ΑρχικήinetElon Musk:«Το Neuralink θα μεταδίδει μουσική απευθείας στον εγκέφαλο»

Elon Musk:«Το Neuralink θα μεταδίδει μουσική απευθείας στον εγκέφαλο»

Το νέο εγχείρημα Neuralink του Elon Musk εργάζεται στη διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή, και θα μπορεί να μεταδώσει μουσική απευθείας στον εγκέφαλo!

neuralink elon musk
Elon Musk:«Το Neuralink θα μεταδίδει μουσική απευθείας στον εγκέφαλο»

Ο επικεφαλής των SpaceX και Tesla, ανακοίνωσε ότι θα αποκαλύψει νέες πληροφορίες σχετικά με το μυστηριώδες chip τον επόμενο μήνα, αλλά τις τελευταίες ημέρες άρχισε να κυκλοφορεί λεπτομέρειες σταδιακά μέσω του Twitter.

Απαντώντας στον επιστήμονα υπολογιστών Austin Howard, ο Elon Musk επιβεβαίωσε ότι η τεχνολογία της Neuralink θα επιτρέπει στους ανθρώπους να «ακούνε μουσική απευθείας από τα chips».

Είπε επίσης ότι «θα μπορούσε να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων των ορμονών και να το χρησιμοποιήσει προς όφελός μας (βελτίωση ικανοτήτων και συλλογισμού, ανακούφιση από το άγχος κ.λ.π.).»

Από την ίδρυσή της εταιρείας το 2016, είδαμε το Neuralink μόνο σε μια σημαντική δημόσια παρουσίαση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας, το 2019.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Elon Musk είπε ότι η εταιρεία εργαζόταν σε μια συσκευή «ραπτομηχανής» που θα παρέχει άμεση σύνδεση μεταξύ ενός υπολογιστή και ενός chip που θα εισαχθεί στον εγκέφαλο.

Η τεχνολογία θα μπορούσε πρώτα να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει άτομα που πάσχουν από εγκεφαλικές παθήσεις όπως το Parkinson, αλλά ο απώτερος στόχος του είναι να επιτρέψει στους ανθρώπους να ανταγωνιστούν την προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη.

Η διαδικασία τοποθέτησης του Neuralink chip θα είναι παρόμοια με τη χειρουργική επέμβαση λέιζερ Lasik των ματιών, σύμφωνα με τον Elon Musk.

Ένα μέρος της διαδικασίας θα περιλαμβάνει ένα νευροχειρουργικό ρομπότ, το οποίο θα ενώνει εύκαμπτα «νήματα» στον εγκέφαλο, που συνδέονται με ένα μικροσκοπικό εμφυτεύσιμο chip υπολογιστή.

Έρευνα που περιγράφει λεπτομερώς τη συσκευή, ισχυρίζεται ότι μόνο ένα καλώδιο USB-C θα παρέχει «πλήρη ροή δεδομένων» στον εγκέφαλο.

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει 11 θέσεις εργασίας στην ιστοσελίδα της, προσφέροντας θέσεις για μηχανολόγους μηχανικούς, μηχανικούς λογισμικού ρομποτικής και «τεχνικούς ιστολογίας».

Elon Musk:«Το Neuralink θα μεταδίδει μουσική απευθείας στον εγκέφαλο»

«Εάν έχετε λύσει δύσκολα προβλήματα με τηλέφωνα-φορητές συσκευές, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να εργαστείτε στη Neuralink,» έγραψε στο Twitter.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Elon Musk υπαινίχθηκε ότι το Neuralink chip θα είναι σε θέση να θεραπεύσει την κατάθλιψη και τον εθισμό «επανεκπαιδεύοντας» τα μέρη του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνα για αυτές τις παθήσεις.

Ήδη έχουν γίνει δοκιμές σε ζώα, και ενώ αρχικά είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν και δοκιμές σε ανθρώπους αργότερα αυτό τον χρόνο, οι λεπτομέρειες δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS