ΑρχικήsecurityAnonymous Camera: App κρύβει την ταυτότητά σας από video & photo

Anonymous Camera: App κρύβει την ταυτότητά σας από video & photo

Η Anonymous Camera είναι μια νέα εφαρμογή κάμερας που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο iOS App Store και προσφέρει ανωνυμοποίηση φωτογραφιών και βίντεο, αφαιρώντας πληροφορίες που διαφορετικά θα ταυτοποιούσαν άτομα. Αποτελεί δημιούργημα της Playground, μιας AI startup εταιρείας με βάση το Λονδίνο. Παρόλο που η εφαρμογή δεν αποτελεί λύση για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, προσφέρει τις πιο ολοκληρωμένες και εύχρηστες λειτουργίες που έχουμε δει σε μια εφαρμογή του είδους της.

Anonymous Camera: App κρύβει την ταυτότητά σας από video & photo
Anonymous Camera: App κρύβει την ταυτότητά σας από video & photo

Η Anonymous Camera θολώνει πρόσωπα και σώματα ενώ παραποιεί τους ήχους.

Η Anonymous Camera χρησιμοποιεί machine learning για να αναγνωρίσει άτομα σε εικόνες και βίντεο και στη συνέχεια θολώνει, πιξελιάζει ή αποκλείει εντελώς πρόσωπα ή ολόκληρα σώματα.

Η εφαρμογή μπορεί, επίσης, να διαστρεβλώσει τις φωνές στα βίντεο και να αφαιρέσει τυχόν metadata που ενσωματώνονται αυτόματα σε αρχεία από κάμερες και τηλέφωνα. Μερικά παραδείγματα metadata ήχου είναι ο χρόνος λήψης μιας φωτογραφίας ή βίντεο και -ανάλογα με τις ρυθμίσεις απορρήτου σας- το πού τραβήχτηκε. Ακόμα κι αν ανωνυμοποιείτε άτομα σε φωτογραφίες, αυτές οι πληροφορίες μπορούν να αποκαλύψουν πολλά, είτε κοινοποιούνται κατά λάθος στο διαδίκτυο είτε ανακτώνται αργότερα κατά την ανάλυση μιας συσκευής.

Anonymous Camera: App κρύβει την ταυτότητά σας από video & photo
Anοnymous Camera: App κρύβει την ταυτότητά σας από video & photo

Το σημαντικότερο της υπόθεσης είναι ότι η Anonymous Camera επεξεργάζεται το περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο, κάτι που δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την βοήθεια του AI. Αυτό σημαίνει ότι τα πρωτότυπα βίντεο ή φωτογραφίες υπάρχουν για σύντομο χρονικό διάστημα καθώς η εφαρμογή τα τροποποιεί άμεσα. Επομένως, εάν το τηλέφωνο κάποιου κατασχεθεί αργότερα, δεν θα είναι διαθέσιμα τα αρχικά αρχεία.

Ο Gabriel Mitchel και ο Aaron Abentheuer, συνιδρυτές της Playground, αναφέρουν ότι εμπνεύστηκαν την δημιουργία της Anonymous Camera αφού διάβασαν αναφορές δημοσιογράφων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σχετικά με τη δίωξη LGBT ομάδων.

Ο πρώτος χρήστης της εφαρμογής είναι ο Paul Radu, ένας ερευνητής δημοσιογράφος, ο οποίος δήλωσε: «Η εφαρμογή δημιουργεί ένα σχεδόν στιγμιαίο αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας που είναι πολύ σημαντικό για τους χρήστες».

Anonymous Camera: App κρύβει την ταυτότητά σας από video & photo

Οι δημιουργοί τόνισαν και το βασικό ελάττωμα της εφαρμογής που αφορά την μαζική χρήση του. Συγκεκριμένα, ενώ η Anonymous camera μπορεί να κρύψει την ταυτότητα ενός ανθρώπου που βρίσκεται στο πλάνο, όταν πρόκειται να υπάρξουν περισσότερα άτομα στο βίντεο ή την φωτογραφία φαίνεται να μην λειτουργεί με την ίδια αποτελεσματικότητα. Η Playground ήδη δοκιμάζει τρόπους διόρθωσης του συγκεκριμένου σφάλματος.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS