ΑρχικήHow ToWindows 11: Πώς να κάνετε σάρωση του PC με το Microsoft Defender;

Windows 11: Πώς να κάνετε σάρωση του PC με το Microsoft Defender;

Microsoft Defender Windows 11 σάρωση

Η προστασία των συσκευών μας από ιούς είναι πολύ σημαντική και ευτυχώς υπάρχουν πολλά antivirus προγράμματα που μπορούν να φροντίσουν για την ασφάλειά μας. Αν χρησιμοποιείτε υπολογιστή με Windows, όμως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το Microsoft Defender, το πρόγραμμα προστασίας από ιούς που προσφέρει η Microsoft. Η εταιρεία έχει κάνει αρκετά καλή δουλειά με αυτό το πρόγραμμα και είναι πολύ αποτελεσματικό. Αν ενδιαφέρεστε, δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Defender για να σαρώσετε έναν υπολογιστή που τρέχει Windows 11.

Το Microsoft Defender Antivirus και όλες οι επιλογές σάρωσης βρίσκονται στο παράθυρο Windows Security. Υπάρχουν δύο τρόποι για να ανοίξετε το Windows Security και να συνεχίσετε με το Microsoft Defender.

Δείτε επίσης: Πώς να μειώσω τη χρήση της CPU και που να ψάξω στα Windows;

Από τη γραμμή εργασιών

Υπάρχει ένα εικονίδιο Windows Security στη γραμμή εργασιών κάθε υπολογιστή με Windows 11. Το εικονίδιο είναι μια μικρή μπλε ασπίδα. Εάν υπάρχουν ειδοποιήσεις σχετικά με την ασφάλεια, μαζί με τη μπλε ασπίδα μπορεί να εμφανίζεται και ένα κίτρινο τρίγωνο με ένα θαυμαστικό.

Κάντε κλικ σε αυτό το εικονίδιο για να ανοίξετε το Windows Security και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Virus & Threat Protection“.

Από το μενού Έναρξη

Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στο Microsoft Defender Antivirus από το μενού “Έναρξη“. Κάντε κλικ στο κουμπί “Έναρξη”, πληκτρολογήστε “Windows Security” στη γραμμή αναζήτησης και, στη συνέχεια, πατήστε Enter ή κάντε κλικ στο “Άνοιγμα“.

Κάντε κλικ στο “Virus & Threat Protection” για να ανοίξετε το παράθυρο του Windows Defender Antivirus.

Δείτε επίσης: Πώς να μετακινήσετε ένα παράθυρο σε άλλη οθόνη στα Windows 11

Πώς να εκτελέσετε σάρωση χρησιμοποιώντας το Microsoft Defender σε Windows 11;

Υπάρχουν διάφορες επιλογές σάρωσης του υπολογιστή με το πρόγραμμα προστασίας από ιούς της Microsoft.

Κάντε κλικ στο “Quick Scan” εάν δεν έχετε πολύ χρόνο για να εκτελέσετε μια σάρωση. Η γρήγορη σάρωση θα ελέγξει απλώς τα startup folders και το registry για να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει τίποτα κακόβουλο σε αυτά τα δύο μέρη.

Περισσότερες Προηγμένες Επιλογές

Κάντε κλικ στο “Scan Options” για να αποκαλύψετε περισσότερες επιλογές σάρωσης σε έναν υπολογιστή με Windows 11:

  • Quick Scan: Μια γρήγορη σάρωση ελέγχει τα startup folders και το registry για ιούς.
  • Full Scan: Η πλήρης σάρωση θα σαρώσει κάθε αρχείο και φάκελο στον υπολογιστή σας, το μητρώο, όλα τα startup items και μπορεί επίσης να ρυθμιστεί για σάρωση network-attached drives. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει ώρες ανάλογα με τον αποθηκευτικό χώρο που διαθέτετε και το πόσο γρήγορος είναι ο υπολογιστής σας. Επομένως, πρέπει να έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας για να κάνετε την πλήρη σάρωση.
  • Custom Scan: Μια προσαρμοσμένη σάρωση μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να στοχεύει όποιους φακέλους θέλει ο χρήστης.
  • Microsoft Defender Offline Scan: Η σάρωση εκτός σύνδεσης χρησιμοποιείται όταν είναι δύσκολο να αφαιρεθεί κακόβουλο λογισμικό ενώ το λειτουργικό σύστημα, Windows 11, είναι ενεργό. Ουσιαστικά, με αυτό τον τρόπο, γίνεται σάρωση του υπολογιστή για κακόβουλο λογισμικό πριν φορτώσει το λειτουργικό σύστημα, δίνοντας στο antivirus την ευκαιρία να αφαιρέσει τον ιό. Είναι πολύ χρήσιμη επιλογή σε κάποιες περιπτώσεις.

Αφού εξετάσετε τους τύπους σάρωσης, επιλέξτε αυτόν που θέλετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Scan Now“.

Δείτε επίσης: Πώς θα αλλάξετε την προεπιλεγμένη διαδρομή λήψης στα Windows;

Όπως είπαμε, θα χρειαστεί κάποια ώρα για την ολοκλήρωση της σάρωσης (ανάλογα και με τον τύπο που έχετε επιλέξει). Εάν εντοπιστεί κακόβουλο λογισμικό, το Microsoft Defender θα προτείνει τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος και πρέπει να ακολουθήσετε τις συστάσεις για να προστατεύσετε τα Windows 11. Μπορείτε να εκτελέσετε και μια σάρωση εκτός σύνδεσης, για extra προστασία.

Πηγή: www.howtogeek.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS