ΑρχικήsecurityΠαραβιάστηκαν λογαριασμοί της Flutterwave

Παραβιάστηκαν λογαριασμοί της Flutterwave

Μια δυνητικά καταστροφική παραβίαση της ασφάλειας είχε ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση εκατομμυρίων δολαρίων από λογαριασμούς της Flutterwave.

Δείτε επίσης: Tο AI Chatbot του Bing μπορεί να γίνει πειστικός scammer

Flutterwave

Δείτε επίσης: BetterHelp: Πρόστιμο «για κοινή χρήση δεδομένων πελατών»

Τον περασμένο μήνα, η Flutterwave – η πιο υψηλά αποτιμημένη startup επιχείρηση της Αφρικής – αντιμετώπισε ένα περιστατικό hacking που οδήγησε στην εξαφάνιση πάνω από $ 4,2 εκατομμύρια δολάρια, όπως ανέφερε η Techpoint Africa, ένα αφρικανικό τεχνολογικό μέσο ενημέρωσης.

Τον Φεβρουάριο, εμπιστευτικά έγγραφα που είδε και επαλήθευσε το TechCrunch αποκάλυψαν ότι ανώνυμοι δράστες απέσπασαν κεφάλαια από 28 λογαριασμούς μέσω 63 ξεχωριστών συναλλαγών. Η αστυνομία διερευνά επί του παρόντος το θέμα, καθώς η Flutterwave, με τους νομικούς εκπροσώπους της και το προσωπικό των διωκτικών αρχών στο πλευρό της, προσπάθησε να παγώσει λογαριασμούς σε 27 διαφορετικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που εμπλέκονται με τα κλεμμένα χρήματα – μια ενημέρωση που παρέχεται από το Techpoint Africa.

Δείτε επίσης: Play ransomware: Διαρρέει data που έχουν κλαπεί από την πόλη του Όκλαντ

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, εμφανίστηκαν αμέτρητα tweets σχετικά με ένα υποτιθέμενο hack. Ενώ ορισμένοι χρήστες παρείχαν πληροφορίες σχετικά με την επίθεση, άλλοι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τους μπλοκαρισμένους λογαριασμούς που ενδεχομένως συνδέονται με το εν λόγω hack.

Ο τρόπος και το κίνητρο της επίθεσης παραμένουν μυστήριο. Ακόμα κι έτσι όμως, μία από τις υποθέσεις που διατυπώνονται από τον διαδικτυακό διάλογο είναι ότι θα μπορούσε να ήταν κοινωνικά κατασκευασμένη, δηλαδή ότι διείσδυσαν στα κλειδιά των εμπόρων για να επιτρέψουν την πρόσβαση στα κεφάλαια της Flutterwave.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS