ΑρχικήsecurityTikTok: Πρόστιμο 12.7 εκατομμυρίων λιρών για διαρροή δεδομένων

TikTok: Πρόστιμο 12.7 εκατομμυρίων λιρών για διαρροή δεδομένων

Η βρετανική αρχή προστασίας δεδομένων επέβαλε ένα βαρύ πρόστιμο ύψους 12,7 εκατ. λιρών στην TikTok για πολλαπλές παραβιάσεις του νόμου περί προστασίας δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης προσωπικών πληροφοριών από παιδιά ηλικίας 13 ετών και κάτω χωρίς να λάβει γονική έγκριση.

Δείτε επίσης: TikTok Αυστραλία: Ανακοινώθηκε ban σε κυβερνητικές συσκευές
TikTok

Την Τρίτη, το Γραφείο Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO) δήλωσε ότι η TikTok δεν είχε προσέξει επαρκώς ποιοι χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή της και δεν απέκλεισε τα ανήλικα παιδιά από την πλατφόρμα της.

Ένας συγκλονιστικός αριθμός 1,4 εκατομμυρίων παιδιών στη Βρετανία κάτω των 13 ετών χρησιμοποιούσαν την πλατφόρμα το 2020 λόγω της χαλαρής εποπτίας, παρόλο που η πολιτική της εταιρείας το απαγόρευε ρητά, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γραφείου του Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO). Στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν υπάρχει απόλυτη απαγόρευση της πρόσβασης των ανηλίκων στο διαδίκτυο, ωστόσο οι εταιρείες που επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα που αφορούν παιδιά αναμένεται να λαμβάνουν άδεια από τους κηδεμόνες τους πριν το πράξουν.

Σε μια δήλωση, ο επίτροπος πληροφοριών, John Edwards, είπε: “Υπάρχουν νόμοι για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας είναι τόσο ασφαλή στον ψηφιακό κόσμο όσο και στον φυσικό κόσμο. Το TikTok δεν συμμορφώθηκε με αυτούς τους νόμους.

Δείτε ακόμα: Αρκάνσας: Μηνύει TikTok και Meta για το απόρρητο και την ασφάλεια των παιδιών

Μετά την έρευνά της, η ICO ανακάλυψε ότι οι προειδοποιήσεις διατυπώθηκαν στην ίδια την ομάδα της TikTok, αλλά δεν κατάφερε να ανταποκριθεί με αποτελεσματικές λύσεις.

πρόστιμο

Σε μια δήλωση, ένας εκπρόσωπος του TikTok είπε: “Το TikTok είναι μια πλατφόρμα για χρήστες ηλικίας 13 ετών και άνω. Επενδύουμε πολλά για να κρατήσουμε τα άτομα κάτω των 13 ετών εκτός πλατφόρμας και η ομάδα ασφαλείας μας με 40.000 άτομα εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο για να βοηθήσει να διατηρήσουμε την πλατφόρμα ασφαλή για την κοινότητά μας.

Η TikTok δήλωσε ότι είχε τροποποιήσει τις πρακτικές της μετά την έρευνα της ICO. Ομοίως με άλλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, αυτή η πλατφόρμα χρησιμοποιεί κάτι περισσότερο από την ηλικία που εισάγει ο χρήστης όταν προσπαθεί να προσδιορίσει την ηλικία κάποιου. Εκπαιδεύει επίσης τους συντονιστές της να αναγνωρίζουν τους λογαριασμούς ανηλίκων και παρέχει πόρους για τους γονείς που θέλουν να διαγράψουν τους λογαριασμούς των ανηλίκων τους.

Δείτε επίσης: Γαλλία: Ban του TikTok και άλλων apps σε κυβερνητικές συσκευές

Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, το TikTok έχει κατακλύσει τον κόσμο. Έχει συνδέσει ανθρώπους από όλες τις γωνιές του πλανήτη μέσω κοινών ενδιαφερόντων και δημιούργησε μια πλατφόρμα δημιουργικότητας και έκφρασης. Με τον μοναδικό του αλγόριθμο, τη φιλική προς τον χρήστη διεπαφή και τις δημιουργικές δυνατότητες, το TikTok είναι εδώ για να μείνει. Είναι ένα ισχυρό εργαλείο για επαγγελματίες του μάρκετινγκ και επιρροές, ένας χώρος δημιουργικής έκφρασης και ένας χώρος για εκατομμύρια ανθρώπους να αισθάνονται ότι τους βλέπουν και τους ακούνε.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS