ΑρχικήinetPlayStation 5: Η Sony αποκάλυψε την νέα της κονσόλα και το hype...

PlayStation 5: Η Sony αποκάλυψε την νέα της κονσόλα και το hype ξεκινά

Στην εκδήλωση Future of Gaming την Πέμπτη, η Sony αποκάλυψε στους θεατές την νέα κονσόλα PlayStation 5. Η εταιρεία παρουσίασε το επερχόμενο PS5 στο τέλος της εκδήλωσης μαζι με τον νέο μοχλό DualSense που πρωτοείδαμε τον Απρίλιο. Η Sony παρουσίασε επίσης μια σειρά περιφερειακών όπως την νέα κάμερα HD, ένα station φόρτισης για τα χειριστήρια, ένα media remote controller και ασύρματα ακουστικά Pulse 3D. Δεν είναι σαφές αυτή τη στιγμή εάν τα περιφερειακά που παρουσίασε η Sony θα πωλούνται μαζί με την κονσόλα ή ξεχωριστά.

Το νέο PS5, το οποίο απεικονίστηκε επίσης στο πλάι του, διαθέτει ένα φουτουριστικό λευκό με μαύρο φινίρισμα και μπλε αποχρώσεις.

playstation 5

Η κονσόλα επόμενης γενιάς θα έχει δύο εκδόσεις: ένα τυπικό μοντέλο με μονάδα Blu-ray και μια λεπτότερη ψηφιακή μηχανή η οποία επικεντρώνεται εξ ολοκλήρου σε downloads και streaming services. Πηγές αναφέρουν ότι το PS5 χρησιμοποιεί μια μονάδα δίσκου SSD, σε αντίθεση με τους κλασσικούς σκληρούς δίσκους όπως τα προηγούμενα PlayStation, και ότι οι δίσκοι παιχνιδιών θα υποστηρίζουν χωρητικότητα έως και 100 GB.

Αν και δεν έχουν δοθεί ακόμη τιμές και ημερομηνίες κυκλοφορίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Sony Jim Ryan είπε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει το νέο PlayStation 5 μέσα στο 2020. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το νέο trailer εδώ:

Η εταιρεία μίλησε για τα νέα παιχνίδια που θα διαθέσει με το PlayStation 5, ανακοινώνοντας τίτλους όπως το sequel του Spider-Man, το Resident Evil 8 και το Horizon Forbidden West. Είμαστε σίγουροι πως αυτοί οι τίτλοι δεν προκείται να περάσουν απαρατήρητοι από τους gamers. Πηγές αναφέρουν πως έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 12 νέα παιχνίδια για την νέα κονσόλα.

Η Sony είχε καθυστερήσει το Future of Gaming όταν ξέσπασαν παγκόσμιες διαμαρτυρίες ως απάντηση στη δολοφονία ενός άοπλου ανθρώπου, του George Floyd, ενώ ήταν υπό κράτηση. Η Sony είχε αρχικά προγραμματίσει την διοργάνωση την εκδήλωσή της στις 4 Ιουνίου παρά την πανδημία του κορονοϊού, η οποία κατάφερε να ακυρώσει την ετήσια έκθεση βιντεοπαιχνιδιών E3 για φέτος.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS