ΑρχικήUpdatesΤο Google Drive update για Android φέρνει νέες λειτουργίες

Το Google Drive update για Android φέρνει νέες λειτουργίες

Με τη νεότερη έκδοση του Google Drive για Android, θα μπορείτε να σχεδιάζετε ελεύθερα σε αρχεία PDF με γραφίδα ή με το δάχτυλό σας.

Μόλις εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη ενημέρωση για την εφαρμογή, ανοίγοντας ένα PDF θα εμφανιστεί ένα νέο στυλό FAB στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Πατώντας το, εμφανίζεται μια νέα γραμμή εργαλείων pill-shaped ακριβώς πάνω από την κάτω γραμμή πλοήγησης.

Δείτε επίσης: Google Drive: Πώς να προσθέσετε περιγραφές σε αρχεία και φακέλους;

Google Drive android

Δείτε επίσης: Πώς να κάνετε αναζήτηση σε έναν φάκελο στο Google Drive

Αυτή η γραμμή εργαλείων περιέχει έξι κουμπιά ή εργαλεία. Υπάρχει ένα εργαλείο στυλό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σχεδιάσετε στο PDF. Διατίθεται σε τέσσερα χρώματα (κόκκινο, μαύρο, μπλε και πράσινο) και πλάτος διαδρομής 8 έως 40 εικονοστοιχείων. Στη συνέχεια, έχουμε ένα highlighter σε κίτρινο, πράσινο, μπλε ή μωβ χρώμα. Αυτό το εργαλείο προσφέρει και το ίδιο εύρος stroke width και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επισήμανση κειμένου. Ένα εργαλείο γόμας σάς επιτρέπει να διαγράψετε ένα ολόκληρο stroke, ενώ λαμβάνετε και κουμπιά αναίρεσης/επανάληψης σε περίπτωση που σημειώσετε λανθασμένα κάτι. Τέλος, λαμβάνετε ένα εργαλείο για να αποκρύψετε όλα τα σημάδια που έχετε κάνει στο PDF.

Ένα κουμπί “Save” στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε τυχόν αλλαγές που κάνετε σε ένα αρχείο PDF απευθείας σε αυτό χωρίς να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο. Αλλά ο Drive σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε και τις αλλαγές ως αντίγραφο από το μενού overflow. Αυτό θα αφήσει το αρχικό αρχείο χωρίς επισήμανση. Από προεπιλογή, η γραμμή εργαλείων που περιέχει αυτά τα εργαλεία σχολιασμού ανοίγει στο κάτω μέρος της οθόνης του τηλεφώνου σας. Αλλά μπορείτε να το μετακινήσετε στην κορυφή. Εάν ανοίξετε το Drive σε οριζόντια λειτουργία σε tablet, θα βρίσκεται κάθετα στα δεξιά από προεπιλογή, αλλά μπορεί να μετακινηθεί προς τα αριστερά.

Δείτε επίσης: Πώς να ενεργοποιήσετε το Dark Mode του Google Drive

Η Google ανακοίνωσε τη δυνατότητα σχεδίασης και επισήμανσης αρχείων PDF στην εφαρμογή Android του Drive τον περασμένο μήνα. Η εταιρεία δεν είπε πότε η νέα λειτουργία θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες. Αλλά το 9to5Google πρόσφατα εντόπισε ότι η έκδοση 2.23.081.2 της εφαρμογής φέρνει τα νέα εργαλεία annotation. Η ενημέρωση δεν είναι ακόμη ευρέως διαθέσιμη, αλλά θα γίνει σύντομα. Εάν χρησιμοποιείτε τακτικά το Drive, μπορεί να βρείτε αυτά τα εργαλεία αρκετά εύχρηστα.

Πηγή πληροφοριών: androidheadlines.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS