ΑρχικήsecurityVF Corporation: Ransomware επίθεση οδήγησε σε παραβίαση δεδομένων 35 εκατ. ατόμων

VF Corporation: Ransomware επίθεση οδήγησε σε παραβίαση δεδομένων 35 εκατ. ατόμων

Η VF Corporation, η οποία βρίσκεται πίσω από γνωστά brands (π.χ. Vans, Timberland, The North Face, Dickies και Supreme), δήλωσε ότι η ransomware επίθεση του Δεκεμβρίου οδήγησε στην παραβίαση δεδομένων 35 εκατομμυρίων ατόμων.

VF Corporation Ransomware παραβίαση δεδομένων

Η αμερικανική εταιρεία είπε ότι οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού και τα στοιχεία της κάρτας πληρωμής των επηρεαζόμενων πελατών δεν κινδύνευσαν, καθώς δεν αποθηκεύονται αυτά τα δεδομένα στα συστήματά της.

Δείτε επίσης: Foxsemicon: Θύμα Ransomware η θυγατρική της Foxconn

Επίσης, δεν έχει βρει στοιχεία (μέχρι τώρα) που να αποδεικνύουν ότι οι κωδικοί πρόσβασης των καταναλωτών αποκτήθηκαν από τους επιτιθέμενους.

Η VF Corporation αποκάλυψε την επίθεση ransomware στις 15 Δεκεμβρίου, λέγοντας ότι οι εισβολείς “διέκοψαν τις επιχειρηματικές λειτουργίες της εταιρείας, κρυπτογραφώντας ορισμένα συστήματα IT και έκλεψαν δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών δεδομένων“.

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, η VF Corp αναγκάστηκε να κλείσει ορισμένα από τα συστήματά της για να περιορίσει την παραβίαση. Δημιουργήθηκαν διάφορα προβλήματα στις επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως καθυστερημένη εκπλήρωση παραγγελιών, ακύρωση παραγγελιών και άλλα.

Δείτε επίσης: Οι επιθέσεις ransomware βλάπτουν την ψυχική υγεία των security pros;

Έκτοτε, έχει αποκαταστήσει τα συστήματα πληροφορικής που ήταν κρυπτογραφημένα, αλλά συνεχίζει να διαχειρίζεται κάποια μικρά θέματα.

Η εταιρεία δεν έχει ακόμη δώσει λεπτομέρειες για τη φύση των δεδομένων που επηρεάστηκαν από την παραβίαση. Επίσης, δεν ξέρουμε εάν έχουν επηρεαστεί υπάλληλοι, προμηθευτές, μεταπωλητές και συνεργάτες της VF Corporation.

Η εταιρεία ενδυμάτων και υποδημάτων συνεργάζεται επί του παρόντος με τις ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου και με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, καθώς διερευνά την επίθεση και τις επιπτώσεις της.

Δείτε επίσης: Ransomware συμμορία χρησιμοποιεί το TeamViewer για αρχική πρόσβαση

VF Corporation: Ransomware επίθεση οδήγησε σε παραβίαση δεδομένων 35 εκατ. ατόμων

Οι συνέπειες μιας παραβίασης δεδομένων, ειδικά όταν μιλάμε για τόσο μεγάλη εταιρεία, μπορούν να είναι πολυδιάστατες και εκτεταμένες. Πρώτον, υπάρχει η απώλεια εμπιστοσύνης από τους πελάτες που επηρεάζονται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια επιχειρηματικών ευκαιριών και σε μείωση της αξιοπιστίας της εταιρείας.

Δεύτερον, οι παραβιάσεις δεδομένων μπορούν να οδηγήσουν σε νομικές επιπτώσεις. Οι εταιρείες μπορούν να αντιμετωπίσουν πρόστιμα και κυρώσεις από ρυθμιστικούς οργανισμούς, ενώ μπορεί επίσης να αντιμετωπίσουν αγωγές από πελάτες ή άλλους ενδιαφερόμενους.

Τρίτον, η παραβίαση δεδομένων μπορεί να έχει σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις. Η ανάκτηση από μια παραβίαση δεδομένων μπορεί να είναι δαπανηρή, με την ανάγκη για επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες ασφαλείας, την αποκατάσταση των συστημάτων και την αντιμετώπιση των νομικών εξόδων.

Τέλος, οι παραβιάσεις δεδομένων μπορούν να οδηγήσουν σε μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υπόλοιπη επιχείρηση. Μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα της εταιρείας να λειτουργεί αποτελεσματικά, να επενδύει σε νέα προϊόντα ή υπηρεσίες, ή ακόμη και να επιβιώσει στην αγορά.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS