ΑρχικήinetWindows 10: Αφαιρέστε ανεπιθύμητες εφαρμογές με αυτό το εργαλείο

Windows 10: Αφαιρέστε ανεπιθύμητες εφαρμογές με αυτό το εργαλείο

Windows 10

Ένα νέο αυτόνομο βοηθητικό πρόγραμμα που ονομάζεται Bloatbox κυκλοφόρησε πρόσφατα και επιτρέπει στους χρήστες των Windows 10 να αφαιρέσουν ανεπιθύμητες εφαρμογές που είναι προεγκατεστημένες.

Τα Windows 10 έρχονται με διάφορες εφαρμογές και δεν είναι πάντα εύκολο να τις καταργήσετε χρησιμοποιώντας τις Ρυθμίσεις ή τον Πίνακα Ελέγχου.

Για παράδειγμα, βασικές εφαρμογές όπως το “Your Phone” στα Windows 10 δεν μπορούν να αφαιρεθούν.

Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Bloatbox για να αφαιρέσετε τόσο το “Your Phone” όσο και άλλες προεγκατεστημένες εφαρμογές εύκολα και γρήγορα.

Παρουσίαση της εφαρμογής Bloatbox

Πρόκειται για μια νέα εφαρμογή τρίτου μέρους με το όνομα Bloatbox η οποία αρχικά θα κυκλοφορούσε μαζί με μια εφαρμογή Spydish, που εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, αλλά αντ’ αυτού κυκλοφόρησε ως αυτόνομο πρόγραμμα.

“Προοριζόταν ως μια μικρή επέκταση για το Spydish, για την κατάργηση της εγκατάστασης συγκεκριμένων εφαρμογών. Δεδομένου ότι δεν ήθελα να προσθέσω στοιχεία στο Spydish, το έκανα διαθέσιμο ως αυτόνομη εφαρμογή”, αναφέρει το GitHub repository του Bloatbox.

Για να τρέξετε το Bloatbox, κατεβάστε το Bloatbox.zip και βάλτε το στο desktop σας. Μόλις εξαχθεί, κάντε διπλό κλικ στο Bloatbox.exe.

Όταν ξεκινήσει, θα δείτε ότι το Bloatbox έχει μια απλή διάταξη με την πρώτη στήλη να περιλαμβάνει τις εγκατεστημένες εφαρμογές και τη δεύτερη στήλη να δείχνει τις διαθέσιμες λειτουργίες.

Αυτή η λίστα περιέχει όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές, ακόμη και εκείνες που τα Windows 10 δεν σας επιτρέπουν να τις απεγκαταστήσετε σε φυσιολογικές συνθήκες. Αυτές οι εφαρμογές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις: Weather, News και Your Phone.

Επιλέξτε τις εφαρμογές που θέλετε να απεγκαταστήσετε και κάντε κλικ στο κουμπί “Κατάργηση εγκατάστασης” στην πλευρά “Κατάργηση εφαρμογών“.

εφαρμογές

Μόλις κάνετε κλικ στο κουμπί “Κατάργηση εγκατάστασης”, θα δείτε στην οθόνη σας το ακόλουθο μήνυμα:

εφαρμογές

Με αυτή την απλή διαδικασία, έχετε αφαιρέσει όποια εφαρμογή θέλετε. Η επανεκκίνηση δεν είναι απαραίτητη.

Γενικά, το Bloatbox είναι ένα χρήσιμο και απλό εργαλείο που επιτρέπει την άμεση αφαίρεση βασικών εφαρμογών των Windows 10, που υπό κανονικές συνθήκες δεν μπορούν να αφαιρεθούν. Ακόμα και οι χρήστες που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία με προγράμματα και εφαρμογές, θα το βρουν εξαιρετικά εύκολο στη χρήση.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS