ΑρχικήsecurityHackers ζήτησαν $390,000 από Αμερικανική πόλη

Hackers ζήτησαν $390,000 από Αμερικανική πόλη

Οι hackers που επιτέθηκαν στα υπολογιστικά συστήματα της αμερικανικής πόλης Knoxville τον περασμένο μήνα απαιτούσαν 42,5 bitcoin δηλαδή περίπου 393.137 $ κατά τη στιγμή της επίθεσης, ανέφεραν οι εκπρόσωποι της πόλης Knoxville την Πέμπτη.

Είναι η πρώτη φορά που η πόλη αποκάλυψε το ποσό και υποστηρίζουν ότι δεν σκοπεύουν να πληρώσουν τα λύτρα.

Σε μια επίθεση ransomware, οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο αποκτούν πρόσβαση στα αρχεία, τα κλειδώνουν και απαιτούν πληρωμή για την αποκατάσταση της πρόσβασης. Οι αξιωματούχοι της πόλης υποστηρίζουν ότι η απειλή έχει απομονωθεί και η πόλη λειτουργεί κανονικά εκτός από μερικές περιπτώσεις που ταλαιπωρούνται οι οποίες είναι μεμονομένες.

hackers

Η εκπρόσωπος της πόλης, Kristin Farley δήλωσε ότι η απάντηση της πόλης στην επίθεση συνεχίζεται. Την περασμένη εβδομάδα, οι hackers δημοσίευσαν αποσπάσματα κλεμμένων πληροφοριών – συμπεριλαμβανομένων προσωπικών πληροφοριών – διαδικτυακά. Τα δεδομένα περιλάμβαναν προσωπικά στοιχεία υπαλλήλων, όπως ονόματα, τηλεφωνικούς αριθμούς, διευθύνσεις, μισθούς και βαθμολογίες απόδοσης εργασίας.

Η Farley είπε στο Knox News ότι η πόλη εργάζεται για να ταυτοποιήσει και να επικοινωνήσει με οποιονδήποτε του οποίου οι πληροφορίες αποκαλύφθηκαν. “Όλα τα άτομα που επηρεάζονται θα λάβουν ειδοποίηση μέσω αλληλογραφίας, όπως απαιτείται από το νόμο.”

Η πόλη ανακοίνωσε προηγουμένως ότι είχε συνάψει συμβόλαιο με τη δικηγορική εταιρεία κυβερνοασφάλειας Mullen Coughlin και την εταιρεία έρευνας και μετριασμού της κυβερνοασφάλειας CrowdStrike.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS