ΑρχικήHow ToΠώς να προσθέσετε ένα κοινόχρηστο Google Drive στο Windows File Explorer

Πώς να προσθέσετε ένα κοινόχρηστο Google Drive στο Windows File Explorer

Εάν εσείς και η ομάδα ή οι συνάδελφοί σας χρησιμοποιείτε ένα κοινόχρηστο Google Drive, μπορεί να θέλετε γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε αυτό. Σε λίγα μόνο λεπτά, μπορείτε να προσθέσετε αυτήν την κοινόχρηστη μονάδα δίσκου στο File Explorer στα Windows.

Αυτή είναι μια βολική επιλογή γιατί εξαλείφει την ανάγκη να ανοίξετε το πρόγραμμα περιήγησής σας, να συνδεθείτε στο Google Drive και να πλοηγηθείτε στο στοιχείο στο κοινό Drive που χρειάζεστε.

Δείτε επίσης: Τα νέα φίλτρα του Goοgle Drive που διευκολύνουν την αναζήτηση διατίθενται σε όλους

Google Drive

Δείτε επίσης: Gοogle Drive update: Νέες δυνατότητες στην Android έκδοση

Λήψη και εγκατάσταση του Google Drive για επιτραπέζιους υπολογιστές

Το πρώτο βήμα για την πρόσβαση στην κοινόχρηστη μονάδα δίσκου στα Windows είναι η λήψη της εφαρμογής. Επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Goοgle Drive για desktop και κάντε κλικ στο “Download Drive for Desktop”, το οποίο θα εντοπίζει αυτόματα την πλατφόρμα σας.

Αποκτήστε πρόσβαση στις λήψεις σας μέσω του φακέλου ή της γραμμής εργαλείων για το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε και ανοίξτε το αρχείο GoogleDriveSetup.exe.

Όταν σας ζητηθεί, κάντε κλικ στο “Yes” για να επιτρέψετε στα Windows να εκτελέσουν το πρόγραμμα εγκατάστασης για το Goοgle Drive στον υπολογιστή σας.

Στη συνέχεια, θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να προσθέσετε ένα application shortcut στην επιφάνεια εργασίας σας ή συντομεύσεις για Google Docs, Sheets και Slides. Επιλέξτε τα πλαίσια σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και κάντε κλικ στο “Install.”

Google Drive

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα δείτε ένα μήνυμα για να συνδεθείτε. Αυτό είναι απαραίτητο για να συνδέσετε τον Google λογαριασμό σας στην εφαρμογή. Κάντε κλικ στο “Sign in With Browser.”

Google Drive

Επιλέξτε και συνδεθείτε στο Google account που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ή προσθέστε έναν άλλο λογαριασμό εάν δεν βλέπετε τον σωστό στη λίστα.

Google Drive

Στη συνέχεια, θα λάβετε ένα μήνυμα με τρεις δηλώσεις που πρέπει να επιβεβαιώσετε για την ασφάλειά σας. Όταν είστε έτοιμοι, κάντε κλικ στο “Sign in.”

Μόλις συνδεθείτε επιτυχώς στον λογαριασμό σας, θα δείτε ένα τέτοιο μήνυμα στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να κλείσετε αυτήν την καρτέλα ή το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης.

Θα δείτε επίσης ένα αναδυόμενο μήνυμα επιβεβαίωσης από την εφαρμογή Google Drive. Κάντε κλικ στο “Close” για επιβεβαίωση και συνέχεια.

Επιπλέον, μπορεί να παρατηρήσετε μια μικρότερη ειδοποίηση ότι το Google Drive φορτώνει τα αρχεία σας. Εάν ναι, μπορείτε να κάνετε κλικ στο “OK” για να επιβεβαιώσετε και να κλείσετε την ειδοποίηση.

Google Drive

Ανοίξτε το Google Drive στο File Explorer

Μπορείτε να ανοίξετε το File Explorer στα Windows όπως θα κάνατε συνήθως. Θα δείτε το Google Drive να εμφανίζεται στα αριστερά κάτω από This PC από προεπιλογή. Μπορείτε να επεκτείνετε το Google Drive για να εμφανίσετε το My Drive και τα Shared Drives. Επιλέξτε “Shared Drives” για να προβάλετε τα στοιχεία σας.

Google Drive

Εάν επιλέξατε να τοποθετήσετε το εικονίδιο του Google Drive στην επιφάνεια εργασίας σας, μπορείτε εναλλακτικά να κάνετε διπλό κλικ σε αυτό. Αυτό θα ανοίξει το File Explorer με το Google Drive επιλεγμένο για εσάς.

Δείτε επίσης: Αντικαθίστανται τα Drive File Stream/Backup & Sync με το Goοgle Drive για desktop

Προσαρμόστε τις προτιμήσεις σας στο Google Drive

Αφού εγκαταστήσετε το Google Drive για desktop, μπορείτε να κάνετε προσαρμογές στις προτιμήσεις εάν θέλετε. Αυτό περιλαμβάνει αλλαγή του drive, κατοπτρισμό αρχείων έναντι streaming, εκκίνηση κατά την εκκίνηση του συστήματος, προσθήκη άλλου λογαριασμού Google και πολλά άλλα.

Ανοίξτε το System Tray και επιλέξτε το εικονίδιο του Google Drive. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι και επιλέξτε “Preferences.”

Επιλέξτε “Google Drive” στα αριστερά για να δείτε το πρώτο σύνολο ρυθμίσεων. Για περισσότερα, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι επάνω δεξιά.

Google Drive

Κάντε τις αλλαγές που θέλετε και κάντε κλικ στο “Done.”

Google Drive

Να επιτρέπεται η πρόσβαση εκτός σύνδεσης σε αρχεία κοινόχρηστου δίσκου

Εάν έχετε συγκεκριμένα αρχεία στο κοινόχρηστο Google Drive σας που θέλετε να είναι διαθέσιμα για πρόσβαση εκτός σύνδεσης, χρειάζονται μόνο μερικά κλικ για να κάνετε τις ρυθμίσεις.

Ανοίξτε το Google Drive στο File Explorer και επιλέξτε “Shared Drives” για να προβάλετε τα στοιχεία σας. Κάντε δεξί κλικ σε ένα στοιχείο, μετακινήστε τον κέρσορα στο Offline Access, και επιλέξτε “Available Offline” στο αναδυόμενο μενού για να βάλετε ένα σημάδι επιλογής δίπλα του.

Google Drive

Το να έχετε το Google Drive απευθείας στον υπολογιστή σας είναι βολικό για όσους το χρησιμοποιούν τακτικά. Έτσι, η δυνατότητα προβολής αυτής της μονάδας στον File Explorer το κάνει ακόμα καλύτερο.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS