ΑρχικήsecurityGoogle Fi: Χάκερ είχαν πρόσβαση στις πληροφορίες των πελατών

Google Fi: Χάκερ είχαν πρόσβαση στις πληροφορίες των πελατών

Ο cell network provider Google Fi της Google επιβεβαίωσε μια παραβίαση δεδομένων, που πιθανότατα σχετίζεται με το πρόσφατο περιστατικό ασφαλείας στην T-Mobile, το οποίο επέτρεψε σε χάκερ να κλέψουν εκατομμύρια πληροφορίες πελατών.

Δείτε επίσης: Η Google εξουδετερώνει 50.000 accounts της Κινεζικής οργάνωσης Dragonbridge

google fi

Τη Δευτέρα, η Google έστειλε ένα email στους πελάτες της, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του TechCrunch. Το μήνυμα ανέφερε ότι ο κύριος πάροχος δικτύου για το Google Fi τους είχε ειδοποιήσει για ύποπτη δραστηριότητα που σχετίζεται με ένα σύστημα υποστήριξης τρίτου μέρους που περιέχει κάποιες πληροφορίες χρηστών από την υπηρεσία τους. Παρόλο που η ποσότητα των δεδομένων των πελατών ήταν μικρή, αυτή η παραβίαση της ασφάλειας είναι ανησυχητική και πρέπει να αντιμετωπιστεί γρήγορα.

Δείτε επίσης: Η Google συμμορφώνεται με τους κανόνες της ΕΕ

Με αφορμή την τελευταία παραβίαση δεδομένων της T-Mobile, η οποία εξέθεσε ένα σωρό προσωπικών πληροφοριών που ανήκαν σε 37 εκατομμύρια πελάτες, το Google Fi παρατήρησε ένα πρόβλημα και έστειλε μια ειδοποίηση. Αυτό υποδηλώνει ότι αυτή η εισβολή μπορεί να συνδέεται με το περιβόητο περιστατικό κυβερνοασφάλειας της T-Mobile στις 19 Ιανουαρίου. Δυστυχώς, δεν είναι ούτε η πρώτη φορά: από το 2018 έχουν υπάρξει οκτώ ξεχωριστές παραβιάσεις με στόχο την T-Mobile! Είναι πιο σημαντικό από ποτέ τόσο για τις εταιρείες όσο και για τους καταναλωτές να δώσουν προτεραιότητα στα μέτρα ασφαλείας στον κυβερνοχώρο, προκειμένου να προστατεύσουν τα ζωτικά δεδομένα των πελατών τους από το να παραβιαστούν για άλλη μια φορά.

Το Google Fi υπέστη πρόσφατα παραβίαση ασφαλείας και οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε περιορισμένες πληροφορίες πελατών, όπως αριθμούς τηλεφώνων, καταστάσεις λογαριασμών, σειριακούς αριθμούς καρτών SIM και λεπτομέρειες σχετικά με τα προγράμματα υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας – συμπεριλαμβανομένου του αν οι πελάτες έχουν επιλέξει απεριόριστα SMS ή υπηρεσίες διεθνούς περιαγωγής.

Για να καθησυχάσει τους πελάτες της, η Google διακήρυξε ότι οι χάκερ δεν απέκτησαν εμπιστευτικά δεδομένα, όπως στοιχεία καρτών πληρωμής, κωδικούς πρόσβασης και PINs ή μηνύματα κειμένου και αρχεία καταγραφής κλήσεων.

Δείτε επίσης: Google Play: Κακόβουλες εφαρμογές ανταμοιβής έχουν 20 εκατομμύρια λήψεις

Ενώ ορισμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έλεγαν στους πελάτες ότι «δεν απαιτείται καμία ενέργεια», τουλάχιστον ένας πελάτης του Google Fi ισχυρίστηκε σε μια ανάρτηση στο Reddit ότι η αποκάλυψή του ανέφερε ότι ο αριθμός τηλεφώνου του είχε παραβιαστεί για λίγο, γνωστό ως SIM swapping. Ορισμένοι προειδοποιήθηκαν ότι η εισβολή θα μπορούσε να επιτρέψει στους εγκληματίες να στέλνουν και να λαμβάνουν κλήσεις και μηνύματα από τον αριθμό τους για έως και δύο ώρες. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται από χάκερ για να αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλους διαδικτυακούς λογαριασμούς ενός θύματος που προστατεύονται από τον ίδιο, αν και παραβιασμένο αριθμό τηλεφώνου.

Επίσης, δεν είναι σαφές πόσοι συνδρομητές Google Fi έχουν επηρεαστεί από την παραβίαση. Η Google δεν έχει δημοσιοποιήσει πόσους cell subscribers έχει συνολικά.

Σε ένα email προς τους πελάτες, η εταιρεία δήλωσε ότι έχει συνεργαστεί με έναν τρίτο πάροχο και προσπαθεί επιμελώς να προστατεύσει τα δεδομένα των πελατών της. Επιπλέον, διαβεβαίωσαν τους πελάτες τους ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως πρόσβαση σε κανένα από τα συστήματα της Google ούτε σε εκείνα που παρακολουθούνται από την ίδια.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS