ΑρχικήinetΝότια Κορέα: Πρόστιμα σε Google & Meta για παραβίαση του privacy law

Νότια Κορέα: Πρόστιμα σε Google & Meta για παραβίαση του privacy law

Η Νότια Κορέα επέβαλε πρόστιμο 71,8 εκατομμυρίων δολαρίων στην Google και τη Meta, αφού διαπίστωσε ότι παραβίασαν τη νομοθεσία περί απορρήτου της χώρας, δήλωσαν οι αρχές της χώρας σήμερα Τετάρτη.

Η εποπτική αρχή ανέφερε στη δήλωσή της ότι η Google και η Meta δεν έλαβαν νόμιμη συγκατάθεση στη διαδικασία συλλογής πληροφοριών από χρήστες που επισκέπτονται τους ιστότοπούς τους και χρησιμοποιούν άλλους ιστότοπους καθώς και εφαρμογές για προσαρμοσμένες διαφημίσεις.

Η Google δεν ενημέρωσε ξεκάθαρα τους χρήστες για τη συλλογή και χρήση των πληροφοριών συμπεριφοράς άλλων εταιρειών όταν εγγράφηκαν στην υπηρεσία της και έθεσε την προεπιλεγμένη επιλογή σε “συμφωνώ”, ενώ συγκάλυπτε περαιτέρω επιλογές που ήταν διαθέσιμες μέσω της οθόνης ρυθμίσεων, εξήγησαν οι αρχές της χώρας στην δελτίο τύπου.

Δείτε επίσης: Quest Pro: Βίντεο δείχνει το νέο VR headset της Meta ένα μήνα πριν την επίσημη παρουσίαση

Η Επιτροπή Προστασίας Προσωπικών Πληροφοριών (PIPC) διέταξε τις εταιρείες να διορθώσουν τις παραβιάσεις και επέβαλε τα εξής πρόστιμα: 50 εκατομμύρια δολάρια στην Google και 22 εκατομμύρια δολάρια στη Meta.

google meta

Δείτε επίσης: Η Google κυκλοφορεί την ενημέρωση Σεπτεμβρίου για το Pixel 6a

Αυτή είναι η μεγαλύτερη ποινή στη Νότια Κορέα για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών πληροφοριών και η πρώτη κύρωση της χώρας σχετικά με τη συλλογή και τη χρήση πληροφοριών συμπεριφοράς σε διαδικτυακές προσαρμοσμένες διαφημιστικές πλατφόρμες, σύμφωνα με την εποπτική αρχή της χώρας.

Δείτε επίσης: Δικαστήριο ΕΕ: Αντιμονοπωλιακή απόφαση εναντίων της Google

«Αν και σεβόμαστε την απόφαση της PIPC, είμαστε βέβαιοι ότι εργαζόμαστε με τους πελάτες μας με νομικά συμβατό τρόπο που πληροί τις διαδικασίες που απαιτούνται από τους τοπικούς κανονισμούς», δήλωσε στο TechCrunch εκπρόσωπος της Meta. «Ως εκ τούτου, δεν συμφωνούμε με την απόφαση της επιτροπής και θα κάνουμε τα απαραίτητα για να δικαιωθούμε, συμπεριλαμβανομένης της προσφυγής μας στο δικαστήριο».

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS