ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαBBC: Δημιουργία Εσωτερικού Μοντέλου Τεχνητής Νοημοσύνης;

BBC: Δημιουργία Εσωτερικού Μοντέλου Τεχνητής Νοημοσύνης;

BBC τεχνητή νοημοσύνη

ΛΟΝΔΙΝΟ (Reuters) – Ο βρετανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας και το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικοακουστικών και διαδικτυακών μεταδόσεων ανά τον κόσμο, το BBC, εκπονεί σχέδια για τη δημιουργία και εκπαίδευση του δικού της μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιώντας τα αρχεία κειμένου της.

Δείτε ακόμα: Nvidia και Hippocratic AI συνεργάζονται και φέρνουν generative AI νοσηλευτές

Ένα στέλεχος του BBC είπε σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η οργάνωση εξετάζει τη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη ως ένα εργαλείο για να υποστηρίξει τη διαδικασία παραγωγής της και να αξιολογήσει ένα πιθανό μονομερές ή συμπαραγωγικό σχήμα για την εκπαίδευση ενός μοντέλου.

Σχετικά με ένα ρεπορτάζ των Financial Times την Πέμπτη ότι το BBC σκοπεύει να δημιουργήσει τα δικά της μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, ένας εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι το BBC εξετάζει την ανάπτυξη ενός Μεγάλου Μοντέλου Γλωσσικής Εκμάθησης (LLM) χρησιμοποιώντας περιεχόμενο βασισμένο σε κείμενο.

Δείτε επίσης: Neuralink: Ασθενής με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι με τη σκέψη του

BBC τεχνητή νοημοσύνη

«Η δύναμη προερχόμενη από ένα τέτοιο μοντέλο θα ήταν διαθέσιμη μόνο στο δίκτυο του BBC», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Στο Financial Times ανέφεραν επίσης, επικαλούμενοι πηγές, ότι το τηλεοπτικό δίκτυο κάνει συζητήσεις με εταιρείες τεχνολογίας για την πώληση πρόσβασης στα αρχεία του, τα οποία θα μπορούσαν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης.

Δείτε ακόμα: Αστεροειδής Bennu: Υπάρχει περίπτωση να χτυπήσει τελικά τη Γη;

Αντιδρώντας σε αυτό, το BBC είπε: «Το BBC δεν έχει συμφωνία με καμία οργάνωση για τη χρήση των αρχείων της για να εκπαιδεύσει τα μεγάλα μοντέλα γλωσσικής εκμάθησης που τροφοδοτούν εργαλεία γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης για εμπορική χρήση.»

«Εξετάζουμε μια ευρεία γκάμα ζητημάτων όπως η πιθανή προκατάληψη μέσα σε τέτοια μοντέλα και πώς το BBC, είτε σε συνεργασία είτε μονομερώς, μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά.»

Πηγή: finance.yahoo.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS