ΑρχικήinetBlue Origin vs NASA: Στα δικαστήρια η διαμάχη για αποστολή στη Σελήνη

Blue Origin vs NASA: Στα δικαστήρια η διαμάχη για αποστολή στη Σελήνη

Η Blue Origin, η διαστημική εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Jeff Bezos, οδηγεί τη NASA στα δικαστήρια μετά την απόφασή του οργανισμού να αναθέσει ένα προσοδοφόρο συμβόλαιο στην SpaceX για μια αποστολή στο φεγγάρι.

Δείτε επίσης: Blue Origin: Γιατί προσφέρει 2 δισεκατομμύρια δολάρια στη NASA

NASA Blue Origin δικαστήρια

Οι δικηγόροι της Blue Origin αναφέρουν στη δικογραφία ότι η καταγγελία αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της παράνομης και ακατάλληλης αξιολόγησης των προσφορών που κατατέθηκαν στη NASA για τη συγκεκριμένη αποστολή.

Η καταγγελία αυτή σηματοδοτεί το επόμενο βήμα στην προσπάθεια της Blue Origin να ανατρέψει την απόφαση της NASA. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας του Jeff Bezos επιβεβαίωσε την κατάθεση της αγωγής, δηλώνοντας στο CNBC ότι η εταιρεία προσπαθεί να διορθώσει τα σφάλματα που εντοπίστηκαν στη διαδικασία. “Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα ζητήματα που εντοπίζονται σε αυτήν την προμήθεια και τα αποτελέσματά της πρέπει να αντιμετωπιστούν για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη, να δημιουργηθεί ανταγωνισμός και να διασφαλιστεί μια ασφαλής επιστροφή στη Σελήνη για την Αμερική“, δήλωσε η Blue Origin.

Δείτε επίσης: Η NASA ζητά 4 άτομα να ζήσουν στον Άρη για 1 χρόνο-Δηλώσεις συμμετοχής

Blue Origin vs NASA: Στα δικαστήρια η διαμάχη για αποστολή στη Σελήνη

Λέγεται ότι αξιωματούχοι της NASA εξετάζουν επί του παρόντος λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Η αγωγή της Blue Origin εναντίον της NASA έρχεται μερικές εβδομάδες αφότου το Γραφείο Λογοδοσίας της Κυβέρνησης των ΗΠΑ (GAO) αρνήθηκε τη διαμαρτυρία της εταιρείας, υποστηρίζοντας την απόφαση της NASA.

Το GAO υποστήριξε την απόφαση της NASA, η οποία τον Απρίλιο ανακοίνωσε ότι απένειμε στη SpaceX ένα συμβόλαιο αξίας περίπου 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αποστολή στη Σελήνη. Η SpaceX ανταγωνιζόταν τη Blue Origin και την Dynetics για αυτή την αποστολή. Αρχικά, είχε ειπωθεί ότι θα υπήρχαν δύο συμβόλαια αλλά τελικά η NASA ανέθεσε μόνο ένα συμβόλαιο λόγω χαμηλότερης (από το αναμενόμενο) επιχορήγησης από το Κογκρέσο.

Blue Origin SpaceX

Ωστόσο, φαίνεται ότι η Blue Origin δεν έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια για να κερδίσει ένα συμβόλαιο.

Η αγωγή που κατέθεσε η Blue Origin του Jeff Bezos τη Δευτέρα έρχεται μετά την εντατική άσκηση κριτικής κατά της NASA για την επιλογή του Starship της SpaceX.

Δείτε επίσης: Η SpaceX χθες το βράδυ εγκατέστησε 29 κινητήρες Raptor στον πύραυλο Super Heavy

Η Blue Origin την περασμένη εβδομάδα δημοσίευσε ένα infographic που πρόσθεσε ότι το Starship είναι “ένα όχημα εκτόξευσης που δεν έχει πετάξει ποτέ σε τροχιά και εξακολουθεί να σχεδιάζεται“.

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS