ΑρχικήUpdatesΤο TikTok προσθέτει νέες πολιτικές για την τεχνητή νοημοσύνη

Το TikTok προσθέτει νέες πολιτικές για την τεχνητή νοημοσύνη

Το TikTok κάνει ένα τεράστιο άλμα στην ενίσχυση της πλατφόρμας του, εισάγοντας ένα αναθεωρημένο σύνολο κοινοτικών κατευθυντήριων γραμμών που είναι πιο κατανοητές και περιεκτικές. Το επικαιροποιημένο σύνολο των πολιτικών καλύπτει την τεχνολογία AI (τεχνητή νοημοσύνη), παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις υπάρχουσες κατευθυντήριες γραμμές, όπως η ακεραιότητα των εκλογών, και προσθέτει περιορισμούς σχετικά με την παραπληροφόρηση για το κλίμα. Οι αλλαγές αυτές αποσκοπούν στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου χώρου για να απολαμβάνουν οι χρήστες την εφαρμογή χωρίς να ανησυχούν για την κακή χρήση του περιεχομένου ή των δεδομένων τους.

Δείτε επίσης: Νέα Ζηλανδία: Ban του TikTok σε κυβερνητικές συσκευές

Στις 21 Απριλίου, οι πρόσφατα αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές θα τεθούν σε ισχύ, καθώς ο Shou Zi Chew – Διευθύνων Σύμβουλος της TikTok – αναμένεται να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου στις 23 Μαρτίου, υπό το πρίσμα των αυξανόμενων ανησυχιών για την ασφάλεια.

Σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές του TikTok, κάθε οπτικό υλικό που έχει παραχθεί με χρήση τεχνητής νοημοσύνης πρέπει να αναγνωρίζεται με μια λεζάντα όπως “synthetic”, “fake” ή “not real”. Παρόλο που η εταιρεία αναγνωρίζει τις δημιουργικές δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, είναι απαραίτητο οι χρήστες να καταλαβαίνουν πότε μια εικόνα έχει τροποποιηθεί, προκειμένου να αποφεύγονται πιθανοί κίνδυνοι.

Η TikTok ορίζει τα συνθετικά μέσα ως περιεχόμενο που έχει παραχθεί ή προσαρμοστεί από τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων “εξαιρετικά ρεαλιστικών” ψηφιακών αντιγράφων πραγματικών ανθρώπων.

Δείτε επίσης: Το TikTok επιτρέπει τώρα να κάνετε reset στο For You feed σας

Μέσω αυτής της πολιτικής, το TikTok επαναφέρει ότι τα βίντεο που περιέχουν συνθετικά μέσα θα απαιτούν σαφή επισήμανση για την ενημέρωση των θεατών σχετικά με τη χειραγώγηση. Επιπλέον, δεν θα γίνεται δεκτό ούτε οποιοδήποτε υλικό που έχει υποστεί έντονη επεξεργασία και θα μπορούσε να παραπλανήσει το κοινό του σχετικά με γεγονότα του πραγματικού κόσμου.

Οι νέοι κανονισμοί για την τεχνητή νοημοσύνη ξεπερνούν το ισχύον πρωτόκολλο του TikTok σχετικά με την τεχνολογία, το οποίο απλά αναφέρει ότι απαγορεύεται αυστηρά η παραποίηση ή η αλλοίωση των μέσων που παραπλανούν τους χρήστες, αλλάζοντας την πραγματικότητα και προκαλώντας σοβαρή βλάβη στο θέμα του βίντεο, σε άλλα άτομα ή στην κοινωνία.

Η ανάγκη για επικαιροποιημένες πολιτικές σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη οφείλεται στην αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα όπως το DALL-E 2 και το ChatGPT. Οι ειδικοί στον τομέα της παραπληροφόρησης μας έχουν προειδοποιήσει για τους πιθανούς κινδύνους της AI, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η TikTok επέλεξε τώρα να εισαγάγει πιο συγκεκριμένους κανονισμούς για την τεχνητή νοημοσύνη.

TikTok πολιτικές
Το TikTok προσθέτει νέες πολιτικές για την τεχνητή νοημοσύνη

Το TikTok έκανε ένα σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης για το κλίμα με την προσθήκη μιας νέας πολιτικής. Αυτός ο επικαιροποιημένος κανόνας ορίζει ότι δεν θα επιτρέπονται αναρτήσεις που αρνούνται ή απαξιώνουν καθιερωμένα επιστημονικά στοιχεία σχετικά με την κλιματική αλλαγή, όπως η ύπαρξή της και οι παράγοντες που την επηρεάζουν. Ενώ οι συζητήσεις γύρω από ορισμένες πολιτικές ή ατομικές πεποιθήσεις σχετικά με τα καιρικά φαινόμενα μπορούν να εξακολουθούν να γίνονται, θα πρέπει να παραμένουν συνεπείς με την τρέχουσα επιστημονικά υποστηριζόμενη συναίνεση σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη για να αποφευχθεί η αφαίρεση από την πλατφόρμα.

Δείτε επίσης: Το BBC προτρέπει το προσωπικό να διαγράψει το TikTok από τις εταιρικές συσκευές

Η περσινή έκθεση αποκάλυψε ότι, όταν αναζητούσε κανείς στην εφαρμογή “κλιματική αλλαγή”, το TikTok παρουσίαζε αποτελέσματα σχετικά με την άρνηση της κλιματικής επιστήμης. Ο οργανισμός εισάγει τώρα μια πολιτική ως απάντηση σε αυτή την ανακάλυψη, με στόχο την ενημέρωση των χρηστών με την επιμέλεια ακριβών πληροφοριών σχετικά με το θέμα.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS