ΑρχικήsecurityΠοια είναι τα καλύτερα antivirus λογισμικά για το 2022;

Ποια είναι τα καλύτερα antivirus λογισμικά για το 2022;

Σε μια εποχή που όλα γίνονται ψηφιακά, η ασφάλεια των συσκευών και των δεδομένων σας είναι υψίστης σημασίας. Αν αναζητάτε την καλύτερη δυνατή προστασία για τις ηλεκτρονικές συσκευές σας, μπορείτε να βρείτε εδώ τα καλύτερα antivirus προγράμματα για το 2022.

καλύτερα antivirus 2022
Τα καλύτερα antivirus λογισμικά για το 2022

Η λήψη ενός λογισμικού προστασίας από ιούς ή antivirus είναι το πρώτο βήμα για να παραμείνετε προστατευμένοι στο διαδίκτυο. Οι απειλές στον κυβερνοχώρο είναι δυστυχώς πάρα πολλές και καθημερινά μαθαίνουμε για νέες επιθέσεις και παραβιάσεις δεδομένων.

Πώς λειτουργεί η προστασία από ιούς;

Μια εφαρμογή προστασίας από ιούς προστατεύει τη συσκευή σας, παρακολουθώντας ολόκληρο το σύστημα και εντοπίζοντας εισβολείς (κακόβουλο λογισμικό ή κάτι άλλο ύποπτο). Ουσιαστικά, προσφέρει άμυνες σε πραγματικό χρόνο έναντι ιών ή άλλων απειλών. Στόχος είναι ο άμεσος εντοπισμός για την αντιμετώπισή τους.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά προγράμματα antivirus, τα οποία προσφέρουν προστασία και ταυτόχρονα είναι εύκολα στην εγκατάσταση και τη χρήση.

Δείτε επίσης: Mac: Είναι ευάλωτα σε ιούς/malware; Χρειάζονται antivirus;

Δείτε παρακάτω τη λίστα με τα καλύτερα antivirus λογισμικά για το 2022.

καλύτερα antivirus 2022

Bitdefender Antivirus

Το Bitdefender Antivirus είναι από τα καλύτερα λογισμικά προστασίας από ιούς καθώς περιλαμβάνει πολλές δυνατότητες. Ακόμα κι αν επιλέξετε το entry-level Bitdefender Antivirus Plus, λαμβάνετε Safepay online banking προστασία για ασφαλείς online συναλλαγές, ενώ υπάρχει, επίσης, password manager, ένας σαρωτής ευπαθειών και ένα VPN καλής ποιότητας.

Το Bitdefender είναι εύκολο στη χρήση, ακόμα και για άτομα που μπαίνουν τώρα στον κόσμο των προγραμμάτων προστασίας από ιούς.

Η εταιρεία προσφέρει και πιο εκτεταμένα suites, με το Bitdefender Internet Security να παρέχει τις παραπάνω δυνατότητες, αλλά και ένα εργαλείο που βοηθά στην επιτάχυνση του υπολογιστή. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα εύρεσης των mobile συσκευών σε περίπτωση που χαθούν ή κλαπούν.

Το κορυφαίο προϊόν, το Bitdefender Total Security, προσφέρει μια σειρά εργαλείων συντήρησης υπολογιστή, ενώ υποστηρίζει συσκευές Android, iOS, Windows και Mac.

Όποια έκδοση του Bitdefender κι αν επιλέξετε, εξοικονομείτε πολλά χρήματα, ενώ ταυτόχρονα προσφέρετε προστασία στη συσκευή σας. Ειδικά η έκδοση Total Security είναι ιδανική εάν έχετε πολλές διαφορετικές συσκευές.

Τα καλύτερα antivirus λογισμικά για το 2022

Norton AntiVirus

Το Norton AntiVirus Plus είναι ένα αξιόπιστο software app προστασίας από ιούς από την εταιρεία ασφαλείας NortonLifeLock. Πρόκειται για ένα πολύ καλό λογισμικό με πολλές δυνατότητες καλής ποιότητας.

Το Norton AntiVirus Plus προσφέρει ένα δυνατό firewall, που είναι απαραίτητο για την προστασία του συστήματός σας, και κάποια μέτρα προστασίας του προγράμματος περιήγησης για μείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Υπάρχει, επίσης, ένα cloud backup tool που προσφέρει 2 GB online αποθήκευσης και είναι πολύ εύκολο στη χρήση.

Το antivirus προσφέρει ισχυρή προστασία έναντι μεγάλων απειλών όπως ransomware, malware κλπ.

Η NortonLifeLock προσφέρει και τρεις εκδόσεις του antivirus λογισμικού.

Το Norton 360 Standard προσθέτει μερικά υπέροχα χαρακτηριστικά, που περιλαμβάνουν μια ενσωματωμένη υπηρεσία VPN, περισσότερο αποθηκευτικό χώρο αντιγράφων ασφαλείας (10 GB) και dark web monitoring (για ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου).

Προσφέρει προστασία σε Windows και Mac συσκευές, ενώ υπάρχουν επίσης ισχυρά mobile apps για την προστασία Android και iOS.

Ωστόσο, εάν απαιτείται κάλυψη για περισσότερες από μία συσκευές, τότε θα χρειαστείτε το Norton 360 Deluxe, που παρέχει προστασία για έως και πέντε συσκευές, μαζί με ακόμη περισσότερο backup space (50 GB) και parental controls.

Τέλος, η τρίτη έκδοση, το 360 Premium προστατεύει έως και δέκα συσκευές και προσφέρει ακόμα περισσότερο backup space (75 GB).

Χρήσιμη πληροφορία: Phishing emails: Πώς να τα αναγνωρίσετε και πώς να προστατευτείτε;

καλύτερα antivirus 2022

Kaspersky Anti-Virus

Το Kaspersky Anti-Virus προσφέρει προστασία για έως και 10 υπολογιστές. Η Kaspersky εστιάζει στα βασικά στοιχεία ασφάλειας και είναι πολύ καλή σε αυτό. Το antivirus είναι πολύ αποτελεσματικό ενάντια στο ransomware, αντιμετωπίζοντας ακόμη και άγνωστες απειλές και καταφέρνοντας να ανακτήσει τα τα λιγοστά αρχεία που μπορεί να έχουν επηρεαστεί από την επίθεση.

Υπάρχει και ένα πακέτο VPN, αλλά είναι πολύ περιορισμένο.

Τα μεγαλύτερα suites διαθέτουν ακόμα πιο ενδιαφέρουσες λειτουργίες. Το Kaspersky Internet Security εισάγει ένα έξυπνο firewall, καθώς και ένα ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης.

Προστατεύει Mac, Windows, Android και iOS συσκευές.

Το Kaspersky Total Security φέρνει parental controls, ένα ισχυρό password manager και αυτοματοποιημένα local backups.

Αυτά είναι μερικά χρήσιμα extra χαρακτηριστικά, και δεδομένου ότι με εκπτώσεις το Total Security δεν κοστίζει πολύ περισσότερο από το Internet Security, πιθανότατα αξίζει να αξιοποιήσετε τις πρόσθετες δυνατότητές του.

Τα καλύτερα antivirus λογισμικά για το 2022

Trend Micro Antivirus

Το Trend Micro Antivirus+ Security προσφέρει απλή αλλά αποτελεσματική προστασία, με ένα φιλικό προς το χρήστη interface, χωρίς δύσκολη ορολογία. Το πρόγραμμα προστασίας από ιούς είναι εξαιρετικό στον αποκλεισμό phishing sites και παρέχει ισχυρή προστασία κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο, που περιλαμβάνει και το Pay Guard ως ένα ασφαλές περιβάλλον για διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές.

Ένα μειονέκτημα είναι ότι η απόδοση του συστήματος επηρεάζεται περισσότερο σε σχέση με άλλα antivirus προγράμματα.

Ωστόσο, έχετε περισσότερες δυνατότητες με τα security suites υψηλότερου επιπέδου που προσφέρει η Trend Micro.

Το Trend Micro Internet Security, προσφέρει μερικά ενδιαφέροντα extras, όπως parental controls και εργαλεία προστασίας στα social media.

Ωστόσο, αξίζει να ξοδέψετε λίγα περισσότερα χρήματα για το Trend Micro Maximum Security, το οποίο παρέχει προστασία για Mac και mobile συσκευές καθώς και για Windows, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ένα password manager και ασφαλές file vault.

καλύτερα antivirus 2022

Avast One

Το Avast One παίρνει το αξιόπιστο δωρεάν antivirus της εταιρείας, τώρα γνωστό ως Avast One Essential, και προσφέρει επιπλέον χαρακτηριστικά. Το λογισμικό είναι πολύ αποτελεσματικό ενάντια στα malware και στο phishing.

Προσφέρει, επίσης, firewall, και σάρωση για παραβίαση δεδομένων. Ειδοποιεί και για παραβίασεις λογαριασμών και εφαρμογών.

Προστατεύει Windows, Mac, Android και iOS συσκευές.

Το Avast One προσφέρει υπηρεσία VPN, εργαλεία συντονισμού, προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων, προστασία web κάμερας, αποκλεισμό κακόβουλων διευθύνσεων URL.

Antivirus Avira

Στην πραγματικότητα, η Avira είναι πιθανώς πιο γνωστή για τη δωρεάν έκδοση λογισμικού προστασίας από ιούς, το Avira Free. Ωστόσο, τα premium πακέτα της προσφέρουν ακόμα περισσότερα.

Το Antivirus Pro, το entry-level antivirus της Avira, περιλαμβάνει όλα όσα θα περίμενε κανείς από μια σύγχρονη εφαρμογή ασφαλείας: σάρωση σε πραγματικό χρόνο για κακόβουλο λογισμικό, άμυνα έναντι ransomware, μια δυνατότητα ενημέρωσης λογισμικού που λειτουργεί πολύ όμορφα για να διατηρεί όλες τις εφαρμογές σας ασφαλείς, καθώς και διάφορα εργαλεία απορρήτου, συμπεριλαμβανομένου ενός file shredder.

Η αναβάθμιση στο Internet Security ή Prime plan προσθέτει επιπλέον δυνατότητες, όπως αυτόματες ενημερώσεις για τις εφαρμογές σας, ενώ το Prime σάς παρέχει την έκδοση απεριόριστης χρήσης του VPN και την υποστήριξη εφαρμογών για κινητά.

καλύτερα antivirus 2022
Τα καλύτερα antivirus λογισμικά για το 2022

Antivirus McAfee

Η McAfee ακολουθεί μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση, καθώς όλες οι προσφορές είναι παραλλαγές του βασικού προϊόντος Total Protection. Ωστόσο, οι πιο αναβαθμισμένες εκδόσεις καλύπτουν περισσότερες συσκευές.

Το McAfee Total Protection Single Device είναι το entry-level antivirus προϊόν και καλύπτει μία συσκευή. Ένα από τα θετικά στοιχεία είναι ότι το λογισμικό δεν χρησιμοποιεί μεγάλο μέρος των πόρων του υπολογιστή σας. Διαθέτει, επίσης, πολλές δυνατότητες για ένα βασικό προϊόν προστασίας από ιούς.

Αυτές περιλαμβάνουν ένα έξυπνο firewall, ενσωματωμένη υπηρεσία VPN, spam filter, secure file vault και ορισμένες επιλογές επιτάχυνσης του υπολογιστή.

Δείτε επίσης: Ransomware: Όσα πρέπει να ξέρετε γι’ αυτή τη μεγάλη απειλή!

Εάν θέλετε να προστατεύσετε περισσότερες συσκευές με το antivirus της McAfee, θα χρειαστεί να αγοράσετε το Multi-Device package. Έπειτα, υπάρχει και το McAfee Total Protection Family που προστατεύει έως και 10 συσκευές και παρέχει και ένα σύστημα γονικού ελέγχου.

Microsoft Defender

Η λύση προστασίας από ιούς που προσφέρει η Microsoft για τα Windows συστήματα έχει αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματική παρά το ότι είναι μια δωρεάν επιλογή. Το Microsoft Defender παρέχει προστασία, χωρίς οι χρήστες να γνωρίζουν καν ότι υπάρχει και τους προστατεύει.

Εκτός από την προστασία από ιούς, διαθέτει πολλές δυνατότητες, όπως multi-layered anti-ransomware, firewall, προστασία webcam και απορρήτου, web filtering, parental controls και backup.

Αν δεν μπορείτε να επιλέξετε κάποιο πρόγραμμα επί πληρωμή σίγουρα είναι μια καλή επιλογή, αλλά γενικά τα χαρακτηριστικά που παρέχει είναι βασικά και δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα εκείνων που προσφέρονται από τις περισσότερες από τις παραπάνω σουίτες ασφαλείας. Επίσης, καλύπτει μόνο Windows συσκευές.

Αυτές ήταν μερικές από τις καλύτερες επιλογές σε antivirus λογισμικά για το 2022. Αν δεν προστατεύετε ήδη τις συσκευές σας, βιαστείτε! Οι απειλές είναι πολλές!

Πηγή: TechRadar

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS