ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαChatGPT: Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη καταναλωτική εφαρμογή

ChatGPT: Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη καταναλωτική εφαρμογή

Το ChatGPT, το ευρέως δημοφιλές chatbot της OpenAI, έχει ανακηρυχθεί ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη καταναλωτική εφαρμογή όλων των εποχών, αφού έφτασε τα 100 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες σε μόλις δύο μήνες από την κυκλοφορία του. Σύμφωνα με μελέτη που διεξήγαγε η UBS την Τετάρτη, το αξιοσημείωτο αυτό κατόρθωμα επιτεύχθηκε με πρωτοφανή ταχύτητα!

ChatGPT

Δείτε επίσης: Google Play Store και App Store έχουν γεμίσει με ψεύτικα ChatGPT app

Η έκθεση, επικαλούμενη στοιχεία από την εταιρεία ανάλυσης Similarweb, ανέφερε ότι κατά μέσο όρο περίπου 13 εκατομμύρια μοναδικοί επισκέπτες είχαν χρησιμοποιήσει το ChatGPT τον Ιανουάριο, υπερδιπλάσιο από τα επίπεδα του Δεκεμβρίου.

Στις δύο δεκαετίες από την αυγή της διαδικτυακής τεχνολογίας, οι αναλυτές της UBS επιμένουν ότι δεν έχουν δει ποτέ ταχύτερη ανάπτυξη μιας καταναλωτικής εφαρμογής του διαδικτύου.

Μετά το παγκόσμιο λανσάρισμα του, το TikTok έφτασε το ορόσημο των 100 εκατομμυρίων χρηστών σε μόλις εννέα μήνες. Συγκριτικά, το Instagram χρειάστηκε δύομιση χρόνια για να επιτύχει τον ίδιο στόχο, σύμφωνα με τις αναφορές δεδομένων του Sensor Tower.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η OpenAI – η οποία υποστηρίζεται από τη Microsoft Corp (MSFT.O) και διατίθεται δωρεάν στο κοινό – κυκλοφόρησε το ChatGPT, ένα large language model (LLM) με τεχνητή νοημοσύνη. Αφού ξεκίνησε ως δημόσια beta έκδοση στα τέλη Νοεμβρίου, οι δυνατότητες του ChatGPT προκάλεσαν δέος και φόβο τόσο στους κύκλους της εκπαίδευσης, της ασφάλειας των υπολογιστών και της οικονομίας – σε τέτοιο βαθμό που η Microsoft επένδυσε 10 δισεκατομμύρια δολάρια στο έργο! Φυσικά υπάρχουν ακόμη τομείς στους οποίους η ακρίβεια πρέπει να βελτιωθεί, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία θα φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις αλληλεπιδρούν με τους πελάτες τους.

Δείτε επίσης: Αναφορά: Η Baidu θα κυκλοφορήσει AI chatbot τύπου ChatGPT

Την Πέμπτη, το OpenAI ανακοίνωσε μια μηνιαία συνδρομή $20, αρχικά για χρήστες μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα παρείχε μια πιο σταθερή και ταχύτερη εξυπηρέτηση καθώς και την ευκαιρία να δοκιμάσετε πρώτα νέα χαρακτηριστικά, είπε η εταιρεία.

Οι ειδικοί αναμένουν ότι το επιτυχές λανσάρισμα του ChatGPT θα δώσει στην OpenAI ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης. Η αυξανόμενη χρήση, ενώ επιβάλλει σημαντικό υπολογιστικό κόστος στην OpenAI, έχει επίσης προσφέρει πολύτιμο feedback για να βοηθήσει στην εκπαίδευση των απαντήσεων του chatbot.

OpenAI

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από τις συνδρομές θα επαρκούσαν για να καλύψουν τα έξοδα computing.

Δείτε επίσης: Ποιοι κλάδοι θα μπορούσαν να επηρεαστούν από το ChatGPT;

Η παρουσία αυτού του εργαλείου έχει σημάνει συναγερμό σχετικά με το ενδεχόμενο να ενθαρρύνει την ακαδημαϊκή ανάρμοστη συμπεριφορά και τη διάδοση ανακριβών πληροφοριών.

Τον περασμένο μήνα, η Microsoft ανακοίνωσε μια άλλη επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην OpenAI με τη μορφή μετρητών και παροχής cloud computing.

Πηγή πληροφοριών: reuters.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS