ΑρχικήinetΗ Google αποχαιρετά το επαναστατικό προϊόν Glass

Η Google αποχαιρετά το επαναστατικό προϊόν Glass

Πριν από δέκα χρόνια, η Google επινόησε ένα επαναστατικό προϊόν: το πλέον εμβληματικό Google Glass. Ωστόσο, παρά τις δυνατότητές του και τον θόρυβο που το περιέβαλλε, αυτός ο φορητός υπολογιστής ήταν διαθέσιμος μόνο σε εταιρικούς πελάτες και δεν έφτασε ποτέ στην παγκόσμια αγορά. Αυτή την εβδομάδα πάρθηκε μια αναπόφευκτη απόφαση, καθώς η Google ανακοίνωσε ότι θα διακόψει εντελώς το Glass.

Δείτε επίσης: Android 13 QPR2: Ενημέρωση ήρθε για τα Google Pixel 7

google glass

Δείτε επίσης: Google: Φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη στις εφαρμογές Workspace

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει άμεσα όλες τις πωλήσεις του Glass Enterprise Edition και θα προσφέρει υποστήριξη μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Σημείωσαν επίσης στην ενότητα FAQ ότι οι τρέχουσες μονάδες θα συνεχίσουν να λειτουργούν με το υπάρχον λογισμικό μετά από αυτή την ημερομηνία, αλλά δεν θα παρέχονται ενημερώσεις από την Google. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν ακόμα να βασίζονται σε εφαρμογές τρίτων για συντήρηση και οι εικόνες συστήματος είναι προσβάσιμες μέχρι τον Απρίλιο του 2024!

Η Google ανακοίνωσε ότι η προεγκατεστημένη εφαρμογή Meet on Glass δεν θα υποστηρίζεται πλέον μετά τις 15 Σεπτεμβρίου και ενδεχομένως να σταματήσει να λειτουργεί χωρίς προειδοποίηση.

Δείτε επίσης: Google Pixel 8 Pro: Νέα leaks δείχνουν ένα νέο χαρακτηριστικό

Με την παύση των πωλήσεων και της υποστήριξης του Glass Enterprise Edition, η Google έθεσε επίσημα τέρμα στη σειρά προϊόντων που κάποτε είχε αναγγείλει ως την έναρξη μιας νέας εποχής της φορητής τεχνολογίας. Δυστυχώς, αυτό σηματοδοτεί άλλη μια προσθήκη στον κατάλογο των αποτυχημένων προσπαθειών τους, όπως το Google+, το Wave και το Tango. Ωστόσο, οι ζοφερές εποχές πρέπει σύντομα να περάσουν– πέρυσι είδαμε τις απαρχές των δοκιμών για την επόμενη γενιά γυαλιών AR από το στρατόπεδο της Google – οπότε όλες οι ελπίδες δεν έχουν χαθεί ακόμα!

Για όσους δεν γνωρίζουν: Το Google Glass είναι ένας ελαφρύς, φορητός υπολογιστής που μοιάζει με γυαλιά οράσεως. Διαθέτει κάμερα, μικρόφωνο, touchpad και μικρή οθόνη στην επάνω δεξιά γωνία του φακού. Η συσκευή τρέχει με λειτουργικό σύστημα Android και συνοδεύεται από τη δική της σουίτα εφαρμογών ειδικά σχεδιασμένων για χρήση με το Google Glass. Με αυτή τη συσκευή, μπορείτε να έχετε γρήγορη πρόσβαση σε πληροφορίες χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές ή αγγίζοντας το πλάι του κεφαλιού σας για να πλοηγηθείτε στα μενού ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε συγκεκριμένες λειτουργίες. Μπορείτε επίσης να τραβήξετε φωτογραφίες ή βίντεο, απλά χτυπώντας το κεφάλι σας ή λέγοντας “τραβήξτε μια φωτογραφία” στο μικρόφωνο. Διαθέτει ακόμη και δυνατότητες αναγνώρισης προσώπου!

Πηγή πληροφοριών: reviewgeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS