ΑρχικήinetGNU/Linux: Πρέπει να υποστηρίζει και τα παλιά παιχνίδια. Συμφωνείτε;

GNU/Linux: Πρέπει να υποστηρίζει και τα παλιά παιχνίδια. Συμφωνείτε;

Linux: Πρέπει να υποστηρίζει και τα παλιά παιχνίδια

Αρκετά πράγματα συζητήθηκαν στην online εκδήλωση του LibrePlanet 2020 στις 15 Μαρτίου του 2020. Μια από τις συζητήσεις είχε ως θέμα το gaming σε λειτουργικά συστήματα βασισμένα στο Linux. Ο Developer, Dennis Payne, σημείωσε ότι πλέον οι τελευταίες εκδόσεις GNU/Linux δεν υποστηρίζουν τα παλιά και δωρεάν παιχνίδια.

Βασικά, υπάρχουν μερικές λύσεις για την αναπαραγωγή παλαιών παιχνιδιών σε λειτουργικά βασισμένα στο Linux, όπως η εγκατάσταση της παλαιότερης έκδοσης της βιβλιοθήκης. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία καταναλώνει συνήθως πολύ χρόνο και μερικές φορές δεν λειτουργεί καθόλου.

Βεβαία, όλοι γνωρίζουμε ότι και με συχνές βελτιώσεις, το Linux ακόμα είναι πίσω σε σχέση με τα Windows όσον αφορά τα παιχνίδια, αν και διάφορες διανομές του όπως το Pop! _OS,  Manjaro Linux, Steam OS,  GOG και το Wine έχουν ως σκοπό την ενίσχυση του Gaming στο Linux.

Linux: Πρέπει να υποστηρίζει και τα παλιά παιχνίδια

Αυτές οι πλατφόρμες διευκολύνουν τη μέθοδο εγκατάστασης των drivers για να προσελκύσουν περισσότερους χρήστες, επιτρέποντάς τους να παίξουν εύκολα τα πιο πρόσφατα High-End παιχνίδια. Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι οι πλατφόρμες αυτές, υποστηρίζουν τα περισσότερα από τα μεγάλα ονόματα, αλλά ακόμα δεν υποστηρίζουν τις παλαιότερες εκδόσεις τους.

Το κύριο ερώτημα όμως είναι, γιατί η κοινότητα θέλει να τρέχει παλαιότερα παιχνίδια ελεύθερου λογισμικού αντί να παίζει τα τελευταία; Σε αυτή την ερώτηση, ο Payne απάντησε ότι τα παιχνίδια τα οποία παίζουμε, επηρεάζουν την κουλτούρα μας. «Τα παλιά παιχνίδια είναι και μέρος της ιστορίας μας» τόνισε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, σύμφωνα με τον Payne, οι σύγχρονες διανομές του Linux πρέπει να υποστηρίζουν και τα παλιά ονόματα.

Επιπλέον, αυτό θα βοηθήσει τους παλιούς παίκτες να δώσουν μια ευκαιρία στο Linux για να δουν ότι ο μύθος ο οποίος λέει ότι το GNU/Linux δεν είναι για gaming, δεν ισχύει.

Αυτή η ασυμβατότητα με παλαιότερα βιντεοπαιχνίδια δεν υπάρχει μόνο στο Linux, καθώς το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι χρήστες των Windows. Οι περισσότερες εφαρμογές και παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί για Windows XP και παλαιότερα δεν εκτελούνται στα Windows 10.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS