ΑρχικήsecurityΟι scammers χρησιμοποιούν AI voice generators για να ακούγονται σαν τους αγαπημένους...

Οι scammers χρησιμοποιούν AI voice generators για να ακούγονται σαν τους αγαπημένους σας

Οι scammers αξιοποιούν εξελιγμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να μιμούνται τις φωνές των φίλων και της οικογένειάς σας (AI voice generators). Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για να προστατευτείτε από αυτή την απάτη.

Οραματιστείτε ότι δέχεστε ένα τηλεφώνημα ότι ο αγαπημένος σας βρίσκεται σε κίνδυνο. Αυτή τη στιγμή, πιθανότατα θα θέλατε να κάνετε ό,τι χρειάζεται για να τον βοηθήσετε να ξεφύγει από τον κίνδυνο – ακόμα και να του στείλετε χρήματα αν σας ζητηθεί.

Δείτε επίσης: Η Microsoft εξορθολογεί τις επιχειρηματικές εργασίες με νέα AI εργαλεία

Οι scammers χρησιμοποιούν AI voice generators για να ακούγονται σαν τους αγαπημένους σας
Οι scammers χρησιμοποιούν AI voice generators για να ακούγονται σαν τους αγαπημένους σας

Οι απατεώνες γνωρίζουν αυτήν την αχίλλειο πτέρνα και χρησιμοποιούν τώρα την τεχνητή νοημοσύνη για να την εκμεταλλευτούν.

Η Ρουθ και ο Γκρεγκ Καρντ, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, έγιναν με τραγικό τρόπο στόχος τηλεφωνικής απάτης, όπως αναφέρει η Washington Post.

Όταν η 73χρονη Ρουθ δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από κάποιον που ισχυριζόταν ότι ήταν ο εγγονός της ο οποίος την ενημέρωσε ότι είχε ξεμείνει στη φυλακή χωρίς κινητό τηλέφωνο ή χρήματα. Από ανησυχία για την ασφάλεια του εγγονιού τους, τόσο η Ρουθ όσο και ο σύζυγός της (75 ετών) κατευθύνθηκαν βιαστικά στην τράπεζα προκειμένου να του δώσουν τα απαραίτητα χρήματα.

Αφού επισκέφθηκαν τη δεύτερη τράπεζα, ο διευθυντής τους προειδοποίησε ότι είχαν αντιμετωπίσει παρόμοια περίπτωση στο παρελθόν, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να εξαπατηθούν. Κατά πάσα πιθανότητα, επρόκειτο και για άλλη μια απάτη.

Δείτε επίσης: Η DuckDuckGo λανσάρει το AI εργαλείο αναζήτησης DuckAssist

Δυστυχώς, αυτή η απάτη δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο φαινόμενο. Η έκθεση της FTC αναφέρει ότι το 2022, οι απάτες με πλαστοπροσωπία ήταν το δεύτερο πιο συνηθισμένο ποινικό αδίκημα στην Αμερική με περισσότερα από 36.000 θύματα. Από αυτές τις περιπτώσεις, οι 5100 από αυτές συνέβησαν μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και είχαν ως αποτέλεσμα να κλαπούν πάνω από 11 εκατομμύρια δολάρια από ανυποψίαστους ανθρώπους.

Η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει γρήγορα έδαφος λόγω της εισαγωγής προγραμμάτων που αλλάζουν το τοπίο, όπως το ChatGPT της OpenAI και το DALL-E. Αυτά τα εργαλεία όχι μόνο παρουσιάζουν προοδευτικές ικανότητες που μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγικότητα των χρηστών, αλλά έχουν γίνει επίσης ένα καυτό θέμα μεταξύ των απανταχού φανατικών της τεχνολογίας.

Ωστόσο, οι ίδιες προσεγγίσεις που χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια αυτών των χρήσιμων γλωσσικών μοντέλων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κακόβουλους σκοπούς, όπως η εκπαίδευση κακόβουλων AI voice generators.

Πολλά από αυτά τα εργαλεία λειτουργούν μέσα σε δευτερόλεπτα και μπορούν να παράγουν έναν ήχο που ουσιαστικά δεν διακρίνεται από την αρχική πηγή.

scammers-Τέξας-κακοκαιρία
Οι scammers χρησιμοποιούν AI voice generators για να ακούγονται σαν τους αγαπημένους σας

Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας

Για να προστατευτείτε από τέτοιου είδους απάτες, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι υπάρχουν. Η πραγματοποίηση αυτού του πρώτου βήματος θα σας βοηθήσει να αποφύγετε να γίνετε εν αγνοία σας θύμα τέτοιου είδους απατηλών κλήσεων.

Αν λάβετε ένα τηλεφώνημα από κάποιον που είναι κοντά στην καρδιά σας, αφιερώστε χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι είναι όντως αυτός. Θα μπορούσε να είναι ένα αυτοματοποιημένο μηχάνημα που προσπαθεί να σας εξαπατήσει και η προσπάθεια επαλήθευσης μπορεί να σας βοηθήσει να εγγυηθεί την πραγματικότητά του.

Μη φοβηθείτε να ρωτήσετε τον καλούντα μια προσωπική ερώτηση που μόνο ο αγαπημένος σας θα γνώριζε.

Δείτε επίσης: NVIDIA: Οι επενδύσεις στο AI αποφέρουν κέρδη

Επίσης, για να διασφαλίσετε την ασφάλεια του αγαπημένου σας, καλέστε τον ή στείλτε του μήνυμα.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS