ΑρχικήinetΝέα Ζηλανδία: Ban του TikTok σε κυβερνητικές συσκευές

Νέα Ζηλανδία: Ban του TikTok σε κυβερνητικές συσκευές

Μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, η Νέα Ζηλανδία θα προστεθεί στον κατάλογο των χωρών που έχουν εφαρμόσει επίσημη απαγόρευση (ban) του TikTok σε κυβερνητικές συσκευές. Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, που ανήκει στην κινεζική εταιρεία Bytedance, θα πρέπει να αφαιρεθεί από όλες τις συσκευές που έχουν πρόσβαση στο κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας.

TikTok ban

Ένας μεγάλος αριθμός δυτικών χωρών, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, θεσπίζει πλέον περιορισμούς στη χρήση του TikTok σε κυβερνητικές συσκευές λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Την Παρασκευή, ο Rafael Gonzalez-Montero, διευθύνων σύμβουλος της κοινοβουλευτικής υπηρεσίας της Νέας Ζηλανδίας, δήλωσε ότι οι πιθανοί κίνδυνοι που συνδέονται με τη χρήση της εφαρμογής δεν μπορούν να γίνουν ανεκτοί.

Αυτή η απόφαση ελήφθη με βάση την ανάλυση των δικών μας ειδικών και μετά από συζήτηση με τους συναδέλφους μας σε όλη την κυβέρνηση και διεθνώς“, έγραψε.

Δείτε επίσης: Αυστραλία: Ban του TikTok σε κυβερνητικές συσκευές – Έλεγχος σε άλλα social media

Με βάση τη συμβουλή των ειδικών μας στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η Κοινοβουλευτική Υπηρεσία ενημέρωσε τα μέλη και το προσωπικό ότι η εφαρμογή TikTok θα αφαιρεθεί από όλες τις συσκευές με πρόσβαση στο κοινοβουλευτικό δίκτυο”, πρόσθεσε.

Ωστόσο, αυτοί που χρειάζονται την εφαρμογή για να “εκτελούν τα δημοκρατικά τους καθήκοντα” μπορούν να αποτελέσουν μια εξαίρεση, είπε.

Σύμφωνα με το CNN, σε μια ανακοίνωση προς τα μέλη του κοινοβουλίου, ο Gonzalez-Montero προειδοποίησε τους νομοθέτες ότι η εφαρμογή θα αφαιρεθεί από τις εταιρικές συσκευές τους στις 31 Μαρτίου. Η επανεγκατάσταση του TikTok δεν θα είναι δυνατή.

Τους προέτρεψε να απεγκαταστήσουν την εφαρμογή από τις προσωπικές τους συσκευές, προειδοποιώντας ότι η μη υπακοή θα μπορούσε να οδηγήσει σε αδυναμία πρόσβασης στο κοινοβουλευτικό δίκτυο.

Ο Simon O’Connor, πολιτικός και συμπρόεδρος του Inter-Parliamentary Alliance on China (IPAC) δήλωσε στο CNN ότι συμφωνεί με την απόφαση.

Δείτε επίσης: Το TikTok παρουσιάζει τη νέα λειτουργία Series για creators

Εγώ – και το IPAC συνολικά – είχαμε σοβαρές ανησυχίες για το απόρρητο των δεδομένων εδώ και αρκετό καιρό“. Πρόσθεσε ακόμα ότι είχαν γίνει έρευνες προηγουμένως και οι απαντήσεις που έλαβαν από το TikTok σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων, ήταν “μη ικανοποιητικές”.

Το IPAC είναι μια διασυνοριακή ομάδα που σχηματίζεται από νομοθέτες από δημοκρατικές χώρες που επικεντρώνεται στις σχέσεις με την Κίνα και συχνά ασκεί κριτική στους ηγέτες του Πεκίνου.

TikTok Νέα Ζηλανδία
Νέα Ζηλανδία: Ban του TikTok σε κυβερνητικές συσκευές

Η απόφαση της Νέας Ζηλανδίας ήρθε μετά από παρόμοιες ενέργειες που έχουν ήδη λάβει άλλες δυτικές χώρες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Καναδάς διέταξαν την αφαίρεση της εφαρμογής από όλα τα κυβερνητικά τηλέφωνα, επικαλούμενες ανησυχίες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Και οι τρεις χώρες αποτελούν μέρος της λεγόμενης συμμαχίας “Five Eyes” που συνεργάζονται μεταξύ τους για τη συλλογή και ανταλλαγή πληροφοριών. Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία ολοκληρώνουν την πεντάδα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει, επίσης, ζητήσει από τους υπαλλήλους να αφαιρέσουν το TikTok από τις συσκευές τους.

Το Tik Tok έχει γίνει παγκόσμιο φαινόμενο, γοητεύοντας χρήστες όλων των ηλικιών με το μοναδικό και ελκυστικό περιεχόμενό του. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ της νεότερης γενιάς που το έχει αγκαλιάσει και το έχει αναδείξει ως μια από τις καλύτερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Η απόφαση της Νέας Ζηλανδίας για ban του TikTok από κυβερνητικές συσκευές έρχεται λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του TikTok ότι η κυβέρνηση Biden είχε απειλήσει να απαγορεύσει τη λειτουργία της σε εθνικό επίπεδο, εκτός εάν οι Κινέζοι ιδιοκτήτες της συμφωνήσουν να πουλήσουν το μερίδιό τους στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε επίσης: TikTok Favorites: Πώς να βρείτε και να οργανώσετε τα αγαπημένα σας βίντεο;

Οι ηγέτες των ΗΠΑ (αλλά και άλλων χωρών) έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τους νόμους της για να αναγκάσει την ByteDance, τη μητρική εταιρεία του TikTok, να μοιραστεί τα προσωπικά δεδομένα των Αμερικανών χρηστών. Οι πληροφορίες αυτές μπορεί στη συνέχεια να αξιοποιηθούν από την Κίνα για διάφορους σκοπούς.

Από την άλλη μεριά, το TikTok αρνείται ότι μοιράζεται τις πληροφορίες με την κυβέρνηση και έχει δηλώσει ότι είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με τις ρυθμιστικές αρχές για την αντιμετώπιση τυχόν ανησυχιών που μπορεί να έχουν. Επίσης, η Κίνα κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι “καταστέλλουν αδικαιολόγητα” το TikTok και διαδίδουν “ψευδείς πληροφορίες” σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων.

Το TikTok είναι μια απίστευτα δημοφιλής πλατφόρμα! Με τα εύχρηστα εργαλεία επεξεργασίας και τα μοναδικά χαρακτηριστικά βοηθά τους χρήστες να ανακαλύψουν νέο περιεχόμενο γρήγορα και εύκολα. Έτσι, δεν είναι περίεργο που αυτή η εφαρμογή είναι τόσο αγαπητή στους χρήστες της. Ωστόσο, είναι φανερό ότι οι κυβερνήσεις στη Δύση έχουν βάλει στο στόχαστρο την κινεζική εφαρμογή.

Πηγή: edition.cnn.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS