Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 18:56
Αρχική inet Elon Musk:«Το Neuralink θα μεταδίδει μουσική απευθείας στον εγκέφαλο»

Elon Musk:«Το Neuralink θα μεταδίδει μουσική απευθείας στον εγκέφαλο»

Το νέο εγχείρημα Neuralink του Elon Musk εργάζεται στη διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή, και θα μπορεί να μεταδώσει μουσική απευθείας στον εγκέφαλo!

neuralink elon musk
Elon Musk:«Το Neuralink θα μεταδίδει μουσική απευθείας στον εγκέφαλο»

Ο επικεφαλής των SpaceX και Tesla, ανακοίνωσε ότι θα αποκαλύψει νέες πληροφορίες σχετικά με το μυστηριώδες chip τον επόμενο μήνα, αλλά τις τελευταίες ημέρες άρχισε να κυκλοφορεί λεπτομέρειες σταδιακά μέσω του Twitter.

Απαντώντας στον επιστήμονα υπολογιστών Austin Howard, ο Elon Musk επιβεβαίωσε ότι η τεχνολογία της Neuralink θα επιτρέπει στους ανθρώπους να «ακούνε μουσική απευθείας από τα chips».

Είπε επίσης ότι «θα μπορούσε να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων των ορμονών και να το χρησιμοποιήσει προς όφελός μας (βελτίωση ικανοτήτων και συλλογισμού, ανακούφιση από το άγχος κ.λ.π.).»

Από την ίδρυσή της εταιρείας το 2016, είδαμε το Neuralink μόνο σε μια σημαντική δημόσια παρουσίαση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας, το 2019.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Elon Musk είπε ότι η εταιρεία εργαζόταν σε μια συσκευή «ραπτομηχανής» που θα παρέχει άμεση σύνδεση μεταξύ ενός υπολογιστή και ενός chip που θα εισαχθεί στον εγκέφαλο.

Η τεχνολογία θα μπορούσε πρώτα να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει άτομα που πάσχουν από εγκεφαλικές παθήσεις όπως το Parkinson, αλλά ο απώτερος στόχος του είναι να επιτρέψει στους ανθρώπους να ανταγωνιστούν την προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη.

Η διαδικασία τοποθέτησης του Neuralink chip θα είναι παρόμοια με τη χειρουργική επέμβαση λέιζερ Lasik των ματιών, σύμφωνα με τον Elon Musk.

Ένα μέρος της διαδικασίας θα περιλαμβάνει ένα νευροχειρουργικό ρομπότ, το οποίο θα ενώνει εύκαμπτα «νήματα» στον εγκέφαλο, που συνδέονται με ένα μικροσκοπικό εμφυτεύσιμο chip υπολογιστή.

Έρευνα που περιγράφει λεπτομερώς τη συσκευή, ισχυρίζεται ότι μόνο ένα καλώδιο USB-C θα παρέχει «πλήρη ροή δεδομένων» στον εγκέφαλο.

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει 11 θέσεις εργασίας στην ιστοσελίδα της, προσφέροντας θέσεις για μηχανολόγους μηχανικούς, μηχανικούς λογισμικού ρομποτικής και «τεχνικούς ιστολογίας».

Elon Musk:«Το Neuralink θα μεταδίδει μουσική απευθείας στον εγκέφαλο»

«Εάν έχετε λύσει δύσκολα προβλήματα με τηλέφωνα-φορητές συσκευές, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να εργαστείτε στη Neuralink,» έγραψε στο Twitter.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Elon Musk υπαινίχθηκε ότι το Neuralink chip θα είναι σε θέση να θεραπεύσει την κατάθλιψη και τον εθισμό «επανεκπαιδεύοντας» τα μέρη του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνα για αυτές τις παθήσεις.

Ήδη έχουν γίνει δοκιμές σε ζώα, και ενώ αρχικά είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν και δοκιμές σε ανθρώπους αργότερα αυτό τον χρόνο, οι λεπτομέρειες δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Παραβίαση δεδομένων στο Ιατρικό Κέντρο του Τενεσί επηρεάζει 235.000 ασθενείς

Σύμφωνα με μία ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Τενεσί, μία παραβίαση δεδομένων έχει επηρεάσει περίπου 235.000 άτομα.
00:02:07

Πεντάγωνο: Πήρε 1 δις για τον Covid-19 και το έκανε μαχητικό εξοπλισμό

Σύμφωνα με την Washington Post, το Πεντάγωνο των Η.Π.Α. έδωσε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε εργολάβους για έργα που σε μεγάλο βαθμό δεν...

Η νέα beta των Windows 10 προσθέτει το “Meet Now” του Skype στο taskbar

Η Microsoft κυκλοφόρησε μια άλλη νέα δοκιμαστική έκδοση των Windows 10 στους Insiders στο Dev Channel. Το Windows 10 Build 20221, που...

Tor Browser 10: Συγχρονίζει με την τελευταία έκδοση του Firefox ESR

Το Tor Project κυκλοφόρησε τον Tor Browser 10.0 για να ευθυγραμμιστεί με την τελευταία έκδοση του Firefox ESR, την εταιρική έκδοση του...

Samsung: Έγκριση της FDA για το ηλεκτροκαρδιογράφημα

Οι χρήστες του νέου Samsung Galaxy Watch 3 θα μπορούν πλέον να παρακολουθούν τον ρυθμό της καρδιάς τους, με έγκριση της FDA.

LinkedIn: Οι μισοί χρήστες δεν ενημερώνουν το προφίλ τους

Αν ψάχνετε για δουλειά, θα ξέρετε ότι πολλοί εργοδότες χρησιμοποιούν το LinkedIn για να προσεγγίσουν ή να ελέγξουν τους υποψηφίους πριν τους...

Trump: Ποινές στις ιστοσελίδες που ευνοούν το παράνομο περιεχόμενο

Η κυβέρνηση του Donald Trump υπέβαλε πρόταση αλλαγών για την αποδυνάμωση του άρθρου 230, του νόμου περί Ευπρέπειας Επικοινωνιών.

“The Social dilemma” στο Netflix: Αξίζει να δεις την ταινία;

Ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι εθιστικά δεν αποτελεί αποκάλυψη για οποιονδήποτε χρησιμοποιεί το Facebook, το Twitter ή το Instagram....

Facebook: Καταργεί λογαριασμούς που συνδέονται με το στρατό των Φιλιππίνων

Το Facebook έχει αφαιρέσει δεκάδες λογαριασμούς για παραβίαση της εξωτερικής ή κυβερνητικής πολιτικής παρέμβασης, συμπεριλαμβανομένων πολλών που συνδέονται με το στρατό και...

Ubuntu Touch OTA13: Έρχεται με συμβατότητα για 6 νέες συσκευές

Η ομάδα UBports ανακοίνωσε επίσημα τη νέα OTA-13 (Over-The-Air-13) έκδοση για το λειτουργικό σύστημα Ubuntu touch. Σύμφωνα...