ΑρχικήUpdatesMicrosoft: Νέος τρόπος κυκλοφορίας των λειτουργιών/διορθώσεων των Windows 10

Microsoft: Νέος τρόπος κυκλοφορίας των λειτουργιών/διορθώσεων των Windows 10

Η Microsoft δοκιμάζει έναν άλλο τρόπο κυκλοφορίας νέων δυνατοτητών και βελτιώσεων στα Windows 10 εκτός των τακτικά προγραμματισμένων ενημερώσεων των Windows.

Ιστορικά, όταν η Microsoft θέλει να κυκλοφορήσει μια νέα δυνατότητα ή βελτίωση στα Windows 10, την συμπεριλαμβάνει στις προγραμματισμένες αθροιστικές ενημερώσεις ή στις ενημερώσεις λειτουργιών.

Ωστόσο, οι προγραμματισμένες ενημερώσεις καθιστούν δύσκολη τη γρήγορη ανάπτυξη μιας νέας βελτίωσης ή την επιδιόρθωση ενός εντοπισμένου σφάλματος σε μια υπάρχουσα λειτουργία.

Windows 10

Για να επιλύσει αυτό το ζήτημα, η Microsoft εισάγει μια νέα μέθοδο παράδοσης βελτιωμένων λειτουργιών και διορθώσεων σφαλμάτων μέσω των «Windows Feature Experience Packs

Σε μια πρόσφατη ανακοίνωση, η Microsoft εξηγεί ότι τα Windows Feature Experience Packs θα χρησιμοποιηθούν για τη γρήγορη απόδοση βελτιώσεων και διορθώσεων σφαλμάτων για αυτόνομες λειτουργίες που αναπτύχθηκαν ανεξάρτητα από το βασικό λειτουργικό σύστημα.

Όταν το Bleepingcomputer επικοινώνησε με τη Microsoft για να μάθει ποιες δυνατότητες υποστηρίζονται από τα Windows Feature Experience Packs, δήλωσαν ότι δεν είχαν κάτι περισσότερο να πουν εκείνη την στιγμή.

Οι δυνατότητες των Windows που αναπτύσσονται ανεξάρτητα από το βασικό λειτουργικό σύστημα και οι οποίες ενδέχεται να ενημερωθούν μέσω των «feature experience packs» περιλαμβάνουν τα:

  • Μενού start των Windows 10
  • Εργαλείο snipping των Windows
  • Internet Explorer
  • Ενσωμάτωση XBOX
  • Υποσύστημα Windows για Linux
  • Notepad
  • Paint
  • Άλλες δυνατότητες που εγκαθίστανται μέσω των ρυθμίσεων Optional Features.

Αυτός ο νέος μηχανισμός παράδοσης δυνατοτήτων δοκιμάζεται πρώτα με τους Windows Insiders στο κανάλι Beta. Για να λάβουν αυτήν την ενημέρωση, οι χρήστες θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει τα Windows 10 20H2 build 19042.662 και να εκτελέσουν ένα «Check for updates» στην οθόνη του Windows Update.

Το πρώτο πακέτο θα είναι ο αριθμός έκδοσης 120.2212.1070.0 και θα περιλαμβάνει βελτιώσεις για το Snipping Tool και το Touch Keyboard.

Οι χρήστες μπορούν να προσδιορίσουν τι έχει εγκαταστήσει το Windows Feature Experience Pack μεταβαίνοντας στα Settings > System > About και να δουν κάτω από τις προδιαγραφές των Windows, όπως φαίνεται παρακάτω.

Χρησιμοποιώντας τα Windows Feature Experience Packs, η Microsoft μπορεί να χωρίσει τον κύκλο ενημέρωσης των ανεξάρτητων λειτουργιών από τις βασικές λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος.

Αυτή η αλλαγή θα επιτρέψει στη Microsoft να προσφέρει τις βελτιώσεις και τις διορθώσεις σφαλμάτων με γρηγορότερο ρυθμό, καθιστώντας πιο αποτελεσματική για τις ομάδες ανάπτυξης των Windows την διαχείριση των προϊόντων τους.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS