ΑρχικήsecurityΕπίθεση ransomware πλήττει μεγάλο νοσοκομείο στην Βαρκελώνη

Επίθεση ransomware πλήττει μεγάλο νοσοκομείο στην Βαρκελώνη

Μια καταστροφική επίθεση ransomware σε ένα από τα κορυφαία νοσοκομεία της Βαρκελώνης κατέστρεψε το υπολογιστικό του σύστημα και προκάλεσε την ακύρωση πάνω από 150 μη κρίσιμων επεμβάσεων, καθώς και περίπου 3.000 ελέγχων ασθενών. Αυτή η κυβερνοεπίθεση είναι βαθιά ανησυχητική για όσους έχουν ανάγκη από υπηρεσίες υγείας στην περιοχή.

Δείτε επίσης: Play ransomware: Διαρρέει data που έχουν κλαπεί από την πόλη του Όκλαντ

Κυβερνοεπίθεση Βαρκελώνη
Επίθεση ransomware πλήττει μεγάλο νοσοκομείο στην Βαρκελώνη

Δείτε επίσης: Παραβιάστηκαν λογαριασμοί της Flutterwave

Την Κυριακή, μια κακόβουλη επίθεση στο Hospital Clinic de Barcelona προκάλεσε την πλήρη αδυναμία λειτουργίας των υπολογιστών στα εργαστήρια, τα επείγοντα περιστατικά και το φαρμακείο του σε τρεις μεγάλες τοποθεσίες και σε αρκετές απομακρυσμένες κλινικές.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε καμία πρόβλεψη για το πότε το σύστημα θα επανέλθει στο κανονικό», δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου Antoni Castells σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα. Δήλωσε ότι το νοσοκομείο ήταν εξοπλισμένο με ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να συνεχίσει να λειτουργεί για πολλές ημέρες, αλλά ευχήθηκε να αποκατασταθεί νωρίτερα.

Μια δήλωση της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας ανέφερε ότι η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας της περιοχής εργάζεται για την αποκατάσταση του συστήματος. Το πρακτορείο ανέφερε ότι η επίθεση ενορχηστρώθηκε εκτός Ισπανίας από μια ομάδα hacking που ονομάζεται “Ransom House”.

Δείτε επίσης: Ακόμη ένα πακέτο PyPI εγκαθιστά malware

Ο γραμματέας τηλεπικοινωνιών της περιφερειακής κυβέρνησης, Segi Marcén, δήλωσε ότι δεν θα καταβληθούν λύτρα, καθώς οι χάκερ δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτημα.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του νοσοκομείου τα νέα επείγοντα περιστατικά ανακατευθύνονταν σε άλλες ιατρικές εγκαταστάσεις της πόλης. Επιπλέον, ο ισπανικός κρατικός ειδησεογραφικός οργανισμός EFE ανέφερε ότι η κυβερνοεπίθεση διέκοψε την πρόσβαση στα αρχεία των ασθενών καθώς και την επικοινωνία μεταξύ των διαφόρων τμημάτων.

Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο αποτελούν μια συνεχώς αυξανόμενη απειλή για τα ιατρικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Ευτυχώς, υπάρχουν μέτρα που μπορούν να ληφθούν για τον μετριασμό αυτών των κινδύνων -όπως η ανάπτυξη ισχυρών firewall και τεχνολογιών κρυπτογράφησης – η εισαγωγή εργαλείων ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων – η εκπαίδευση των μελών του προσωπικού σε πρωτόκολλα ασφαλείας- η συνεργασία με εταιρείες κυβερνοασφάλειας- και η διατήρηση της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς του κλάδου – που θα βοηθήσουν στην προστασία των νοσοκομείων από απειλές στον κυβερνοχώρο τώρα και στο μέλλον.

Πηγή πληροφοριών: abcnews.go.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS