθερμάνουν τα εξαρτήματα, να καταστρέψουν τις μπαταρίες ή ακόμα και να πάρει φωτιά η συσκευή. Τέτοια σενάρια έχουν συμβεί σε Android συσκευές όπου γνωστά malware έκαναν φυσικές ζημιές σε μολυσμένα κινητά.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS