ΑρχικήYoutubeΜια εκπαιδευτικός αναλύει την εμπειρία της με το ChatGPT

Μια εκπαιδευτικός αναλύει την εμπειρία της με το ChatGPT

Η Shannon Ahern, μια 27χρονη καθηγήτρια μαθηματικών και φυσικών επιστημών, μοιράστηκε την εμπειρία της από τη χρήση του ChatGPT στην τάξη.

Το ChatGPT είναι η απόλυτη τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης, σχεδιασμένη από την OpenAI και βασισμένη στην οικογένεια γλωσσικών μοντέλων GPT-3. Αξιοποιώντας την επεξεργασία φυσικής γλώσσας για την κατανόηση ερωτημάτων κειμένου, είναι ιδανικό για την παροχή γρήγορων απαντήσεων στους μαθητές κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Βλέποντας τις ερωτήσεις τους να απαντώνται αβίαστα καθώς προκύπτουν, μπορεί να είναι μια μεγάλη βοήθεια τόσο για τους καθηγητές όσο και για τους μαθητές!

H Shannon Ahern -μια 27χρονη εκπαιδευτικός μαθηματικών και φυσικών επιστημών από το Δουβλίνο της Ιρλανδίας- αναλύει τις εμπειρίες της με το ChatGPT στην τάξη.

Δείτε επίσης: Microsoft: Έρχεται το ChatGPT-4 με βίντεο AI!

Ως καθηγήτρια μαθηματικών και φυσικών επιστημών στο λύκειο, ήταν γεμάτη αμφιβολίες για τη δουλειά της. Όταν ανακάλυψε τι μπορεί να κάνει το ChatGPT -δηλαδή να δημιουργήσει ένα μάθημα μαθηματικών μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα- σκέφτηκε: Για ποιο λόγο είμαι εδώ; Αν μια μηχανή μπορεί να το κάνει αυτό τόσο γρήγορα, πώς θα μπορέσω να ξεχωρίσω από όλους τους άλλους που έχουν επίσης πρόσβαση σε αυτό;

Αρχικά, είχε άγχος για το ChatGPT λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητάς του, αλλά σύντομα συνειδητοποίησε ότι δεν είχε τίποτα να φοβηθεί. Αφού ενσωμάτωσε αυτό το chatbot στη διαδικασία σχεδιασμού μαθημάτων και δημιουργίας πόρων, έγινε ακόμη πιο εμφανές πόσο πολύτιμο είναι στον εξορθολογισμό ορισμένων εργασιών!

Μια εκπαιδευτικός αναλύει την εμπειρία της με το ChatGPT
Μια εκπαιδευτικός αναλύει την εμπειρία της με το ChatGPT

Όταν ζήτησε από το ChatGPT να συγγράψει σχέδια μαθήματος, να δημιουργήσει φύλλα εργασίας για ασκήσεις και να επινοήσει ερωτήσεις για κουίζ για τις τάξεις της, κατασκεύασε ακόμη και ένα φύλλο εργασίας “συμπληρώστε την λέξη” από τις σημειώσεις της διάλεξής της με ευκολία – κάτι που θα της έπαιρνε ώρες να ολοκληρώσει με το χέρι. Επιπλέον, δημιούργησε και ένα διαδραστικό παιχνίδι! Η αποδοτικότητά της έχει πλέον εκτοξευθεί στα ύψη εξαιτίας αυτής της απίστευτης τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης.

Αξιοποιώντας το ChatGPT, μπόρεσε να εξοικονομήσει ώρες σε εργασίες, όπως η δημιουργία εργαστηρίων, και μείωσε τον όγκο της γραφειοκρατίας. Πριν από τη χρήση της τεχνολογίας AI, ξενυχτούσε δουλεύοντας σκληρά για να προετοιμάσει τα μαθήματα για τις τάξεις της, γεγονός που την έκανε να είναι εξαντλημένη όταν ξεκινούσε το μάθημα. Τώρα όμως, χάρη στη βοήθεια του ChatGPT, φτάνει στη δουλειά της νιώθοντας γεμάτη ενέργεια!

Δείτε επίσης: Το ChatGPT έρχεται στο Slack

Αν και το ChatGPT δεν είναι τέλειο, μπορεί να είναι μια τεράστια εξοικονόμηση χρόνου όταν χρησιμοποιείται σωστά. Η συνάδελφός της έχει παρατηρήσει ότι περιστασιακά ένας υπολογισμός γίνεται λανθασμένα- ωστόσο, επισημαίνει γρήγορα το λάθος με μια άλλη προτροπή και το ρομπότ διορθώνεται στη συνέχεια με ακρίβεια.

Μια εκπαιδευτικός αναλύει την εμπειρία της με το ChatGPT
Μια εκπαιδευτικός αναλύει την εμπειρία της με το ChatGPT

Φοβόταν ότι οι μαθητές θα το χρησιμοποιούσαν καταχρηστικά για να κλέβουν και να αντιγράφουν τις εργασίες των άλλων. Παρ’ όλα αυτά, υπενθύμισε ότι οι μαθητές πάντα είχαν τρόπους να το κάνουν αυτό- είτε αντιγράφοντας την εργασία ενός φίλου είτε ζητώντας από τα μεγαλύτερα αδέλφια τους να συντάξουν μια έκθεση για λογαριασμό τους. Έχοντας αυτό κατά νου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ChatGPT δεν θα κάνει καμία διαφορά στη μεγάλη εικόνα των πραγμάτων.

Παρά τις πολυάριθμες ανησυχίες που προκάλεσαν την απαγόρευση αυτού του εργαλείου σε σχολικές μονάδες σε διάφορες διεθνείς τοποθεσίες, θα ήθελε το δικό της ίδρυμα να μην απαγορεύσει το ChatGPT. Αυτή η τεχνολογία είναι ένα αξιοσημείωτο βοήθημα μάθησης που οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως τον προσωπικό τους οδηγό. Ζούμε σε έναν κόσμο που καθοδηγείται από την τεχνητή νοημοσύνη και είναι σημαντικό για τους μαθητές να κατανοήσουν πώς να την εφαρμόζουν σωστά.

Πράγματι, η Τεχνητή Νοημοσύνη θα απαλλάξει τους δασκάλους από τα τετριμμένα διοικητικά καθήκοντα και θα τους δώσει περισσότερο χρόνο για να καταστρώσουν στρατηγικά μαθήματα με δημιουργικό τρόπο. Όπως ακριβώς θα απευθυνόσασταν σε έναν ικανό συνάδελφο για βοήθεια στην κατασκευή ενός φύλλου Excel, έτσι και το ChatGPT μπορεί να παρέχει συμβουλές! Τελικά θα γίνει μέρος του εκπαιδευτικού οπλοστασίου, όπως ακριβώς έκαναν πριν από αυτό το Google και το Microsoft Excel.

Πηγή: businessinsider.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS