ΑρχικήUpdatesGoogle Chrome: Δυνατότητα εμφάνισης ολόκληρων των διευθύνσεων URL

Google Chrome: Δυνατότητα εμφάνισης ολόκληρων των διευθύνσεων URL

Google Chrome

Η Google σχεδιάζει την προσθήκη μιας νέας δυνατότητας για τους χρήστες του Chrome. Η δυνατότητα αυτή θα επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίσουν τον browser, ώστε να εμφανίζει πάντα ολόκληρες τις διευθύνσεις URL για όλα τα sites που επισκέπτονται.

Προς το παρόν, η δυνατότητα εμφάνισης ολόκληρων των διευθύνσεων URL μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο σε ένα πειραματικό flag στο Google Chrome Canary έκδοση 83. Οι Mac, Windows, Linux και Chrome OS χρήστες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω του Omnibox context μενού.

Η Google δεν εμφανίζει, συνήθως, στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome, το πρωτόκολλο και τα λεγόμενα trivial subdomains και τα special-case subdomains των URLs.

Πώς να ενεργοποιήσετε ξανά τις πλήρεις διευθύνσεις URL στο Chrome Canary

Οι Windows, Mac, Linux, and Chrome OS χρήστες που χρησιμοποιούν το Google Chrome Canary μπορούν να ρυθμίσουν τους browsers τους, ώστε να εμφανίζουν τις πλήρεις διευθύνσεις URL για όλα τα sites, χρησιμοποιώντας το omnibox-context-menu-show-full-urls experimental flag.

Το νέο flag που προστέθηκε, σχεδιάστηκε για να παρέχει στους χρήστες του Google Chrome Canary μια επιλογή στο omnibox context μενού, η οποία αποτρέπει την αφαίρεση στοιχείων από τη διεύθυνση URL.

Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

1. Μεταβείτε στη διεύθυνση chrome : // flags / # omnibox-context-menu-show-full-urls.

2. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού στη δεξιά πλευρά του flag, για να επιλέξετε ‘Ενεργοποίηση’

3. Κάντε επανεκκίνηση του web browser.

URL

Στη συνέχεια, θα μπορείτε να βρείτε μια επιλογή στο μενού, που λέει: “Εμφάνισε πάντα πλήρεις διευθύνσεις URL”, η οποία θα ενημερώνει το Chrome να εμφανίζει ολόκληρη τη διεύθυνσης URL, χωρίς να εξαφανίζει κάποια στοιχεία.

Μια πρώιμη έκδοση αυτής ης επιλογής έχει προσφερθεί σε ορισμένους χρήστες του Google Chrome 80.

Η επιλογή “Εμφάνιση διευθύνσεων URL” επιτρέπει να ενεργοποιούνται οι πλήρεις διευθύνσεις URL ανά σελίδα.

Δεδομένου ότι δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή στο Google Chrome Canary 83.0, η νέα επιλογή θα εμφανιστεί κατά πάσα πιθανότητα μετά την κυκλοφορία της σταθερής έκδοσης του Google Chrome.

Τα subdomains WWW και M μαζί με το τμήμα πρωτοκόλλου (π.χ. HTTP, HTTPS ή FTP) της διεύθυνσης URL είχαν αφαιρεθεί αρχικά από τη γραμμή διευθύνσεων του Chrome, όταν κυκλοφόρησε ο Google Chrome 69 τον Σεπτέμβριο του 2018.

Πολλοί χρήστες αντέδρασαν και έτσι η Google άλλαξε αυτή την τακτική. Ωστόσο, έκρυψε ξανά αυτά τα στοιχεία στον Chrome 76 σε desktop και Android συσκευές.

“Η ομάδα του Chrome εκτιμά την απλότητα, τη χρηστικότητα και την ασφάλεια των UI surfaces”, όπως είπε τότε η product manager Emily Schechter.

“Για να διευκολύνουμε την ανάγνωση και κατανόηση των διευθύνσεων URL και για να καταργήσουμε τους περισπασμούς από το domain, θα αποκρύψουμε τα στοιχεία του URL που δεν έχουν σημασία για τους περισσότερους χρήστες του Chrome”, πρόσθεσε. “Σχεδιάζουμε να αποκρύψουμε το https και το special-case subdomain ‘www’ στο Chrome omnibox on desktop και στο Android στο M76”.

Η Google επέτρεπε στους χρήστες να ενεργοποιήσουν τις πλήρεις διευθύνσεις URL στο κύριο πλαίσιο, ενεργοποιώντας το temporary-unexpire-flags-m76 flag. Ωστόσο, αυτό κράτησε μέχρι την κυκλοφορία του Google Chrome 79, όπου το flag καταργήθηκε οριστικά.

Ο μόνος τρόπος για να δείτε την πλήρη διεύθυνση ενός site κατά τη χρήση του Chrome 79 ή κάποιας νεότερης έκδοσης είναι να κάνετε διπλό κλικ στη γραμμή διευθύνσεων για να επεξεργαστείτε τη διεύθυνση URL ή να εγκαταστήσετε την επέκταση Suspicious Site Reporter του Google Chrome.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS