ΑρχικήinetSpotify, Pinterest και Tinder "κρασάρουν" λόγω....... Facebook

Spotify, Pinterest και Tinder “κρασάρουν” λόγω……. Facebook

Facebook

Δημοφιλείς εφαρμογές και υπηρεσίες, όπως το Spotify, το Pinterest και το Tinder, έχουν κρασάρει σε συσκευές iOS. Μια πρώιμη ανάλυση δείχνει ότι το Facebook είναι υπεύθυνο για τα προβλήματα λειτουργίας.

Έχουν εντοπιστεί πολλές αναφορές στα social media που λένε για εφαρμογές που κρασάρουν σε iPhone και iPad, ενώ διακοπές λειτουργίας παρατηρήθηκαν και μέσω του DownDetector.com. Οι εφαρμογές μπορούν να λειτουργήσουν όταν η συσκευή είναι εκτός σύνδεσης, κάτι που είναι χρήσιμο σε ορισμένες περιπτώσεις (εάν έχετε αποθηκεύσει πολλή μουσική στο Spotify, για παράδειγμα), αλλά δεν εξυπηρετεί άλλες εφαρμογές που πρέπει να είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο για να λειτουργήσουν.

Αν και η ακριβής αιτία των διακοπών λειτουργίας δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, οι πρώτες αναφορές δείχνουν ότι το πρόβλημα οφείλεται στο software development kit ή SDK του Facebook, το οποίο χρησιμοποιούν πολλές εφαρμογές για τη διαχείριση των συνδέσεων των χρηστών. Οι χρήστες iPhone και iPad επηρεάζονται ακόμα και αν δεν χρησιμοποιούν το Facebook για να συνδεθούν σε μια από τις παραπάνω εφαρμογές. Από την άλλη μεριά, δεν υπάρχουν αναφορές που να υποστηρίζουν ότι το Spotify, το Pinterest και το Tinder έχουν πρόβλημα στο Android.

Spotify  Pinterest

Το Facebook ενημέρωσε τους προγραμματιστές του σήμερα το πρωί σχετικά με το πρόβλημα που προκαλεί το λογισμικό. “Γνωρίζουμε και διερευνούμε την αύξηση σφαλμάτων στο iOS SDK που κάνει πολλές εφαρμογές να κρασάρουν”, δήλωσε η εταιρεία. Σε ένα GitHub thread, πολλοί προγραμματιστές ανέφεραν προβλήματα με τις εφαρμογές τους και κατηγόρησαν επίσης το Facebook.

Η ενόχληση των προγραμματιστών και των χρηστών είναι δικαιολογημένη, δεδομένου ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το SDK του Facebook προκαλεί προβλήματα σε εφαρμογές. Ένα παρόμοιο πρόβλημα εμφανίστηκε και στις 6 Μαΐου και επηρέασε δεκάδες υπηρεσίες.

Ο προγραμματιστής εφαρμογών Guilherme Rambo είχε πει ότι η ρίζα του προβλήματος είναι ότι το Facebook ενθαρρύνει τους προγραμματιστές να ενσωματώσουν τις log-in υπηρεσίες στις εφαρμογές τους.

Tinder

“Το Facebook ωθεί τους προγραμματιστές να εγκαταστήσουν το SDK του, πιθανώς επειδή σκέφτεται τα δεδομένα που μπορεί να συλλέξει από τους χρήστες αυτών των εφαρμογών”, δήλωσε ο Rambo τον Μάιο. “Το SDK προσφέρεται ως ευκολία τόσο για προγραμματιστές όσο και για ομάδες μάρκετινγκ”.

Αυτό, όμως, σημαίνει ότι όταν υπάρχει πρόβλημα με τις υπηρεσίες του Facebook, επηρεάζεται ένας τεράστιος αριθμός εφαρμογών, όπως συνέβη σήμερα. Κάθε φορά που ένας χρήστης ανοίγει μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί το SDK, πραγματοποιεί μια κλήση στους servers του Facebook για την προετοιμασία του ελέγχου ταυτότητας συνδέσεων. (Γι ‘αυτό το λόγο, το άνοιγμα μιας εφαρμογής εκτός σύνδεσης αποτρέπει το πρόβλημα, αν και μπορείτε να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή που αποκλείει αυτές τις κλήσεις).

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS