ΑρχικήinetΗνωμένο Βασίλειο: Ban του TikTok σε κυβερνητικές συσκευές

Ηνωμένο Βασίλειο: Ban του TikTok σε κυβερνητικές συσκευές

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα απαγορεύσει (ban) το TikTok σε κυβερνητικές συσκευές που χρησιμοποιούνται από άτομα που δουλεύουν σε κρατικές υπηρεσίες.

TikTok Ηνωμένο Βασίλειο

Σύμφωνα με την Press Association (μέσω The Independent), το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας πρότεινε τον αποκλεισμό του κινεζικού TikTok από τα κυβερνητικά τηλέφωνα.

Φαίνεται πως το Ηνωμένο Βασίλειο ακολουθεί το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά, του Βελγίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχουν ήδη απαγορεύσει την εφαρμογή.

Δείτε επίσης: Αυστραλία: Ban του TikTok σε κυβερνητικές συσκευές – Έλεγχος σε άλλα social media

Άλλες χώρες, όπως η Ινδία, έχουν αποκλείσει εντελώς την εφαρμογή. Ο Tom Tugendhat, υπουργός ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου, είχε πει ότι η κυβέρνηση δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός καθολικού ban.

Με άλλες χώρες να λαμβάνουν δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της εφαρμογής, η πίεση προς το Ηνωμένο Βασίλειο να λάβει παρόμοια μέτρα περιορίζοντας τη χρήση της έστω σε κυβερνητικές συσκευές, είχε αυξηθεί σημαντικά.

Ο υπουργός Oliver Dowden είπε πριν από λίγο σε δηλώσεις του: “Είναι σαφές ότι θα μπορούσε να υπάρχει κίνδυνος σχετικά με τον τρόπο πρόσβασης και χρήσης των ευαίσθητων κυβερνητικών δεδομένων από ορισμένες πλατφόρμες” και πρόσθεσε ότι οι εφαρμογές συλλέγουν τεράστιους όγκους δεδομένων για τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των επαφών και της τοποθεσίας. Σε κυβερνητικές συσκευές, αυτά τα “δεδομένα μπορεί να είναι ευαίσθητα“, είπε.

Δείτε επίσης: Η Cerebral μοιράστηκε δεδομένα ασθενών με Meta, Google, TikTok

Η ασφάλεια των ευαίσθητων κρατικών πληροφοριών πρέπει να είναι πρώτη, επομένως σήμερα απαγορεύουμε αυτήν την εφαρμογή σε κρατικές συσκευές. Η χρήση άλλων εφαρμογών εξαγωγής δεδομένων θα ελέγχεται“, ανέφερε ο υπουργός σε δήλωση Τύπου.

Το ban δεν θα επεκταθεί στις προσωπικές συσκευές των κυβερνητικών υπαλλήλων.

Προηγουμένως, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες είχαν εκφράσει ανησυχίες για το TikTok, που ανήκει στην κινεζική εταιρεία Bytedance.

TikTok απαγόρευση ban

Πολλοί πιστεύουν ότι τα δεδομένα των χρηστών μπορεί να μεταφέρονται στην κινεζική κυβέρνηση, μέσω της Bytedance. Αυτό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη δυτική ασφάλεια, υποστήριξαν οι κυβερνήσεις.

Το TikTok, από τη μεριά του, είπε ότι τα ban βασίζονται σε αβάσιμους φόβους και υποστηρίζει ότι μια τέτοια κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο θα απογοήτευε την εταιρεία. Η Bytedance έχει αρνηθεί κατηγορηματικά ότι παρέχει τα δεδομένα των χρηστών στην κινεζική κυβέρνηση.

Δείτε επίσης: Το TikTok παρουσιάζει τη νέα λειτουργία Series για creators

Μέχρι πρόσφατα, το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν χαλαρό σχετικά με το TikTok, με αξιωματούχους πληροφοριών να υποστηρίζουν ότι ήταν ουσιαστικά μια εφαρμογή για ψυχαγωγία. Τουλάχιστον δύο υπουργοί χρησιμοποιούν το TikTok. Η Michelle Donelan, υπουργός επιστήμης και τεχνολογίας, και ο Grant Shapps, έχουν λογαριασμό στην εφαρμογή.

Το TikTok είναι μια απίστευτα δημοφιλής πλατφόρμα ειδικά μεταξύ των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων! Με τα εύχρηστα εργαλεία επεξεργασίας και τα μοναδικά χαρακτηριστικά βοηθά τους χρήστες να ανακαλύψουν νέο περιεχόμενο γρήγορα και εύκολα. Έτσι, δεν είναι περίεργο που αυτή η εφαρμογή είναι τόσο αγαπητή στους χρήστες της. Ωστόσο, είναι φανερό ότι οι κυβερνήσεις στη Δύση έχουν βάλει στο στόχαστρο την κινεζική εφαρμογή.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS