ΑρχικήinetSpaceX: Η εκτόξευση των δορυφόρων σε live μετάδοση

SpaceX: Η εκτόξευση των δορυφόρων σε live μετάδοση

Η SpaceX θα προσπαθήσει για άλλη μια φορά να εκτοξεύσει τη 10η ομάδα δορυφόρων επικοινωνίας της, Starlink, στην κορυφή του πυράυλου Falcon 9, κάτι που αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει δύο εβδομάδες πριν.

spacex starlink
SpaceX: Η εκτόξευση των δορυφόρων σε live μετάδοση

Προς το παρόν, έχει αποφασιστεί να μην απογειωθεί νωρίτερα από την Τετάρτη στις 11:59 π.μ., από το Kennedy Space Center pad 39A.

Από τους δορυφόρους επικοινωνίας Starlink της SpaceX, οι 57, είναι αρκετά πυκνά στοιβαγμένοι στο payload fairing, όπως επίσης και δύο διαστημικά σκάφη του BlackSky Global.

Με την επιτυχία αυτής της αποστολής, η εταιρεία διαστημικών υπηρεσιών, SpaceX, θα έχει σχεδόν 600 δορυφόρους Starlink, εκτοξευμένους στο διάστημα.

Ανφορικά με τον καιρό, η πρόγνωση είναι στο 60% «go». Στην περίπτωση καθυστέρησης, τα πράγματα είναι πιο ευνοϊκά, αφού βελτιώνεται στο 70% για το μεσημέρι της Παρασκευής.

Περίπου οκτώ λεπτά μετά την απογείωση, ο πύργος του πρώτου σταδίου του πυράυλου Falcon 9, θα στοχεύσει μια αυτόματη προσγείωση πάνω στο μη επανδρωμένο σκάφος «Of Course I Love You». Το συγκεκριμένο μη επανδρωμένο σκάφος βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Στόχος της SpaceX είναι να λειτουργούν σχεδόν 12.000 δορυφόροι, σε χαμηλή τροχιά Γης, ενώ τα μελλοντικά της σχέδια είναι να εκτοξεύσουν επιπλέον 30.000 δορυφόρους τα επόμενα χρόνια.

Μέρος του στόχου της κατασκευής του ευρυζωνικού σχηματισμού Starlink, είναι να βοηθήσει στη χρηματοδότηση του ονείρου του Διευθύνοντα Συμβούλου, Elon Musk, για τη δημιουργία αποικίας στον πλανήτη Άρη.

SpaceX: Η εκτόξευση των δορυφόρων σε live μετάδοση

Το πλήρες ρεπορτάζ ξεκινά την Τετάρτη στις 10:30 π.μ., στο «floridatoday.com/space» και θα περιλαμβάνει εκτενή κάλυψη, με αρκετό υλικό όπως φωτογραφίες, charts και πολλά άλλα. Μπορείτε να ρωτήσετε τη διαστημική ομάδα – Emre Kelly, Antonia Jaramillo και Rachael Joy – για τις απορίες και να ξεκινήσετε μια συνομιλία.

Θα διατίθεται επίσης σε ζωντανή μετάδοση η εκτόξευση των δορυφόρων Starlink της SpaceX.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS