ΑρχικήinetTesla Model Y: Το δημοφιλέστερο όχημα στην Ευρώπη για το 2023

Tesla Model Y: Το δημοφιλέστερο όχημα στην Ευρώπη για το 2023

Το Tesla Model Y έλαβε επίσημα τον τίτλο του δημοφιλέστερου αυτοκινήτου συνολικά στην Ευρώπη για το 2023, καθιστώντας το, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα που το πετυχαίνει. Αν και το Model Y κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση για μερικούς μήνες το περασμένο έτος, τα αποτελέσματα του τέλους της χρονιάς ήταν μια στενή μάχη με ένα πολύ διαφορετικό αυτοκίνητο: το πανταχού παρόν ICE hatchback Dacia Sandero, που προσφέρεται στην πολύ προσιτή τιμή των 12.000 ευρώ.

Δείτε επίσης: Tesla: Το ανανεωμένο Model Y, θα ονομάζεται “Juniper”

Οι ειδικοί σε αγοραστικές έρευνες της Dataforce δημοσίευσαν δεδομένα για το τέλος της χρονιάς που έδειξαν ότι το Tesla Model Y πούλησε 254.822 μονάδες στην Ευρώπη το περασμένο έτος, όπως ανέφερε πρώτο το Automotive News Europe. Το Tesla Model Y κατέκτησε την πρωτιά ξεπερνώντας το ρουμανικό hatchback Dacia Sandero, το οποίο πούλησε 235.893 μονάδες. Μέχρι στιγμής, το 97% των πωλήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις χώρες του EFTA και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ληφθεί υπόψη στα δεδομένα.

Πώς κατάφερε η Tesla να επιτύχει τη νίκη, ειδικά ενώ οι αγοραστές αναμένουν την ενημέρωση “Juniper” για το Model Y; Αυτό έγινε στρατηγικά προωθώντας το crossover με μειώσεις τιμών, οι οποίες ξεκίνησαν στις αρχές του περασμένου έτους και συνεχίζονται ακόμα σε όλη την Ευρώπη. Η Tesla επωφελήθηκε επίσης από γενναιόδωρες κυβερνητικές ενισχύσεις στην Ευρώπη πέρυσι, οι οποίες θα περιοριστούν περισσότερο φέτος. Η Tesla παράγει το μοντέλο Y στο Gigafactory Berlin, όπου παράγει 3.000 οχήματα μοντέλου Y την εβδομάδα για την ευρωπαϊκή αγορά.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, το Model Y κατέλαβε την κορυφαία θέση για επτά από τους 12 μήνες, ενώ το Dacia Sandero πήρε την πρωτιά για τέσσερους μήνες. Το Volkswagen T-Roc απέσπασε την πρωτιά για έναν μήνα. Το 2023, το VW T-Roc πούλησε 206.438 μονάδες, κατατάσσοντάς το στην τρίτη θέση.

Δείτε ακόμα: Tesla: Μειώνει την επιπλέον τιμή για το επταθέσιο Model Y στα 3.000 $

Το 2022, η Tesla πούλησε 137.608 μονάδες, ενώ η Dacia Sandero πούλησε 200.736 μονάδες και ήταν το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο εκείνη τη χρονιά.

δημοφιλέστερο όχημα

Τα κορυφαία μοντέλα για το 2023 περιλαμβάνουν το Renault Clio στην τέταρτη θέση με 202.942 μονάδες και τα Peugeot 208 και Opel Corsa στην πέμπτη και έκτη θέσεις αντίστοιχα, με πωλήσεις στις 194.376 και 188.662 μονάδες αντίστοιχα.

Για τις ΗΠΑ, το Model Y ήταν το πέμπτο πιο δημοφιλές μοντέλο την περασμένη χρονιά, πουλώντας περίπου 403.897 μονάδες.

Το Tesla Model Y είναι ένα ηλεκτρικό SUV που προσφέρει εξαιρετική αυτονομία, καθώς μπορεί να ταξιδέψει για πάνω από 500 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Διαθέτει προηγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης, το Autopilot, το οποίο επιτρέπει στο αυτοκίνητο να πραγματοποιεί αυτόματα αλλαγές λωρίδων, παρκάρει και καλεί το αυτοκίνητο από το πάρκινγκ.

Το Model Y είναι επίσης γνωστό για την εξαιρετική του επιτάχυνση, καθώς μπορεί να πιάσει τα 60 μίλια ανά ώρα (περίπου 96 χιλιόμετρα ανά ώρα) σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα. Το εσωτερικό του είναι ευρύχωρο και μοντέρνο, με μία μεγάλη οθόνη αφής 15 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό που ελέγχει τις περισσότερες λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Δείτε επίσης: Tesla: Το Model Y θα ξεκινήσει στο Gigafactory του Βερολίνου

Τέλος, το Model Y προσφέρει ευελιξία στην επιβατική χωρητικότητα, με τη δυνατότητα να υποστηρίξει μέχρι και επτά επιβάτες, ενώ τα πίσω καθίσματα μπορούν να αναδιπλωθούν για επιπλέον χώρο αποσκευών.

Πηγή: electrek

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnewsgr.kinsta.cloud
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS