ΑρχικήHow ToΠώς να κάνετε αναζήτηση σε έναν φάκελο στο Google Drive

Πώς να κάνετε αναζήτηση σε έναν φάκελο στο Google Drive

Εάν αποθηκεύετε πολλά αρχεία στο Google Drive, πιθανότατα κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αναζητήσετε κάποιο. Αλλά αν γνωρίζετε ότι το αντικείμενό σας βρίσκεται σε έναν συγκεκριμένο φάκελο, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο περιορίζοντας την αναζήτησή σας σε αυτόν τον φάκελο.

Πρώτον, μπορείτε να πραγματοποιήσετε γρήγορη αναζήτηση στο εσωτερικό ενός φακέλου χωρίς να ανοίξετε το εργαλείο αναζήτησης του Google Drive. Εάν δεν βρείτε αμέσως αυτό που χρειάζεστε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προηγμένες τεχνικές αναζήτησης για να περιορίσετε την αναζήτησή σας και σε αυτόν τον φάκελο.

Δείτε επίσης: Google Drive: Λαμβάνει shortcuts copy/paste

google drive

Δείτε επίσης: Πώς να προσθέσετε ένα κοινόχρηστο Google Drive στο Windows File Explorer

Εκτελέστε μια γρήγορη μέσα σε έναν συγκεκριμένο φάκελο

Για να βρείτε αυτό που χρειάζεστε σε έναν συγκεκριμένο φάκελο, επιλέξτε τον από την ενότητα My Drive. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ σε αυτό ή επιλέξτε το κουμπί μενού με τις τρεις κουκκίδες για να ανοίξετε More Actions και επιλέξτε «Search Within [όνομα φακέλου]».

Όταν ανοίξει ο φάκελος, απλώς μεταφέρετε τη λέξη, τη φράση ή τον όρο σας στο πλαίσιο αναζήτησης στο επάνω μέρος και πατήστε Enter ή Return.

Χρησιμοποιήστε μια σύνθετη αναζήτηση για έναν φάκελο

Εάν θέλετε να περιορίσετε τα αποτελέσματά σας κατά την αναζήτηση εντός του φακέλου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σύνθετα πεδία αναζήτησης στο Google Drive.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο Search Options στη δεξιά πλευρά του πλαισίου Search στην κορυφή. Χρησιμοποιήστε το πλαίσιο Has the Words or Item Nameγια να εισάγετε τον όρο αναζήτησής σας.

google drive

Δίπλα στο Location, κάντε κλικ στο “Anywhere” Στη συνέχεια, μπορείτε να πλοηγηθείτε στον φάκελο επιλέγοντας το βέλος στα δεξιά του My Drive.

google drive

Επιλέξτε τον φάκελο που θέλετε να αναζητήσετε από τη λίστα και κάντε κλικ στο “Select.”

google drive

Συμπληρώστε οποιοδήποτε από τα υπόλοιπα πεδία που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να περιορίσετε τον τύπο του αρχείου, όπως την ημερομηνία τροποποίησης ή αν το μοιραστήκατε με κάποιον. Επιλέξτε “Search.”

google drive

Στη συνέχεια, θα δείτε αποτελέσματα για αρχεία μόνο σε αυτόν τον φάκελο.

Αντί να κάνετε αναζήτηση σε ολόκληρο το Google Drive για ένα έγγραφο, εικόνα ή άλλο στοιχείο, μπορείτε να ξεκινήσετε με το φάκελο που γνωρίζετε ότι περιέχει το στοιχείο. Αυτό σας εξοικονομεί χρόνο και κόπο ώστε να μπορείτε να βρείτε γρήγορα αυτό που χρειάζεστε.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS