ΑρχικήinetEthereum Giveaways: Scammers κλέβουν 4.3 εκατομμύρια από ανυποψίαστους

Ethereum Giveaways: Scammers κλέβουν 4.3 εκατομμύρια από ανυποψίαστους

Scammers που προωθούν ψεύτικα “giveaways” κατάφεραν να κλέψουν από ανυποψίαστους χρήστες 8.148 Ethereum αξίας περίπου 4.3 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στατιστικά δεδομένα από το EtherscamDB.

Ethereum-scammers-giveaways

Η βάση δεδομένων του EtherscamDB δημιουργήθηκε από την ομάδα που είναι πίσω από το MyCrypto wallet, για να παρακολουθεί τα διάφορα είδη scam που περιτριγυρίζουν την πλατφόρμα του Ethereum. Τους τελευταίους μήνες το site καταγράφει διάφορα είδη scam, όπως τα κλασικά phishing sites που προσποιούνται κάποια από τα πιο γνωστά wallets, exchange sites ή και giveaways που ζητάνε πρώτα κάποιου είδους κατάθεση από τον χρήστη.

Η τελευταία κατηγορία έχει προωθηθεί αρκετά στο Twitter τον τελευταίο καιρό, και σε καθημερινή βάση κάποια από τα δημοφιλέστερα tweets σχετίζονται με απάτες τέτοιου τύπου, όπως τα “Ether giveaway” scams.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό το trend αυξήθηκε κατά πολύ τον Φεβρουάριο, όταν ένας επίδοξος scammer έβγαλε 5.000$ σε μια ημέρα, προσποιούμενος μεγάλα ονόματα στο Twitter όπως ο Elon Musk, ο John McAfee και άλλοι. Από τότε, τέτοιου είδους scams έχουν κατακλύσει την πλατφόρμα. Ψεύτικοι λογαριασμοί με ονόματα παρεμφερή με αυτά των δημοσίων προσώπων, ζητάνε με παραπλανητικά μηνύματα από τους χρήστες να στείλουν ένα ποσό σε Ethereum προκειμένου να μπουν σε κάποια κλήρωση.

Σύμφωνα λοιπόν με τη βάση που διατηρεί το EtherscamDB, μόνο στις 468 διευθύνσεις Ethereum που παρακολουθεί, έχουν σταλεί συνολικά 8.148 Ethereum (αξίας 4.3 εκατομμυρίων δολαρίων). Το ποσό είναι σίγουρα μεγαλύτερο καθώς το site δεν παρακολουθεί όλα τα giveaway scams, αλλά ακόμα και έτσι, τα στατιστικά δείχνουν πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα.

Το Twitter από την πλευρά του αργεί να ανταποκριθεί, αφήνοντας σε κάποιες περιπτώσεις τέτοιου είδους καμπάνιες να τρέχουν για ημέρες ή ακόμα και βδομάδες, μέχρι να τις «κατεβάσουν». Ίσως αυτός να είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή είναι η αγαπημένη πλατφόρμα των scammers.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS