ΑρχικήinetΤι να αποφεύγετε για να μην "φάτε" ban από το TikTok;

Τι να αποφεύγετε για να μην “φάτε” ban από το TikTok;

Με περισσότερους από δύο δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες, το TikTok έχει γίνει μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως. Με ένα ευρύ φάσμα περιεχομένου που εξυπηρετεί διαφορετικά ενδιαφέροντα, είναι εύκολο να χαθείτε στην εφαρμογή για ώρες! Ωστόσο, κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι μπορεί να μείνει απρόσβλητος από μια πιθανή απενεργοποίηση ή απαγόρευση του λογαριασμού (ban) του στο TikTok.

Η προστασία του λογαριασμού στο TikTok από πιθανή αναστολή ή ένα ban είναι εύκολη! Εφόσον τηρείτε τις πολιτικές και τις οδηγίες κοινότητας της εφαρμογής, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.

Όπως συμβαίνει και με όλες τις πλατφόρμες social media, οι πολλαπλές παραβιάσεις των κανόνων μπορεί να οδηγήσουν σε απαγόρευση, οπότε θυμηθείτε να παίζετε με ασφάλεια!

TikTok απαγόρευση ban

Γιατί η εφαρμογή έχει εξαρχής το δικαίωμα να κάνει ban κάποιον χρήστη

Το TikTok είναι μια πλατφόρμα που προωθεί τη διασκέδαση και τη δημιουργικότητα. Η εφαρμογή διαθέτει οδηγίες κοινότητας για να βεβαιωθεί ότι όλοι οι χρήστες ακολουθούν τους ίδιους κανόνες.

Προκειμένου να διασφαλιστεί μια ασφαλής και ευχάριστη εμπειρία για όλους τους χρήστες, οι λογαριασμοί που παραβιάζουν συνεχώς τις κατευθυντήριες γραμμές της κοινότητας ενδέχεται να αποκλειστούν από τη χρήση της εφαρμογής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προτού η πλατφόρμα προχωρήσει σε ένα ban, σας ειδοποιεί για τις συνέπειες των παραβιάσεων των κανονισμών της στην ενότητα “Account Updates” στο Inbox σας. Μπορείτε να δείτε ένα αρχείο των παραβάσεων σας στο “Account Status”. Το σύστημα του TikTok μετρά πόσες φορές ο λογαριασμός σας παραβίασε τις Οδηγίες κοινότητας και για καθεμία από αυτές τις παραβάσεις, θα λάβετε μια προειδοποίηση στον λογαριασμό σας.

Η πλατφόρμα υπολογίζει τον αριθμό και τη σοβαρότητα των παραβιάσεων και αν ξεπεράσετε τα όρια, προχωρά σε μόνιμη απαγόρευση του λογαριασμού.

Ας δούμε τώρα ποιες συμπεριφορές πρέπει να αποφεύγετε, αν θέλετε να παραμείνετε στην πλατφόρμα.

Δείτε επίσης: TikTok Αυστραλία: Ανακοινώθηκε ban σε κυβερνητικές συσκευές

1. Κοινή χρήση περιεχομένου που απειλεί τη δημόσια ασφάλεια

Εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε το TikTok, είναι σημαντικό οι αναρτήσεις σας να μην ενθαρρύνουν ή προωθούν τη βία με οποιονδήποτε τρόπο. Το TikTok εφαρμόζει πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι σε κάθε μορφή βίας, και αυτό γίνεται απολύτως σαφές στις Κοινοτικές Οδηγίες του:

Δεν επιτρέπουμε στους ανθρώπους να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μας για να απειλήσουν ή να υποκινήσουν τη βία ή να προωθήσουν επικίνδυνα άτομα ή οργανισμούς. Όταν υπάρχει απειλή για τη δημόσια ασφάλεια ή ένας λογαριασμός χρησιμοποιείται για την προώθηση ή εξύμνηση της βίας εκτός πλατφόρμας, ενδέχεται να αναστείλουμε ή να αποκλείσουμε το λογαριασμό“.

Η επανειλημμένη ανάρτηση περιεχομένου που υποκινεί τη βία ή ενθαρρύνει τρομοκρατικές επιθέσεις θα οδηγήσει τελικά σε ban.

2. Δημοσίευση περιεχομένου που απεικονίζει ή προωθεί τον αυτοτραυματισμό

Το TikTok απαγορεύει αυστηρά κάθε περιεχόμενο που ενθαρρύνει τον αυτοτραυματισμό ή την αυτοκτονία. Επιπλέον, απαγορεύεται περιεχόμενο με συμπεριφορές που προωθούν διατροφικές διαταραχές. Επομένως, εάν διαπιστωθεί ότι ο λογαριασμός προωθεί με κάποιο τρόπο αυτά τα πράγματα, θα αφαιρεθεί και δεν θα μπορείτε πλέον να χρησιμοποιήσετε το TikTok.

Επιπλέον, οι κατευθυντήριες γραμμές της κοινότητας του TikTok απαγορεύουν αυστηρά την ανάρτηση περιεχομένου που ενθαρρύνει επικίνδυνες δραστηριότητες εκτός επαγγελματικού περιβάλλοντος. Εάν δημοσιεύετε συστηματικά βίντεο που παρουσιάζουν ακροβατικά και άλλα επικίνδυνα παιχνίδια, κινδυνεύετε με αποκλεισμό από το TikTok.

3. Κοινή χρήση σεξουαλικού περιεχομένου

Η δημιουργία και η κοινή χρήση υλικού που εξιδανικεύει ή ενθαρρύνει τη σεξουαλική εκμετάλλευση και η προώθηση του γυμνού θα προκαλέσει τον άμεσο αποκλεισμό σας από το TikTok. Επιπλέον, η προώθηση περιεχομένου που δείχνει δραστηριότητες που μπορεί να είναι επιζήμιες για ανηλίκους δεν γίνεται δεκτή από το TikTok και κάτι τέτοιο μπορεί επίσης να οδηγήσει στο κλείσιμο του λογαριασμού σας.

4. Δημοσίευση περιεχομένου που προωθεί παράνομες δραστηριότητες

Εάν δημοσιεύετε ή μεταδίδετε βίντεο στο TikTok που παρουσιάζουν παράνομες δραστηριότητες, ο λογαριασμός σας θα κλείσει. Αυτές οι απαγορευμένες πράξεις περιλαμβάνουν κάθε είδους σωματική κακοποίηση, εκμετάλλευση ανθρώπων, παράνομη εμπορία ειδών άγριας ζωής και άλλες εγκληματικές συμπεριφορές. Απαγορεύεται αυστηρά η κοινοποίηση περιεχομένου που ενθαρρύνει οποιονδήποτε να συμμετάσχει σε παράνομες δραστηριότητες.

Επίσης, η ανάρτηση περιεχομένου που ενθαρρύνει τη χρήση ναρκωτικών, αλκοόλ, όπλων ή καπνού μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμο αποκλεισμό από το TikTok. Γι’ αυτό προσέξτε τι δημοσιεύετε!

Δείτε επίσης: Πώς να βρείτε το Watch History στο TikTok;

5. Κοινή χρήση βίαιου ή σοκαριστικού περιεχομένου

Το TikTok απαγορεύει αυστηρά κάθε είδους περιεχόμενο που είναι υπερβολικά σοκαριστικό ή δείχνει βία με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτό περιλαμβάνει το αίμα ή τα κλιπ που απεικονίζουν θανατηφόρα ατυχήματα και τραυματισμούς.

Η πλατφόρμα δεν ανέχεται αναρτήσεις που παρουσιάζουν βία κατά ανθρώπων ή ζώων – η συνεχής ανάρτηση τέτοιου είδους περιεχομένου μπορεί να οδηγήσει σε επ’ αόριστον αναστολή.

6. Απειλές και εκβιασμός

Η χρήση εκφοβισμού ή εκβιασμού για να χειραγωγήσετε άλλους είναι ένας σίγουρος τρόπος για να αφαιρεθεί ο λογαριασμός σας από το TikTok. Μπορείτε, επίσης, να αποκλειστείτε από το TikTok επειδή μοιράζεστε περιεχόμενο που απειλεί να αποκαλύψει τα προσωπικά στοιχεία άλλου χρήστη. Τέτοια στοιχεία περιλαμβάνουν τη διεύθυνση κατοικίας, τη διεύθυνση email, τον αριθμό τηλεφώνου, τις κινήσεις τραπεζών κλπ.

7. Spam, πλαστοπροσωπία και παραπληροφόρηση

Όλες οι μορφές spamming και fake engagement θέτουν το λογαριασμό σας στο TikTok σε κίνδυνο αποκλεισμού. Επίσης, η αγορά ή η πώληση προβολών, likes, followers, κοινοποιήσεων ή σχολίων αντίκειται στις οδηγίες της κοινότητας του TikTok.

Η πλαστοπροσωπία, δηλαδή το άνοιγμα ενός λογαριασμού TikTok με τα προσωπικά στοιχεία κάποιου άλλου με σκοπό την παραπλάνηση των ανθρώπων, μπορεί επίσης να σας οδηγήσει σε ban. Η πλαστοπροσωπία είναι παράνομη σε κάθε περίπτωση, έτσι και στο TikTok.

Η παραπληροφόρηση θεωρείται επίσης απαράδεκτη καθώς θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει βλάβη σε κάποιον.

Τα παραπάνω είναι μερικοί από τους πιο σημαντικούς λόγους για τους οποίους το TikTok εφαρμόζει bans και απομακρύνει χρήστες από την πλατφόρμα. Σίγουρα, οι παραπάνω συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και καλώς το TikTok κάνει ban τους λογαριασμούς.

Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι λογαριασμοί έχουν δεχτεί ban άδικα. Το TikTok αναφέρεται σε αυτές τις εσφαλμένες απαγορεύσεις ως “human moderation errors“. Αν έχετε λάβει ban από το TikTok και θεωρείτε ότι είναι άδικο, μπορείτε να υποβάλετε ένσταση. Ωστόσο, οι πιθανότητες ανάκτησης του αποκλεισμένου λογαριασμού σας είναι αβέβαιες.

Δείτε επίσης: Το TikTok προσθέτει νέες πολιτικές για την τεχνητή νοημοσύνη

TikTok απαγόρευση ban

Πώς να μην αποκλειστείτε στο TikTok

Όπως είπαμε και παραπάνω, για να μην αποκλειστείτε από το TikTok, θα πρέπει απλά να μην παραβιάζετε τις οδηγίες της κοινότητάς της εφαρμογής. Μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα που αναφέρει τους κανονισμούς για να είστε σίγουροι ότι δεν θα κάνετε κάτι “παράνομο”. Είναι λογικό να υπάρχουν περιορισμοί, δεδομένου ότι το TikTok χρησιμοποιείται από άτομα διάφορων ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και εφήβων.

Για να είστε σωστοί, φροντίστε γενικά να:

  • Δημοσιεύστε περιεχόμενο που είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες
  • Μην δημοσιεύετε οτιδήποτε προωθεί βία ή παράνομες δραστηριότητες
  • Να μην παρενοχλείτε άλλους χρήστες και να μην κοινοποιείτε δεδομένα τους
  • και γενικά να σέβεστε τους άλλους χρήστες και την κοινότητα

Η τήρηση αυτών των απλών κατευθυντήριων γραμμών σας κρατά μακριά από ένα ban στο TikTok.

Το TikTok είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές σήμερα. Ο αλγόριθμός του, τα βίντεο σύντομης μορφής και η προσέγγιση που βασίζεται στην κοινότητα το έχουν κάνει να ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές του. Η πλατφόρμα έχει επιτρέψει στους χρήστες να εκφραστούν με νέους και δημιουργικούς τρόπους, να συνδεθούν με άτομα και να ανακαλύψουν νέες τάσεις. Αν θέλετε να διατηρήσετε την πρόσβασή στα στην εφαρμογή, προσέξτε τα παραπάνω!

Πηγή: www.makeuseof.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS