ΑρχικήsecurityFBI: Το 2022, οι Αμερικανοί έχασαν 10 δις $ σε internet scams

FBI: Το 2022, οι Αμερικανοί έχασαν 10 δις $ σε internet scams

Σύμφωνα με το FBI, μόνο το 2022 οι Αμερικανοί υπέστησαν απίστευτες απώλειες ύψους 10,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε internet scams.

Το FBI ανέφερε ότι οι Αμερικανοί πολίτες που υπέβαλαν καταγγελίες στην υπηρεσία έχασαν 10,3 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω διαδικτυακών απάτων το 2022 – μια ανησυχητική αύξηση από το σύνολο των 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων του 2021, παρόλο που τα παράπονα ήταν λιγότερα (800, 944). Οι επενδυτικές απάτες ξεπέρασαν όλες τις άλλες απάτες ως το πιο επαναλαμβανόμενο και δαπανηρότερο είδος- οι σχετικές απώλειες αυξήθηκαν από σχεδόν 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 σε 3,3 δισεκατομμύρια το περασμένο έτος- κυρίως λόγω της τεράστιας οικονομικής επιβάρυνσης των απάτης με κρυπτονομίσματα, η οποία αυξήθηκε από 900 εκατομμύρια δολάρια σε 2,6 δισεκατομμύρια!

Δείτε επίσης: Οι κυβερνοκατάσκοποι YoroTrooper στοχεύουν πρεσβείες της ΕΕ

scams
FBI: Το 2022, οι Αμερικανοί έχασαν 10 δις $ σε internet scams

Δείτε επίσης: Η ομάδα hacking ALPHV ισχυρίζεται ότι έχει παραβιάσει την Ring

Οι αναφορές για ransomware μειώθηκαν σημαντικά από 3.729 σε 2.385 περιστατικά και οδήγησαν σε συνολική απώλεια μόλις 34,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι το phishing ήταν ιδιαίτερα ενεργό με πάνω από 300 χιλιάδες καταγγελίες που υποβλήθηκαν εναντίον του, οι συνολικές ζημίες που σχετίζονται με αυτό ανήλθαν μόνο στο πενιχρό ποσό των 52,1 εκατομμυρίων δολαρίων – πολύ λιγότερο από το αναμενόμενο!

FBI: Το 2022, οι Αμερικανοί έχασαν 10 δις $ σε internet scams

Δείτε επίσης: ChipMixer: Οι αρχές στόχευσαν την crypto mixing υπηρεσία για ξέπλυμα χρημάτων

Το FBI προειδοποιεί ότιτα δεδομένα του ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια την πλήρη έκταση των διαδικτυακών απάτων στην Αμερική. Παρόλο που πολλά θύματα επιθέσεων ransomware δεν ενημερώνουν το γραφείο, σύμφωνα με τον εκτελεστικό υποδιευθυντή Timothy Langan, οι αναφερθείσες περιπτώσεις βοηθούν τις προσπάθειες των διωκτικών αρχών και τους επιτρέπουν να εντοπίζουν μοτίβα και να αντιμετωπίζουν πιο αποτελεσματικά τους πιθανούς κινδύνους. Ακόμη και αν οι ερευνητές δεν έχουν όλες τις λεπτομέρειες, γνωρίζουν πλέον τι ακριβώς χρειάζεται προσοχή.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS