ΑρχικήsecurityΗ Cosco μολύνεται από ransomware και κόβει προσωρινά τις επικοινωνίες της

Η Cosco μολύνεται από ransomware και κόβει προσωρινά τις επικοινωνίες της

Η ναυτιλιακή μεταφορική εταιρεία Cosco φαίνεται να έχει μολυνθεί από κάποιο ransomware που επηρεάζει την βάση της στην Αμερική, αν και η ιδία μέχρι στιγμής το αρνείται και προσπαθεί να κρύψει τα στοιχεία. Αναφορές από κάποια εσωτερικά emails δείχνουν ότι το δίκτυο έχει πιθανότατα επηρεαστεί από κάποιο ransoware, και η εταιρεία ζητάει από τους υπαλλήλους της να μην ανοίγουν ύποπτα emails.

cosco breach cubersecurity

Ωστόσο μια επίσημη δήλωση της εταιρείας που έγινε εχτές δεν αναφέρει κάποιο ransomware σαν αιτία του προβλήματος τους. “ Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο τοπικό μας δίκτυο στα κεντρικά γραφεία στην Αμερική, η τηλεφωνία και τα emails έχουν απενεργοποιηθεί. Για λογούς ασφάλειας έχουμε τερματίσει προσωρινά την σύνδεση μας με τα υπόλοιπα παραρτήματα της εταιρείας σε όλον το κόσμο μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα”

“Μέχρι στιγμής, η εταιρείας μας λειτουργεί κανονικά και τα κύρια συστήματα μας εκτελούνται σταθερά. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε λάβει δραστικά μέτρα. Η  προσωρινή παύση λειτουργίας λόγω τοπικών προβλημάτων δικτύου, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα παραρτήματα θα συνεχιστεί πολύ σύντομα.”

Μάλιστα, πήγες αναφέρουν ότι η εταιρεία αναγκαστικά επικοινωνούσε με πελάτες μόνο μέσω τηλεφώνου για να μην σταματήσει εντελώς την λειτουργία της μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη. Αν οι αναφορές είναι αληθινές, τότε το γεγονός θυμίζει πολύ  την παραβίαση από malware που σημειώθηκε πριν περίπου έναν χρόνο στην Maersk, η οποία στοίχισε περίπου 300 εκατομμύρια στην εταιρεία.

Το εν λόγω γεγονός είναι μια ακόμα υπενθύμιση ότι ακόμα και κολοσσιαίες εταιρείες όπως Cosco και η Maersk μπορούν να «μολυνθούν». Έτσι είναι απαραίτητη η πρόνοια και η διασφάλιση των δεδομένων αλλά και των υπολογιστικών συστημάτων, επενδύοντας στο cybersecurity.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS