ΑρχικήinetΗΠΑ προς ByteDance: Πουλήστε τo μερίδιό σας στο TikTok αλλιώς έρχεται ban

ΗΠΑ προς ByteDance: Πουλήστε τo μερίδιό σας στο TikTok αλλιώς έρχεται ban

Οι εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) και της Κίνας σχετικά με το TikTok ενισχύθηκαν ακόμα πιο πολύ, αφού η κυβέρνηση Biden δήλωσε ότι η κινεζική εταιρεία ByteDance, η ιδιοκτήτρια της εφαρμογής, πρέπει να πουλήσει τις μετοχές που έχει στην πλατφόρμα ή να αντιμετωπίσει ένα πιθανό ban.

TikTok ban

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 60% της ByteDance ανήκει σε παγκόσμιους επενδυτές, το 20% σε υπαλλήλους και το 20% στους ιδρυτές της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Ηνωμένο Βασίλειο: Ban του TikTok σε κυβερνητικές συσκευές

Σύμφωνα με αναφορές των ξένων media, η Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις ΗΠΑ, ή CFIUS, είπε πρόσφατα στο TikTok ότι η ByteDance πρέπει να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν για τα δεδομένα των Αμερικανών χρηστών στο TikTok, λέγοντας πως υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία στην Κίνα, που υποχρεώνει τις εταιρείες να παραδίδουν δεδομένα εάν το ζητήσει η κυβέρνηση. Το TikTok έχει πάνω από 100 εκατoμμύρια χρήστες στις ΗΠΑ. Επομένως, οι Αμερικανοί ανησυχούν ότι το TikTok μεταφέρει δεδομένα χρηστών στην κυβέρνηση και έτσι αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια. Ενώ, ήδη αρκετές πολιτείες έχουν απαγορεύσει (ban) τη χρήση του TikTok σε κυβερνητικές συσκευές, είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση Biden απειλεί με ένα γενικό ban (μια επιθυμία και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump).

Το TikTok, από την άλλη, είπε στη Wall Street Journal ότι ο εξαναγκασμός των Κινέζων ιδιοκτητών να πουλήσουν τα μερίδιά τους στην εταιρεία δεν θα αλλάξει πολύ τα πράγματα και δεν θα εξαλείψει τις ανησυχίες των Αμερικανών για την εθνική ασφάλεια. Η εταιρεία υποστήριξε ότι το σχέδιο για τη διαφύλαξη των δεδομένων των ΗΠΑ μέσω συμφωνίας με την Oracle ήταν η καλύτερη λύση. Σύμφωνα με το σχέδιο του TikTok, που ονομάζεται “Project Texas“, όλα τα δεδομένα για Αμερικανούς χρήστες θα αποθηκεύονται στις ΗΠΑ. Το traffic του TikTok προς το παρόν δρομολογείται μέσω των διακομιστών της Oracle και στο μέλλον οι μηχανικοί της Oracle θα μπορούν να επιθεωρούν τον source code του TikTok, σύμφωνα με την εταιρεία.

Δείτε επίσης: Ηνωμένο Βασίλειο: Ban του TikTok σε κυβερνητικές συσκευές

TikTok Bytedance ΗΠΑ
ΗΠΑ προς ByteDance: Πουλήστε τo μερίδιο σας στο TikTok αλλιώς έρχεται ban

Αν ο στόχος είναι η προστασία της εθνικής ασφάλειας, η αποεπένδυση δεν λύνει το πρόβλημα: μια αλλαγή ιδιοκτησίας δεν θα επιβάλλει νέους περιορισμούς στις ροές δεδομένων ή στην πρόσβαση“, δήλωσε η εκπρόσωπος του TikTok, Brooke Oberwetter. “Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες σχετικά με την εθνική ασφάλεια είναι με την προστασία των δεδομένων και των συστημάτων χρηστών με συστήματα με βάση τις ΗΠΑ, με ισχυρή παρακολούθηση, έλεγχο και επαλήθευση τρίτων, τα οποία ήδη τα εφαρμόζουμε“.

Την ερχόμενη εβδομάδα, ο CEO της TikTok, Shou Zi Chew, θα καταθέσει στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για τη λειτουργία της δημοφιλούς εφαρμογής. Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο εάν η κινεζική κυβέρνηση θα εγκρίνει την αποεπένδυση από την TikTok.

Δείτε επίσης: TikTοk Favorites: Πώς να βρείτε και να οργανώσετε τα αγαπημένα σας βίντεο;

Η Κίνα κάλεσε τις ΗΠΑ να σταματήσουν “τις αδικαιολόγητες επιθέσεις” εναντίον της εφαρμογής TikTok μέσω απειλών για ban.

Πηγή: gizmodo.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS